Hoofdstuk 2: Golden Academy.

41 10 4
                                    

Ik stap van mijn hoverboard af en kijk naar het grote grijze gebouw voor me. Het ziet er niet geweldig zo geweldig uit als ik verwacht had... Ik zwaai mijn zwarte rugzak om mijn schouders heen en stap door de automatische schuifdeuren naar binnen. En dit is de Golden Academy waar alle Golden Rangers vandaan komen? Ik snap niet dat mijn vader zo'n bezwaar had op deze school, het lijkt hartstikke normaal. Nou ja, het lijkt inderdaad, dat is het niet. Iedereen loopt in schooluniformen, maar geen normale. Het is je officiële harnas dat je als je Golden Ranger geworden bent overal mag dragen, nu mag het alleen nog op de Golden Academy. Ook draagt iedereen een pistool of mes bij zich. De pistolen zijn niet geladen en de messen zijn niet scherp, het gaat om het idee dat iedereen ze bij zich draagt. Ik loop naar een soort kleine tv op een van de muren. Er hangt namelijk een bordje boven met 'Hier melden' erop. Op de tv staan een aantal dingen waar je op kan klikken, bijvoorbeeld voor als je te laat gekomen bent. Ik druk op de knop 'Nieuw op Golden Academy' en gelijk flitst de tv door naar een proces. Ik moet mijn naam invoeren, mijn leeftijd, mijn telefoonnummer en dezelfde dingen ook invullen voor mijn ouders. Ook willen ze mijn maat weten. Dan moet ik mijn hand scannen zodat ik toegang heb voor mijn kluisje, nummer 42, en zodat ik me kan melden in klaslokalen. Na vijf minuten ben ik klaar. Er verschijnt tekst op de tv: 'Hallo, je hebt deze informatie ingevuld.

Naam: Adelyn

Leeftijd: 14

Naam ouder: Mason

Leeftijd: 45

Klopt dit? Ja/Nee.' Ik klik op ja en dan verschijnt er een nieuwe tekst. 'Welkom Adelyn op Golden Academy. Hopelijk voel je je al een beetje thuis! Je rooster ligt onder in het bakje. Ga eerst naar je kluisje om je harnas aan te trekken. Je wapen krijg je later.' Wow, krijg ik mijn harnas nu al? Dat is geweldig! Daarom hadden ze dus mijn maat nodig. Ik pak mijn rooster uit het bakje en kijk er verbaast naar. Het is een soort rechthoek, met in het midden een knopje zitten. Ik probeer het later wel uit. Ik ren naar mijn kluisje, die tot mijn verbazing echt zo groot is als je ziet op tv, en hou mijn hand er tegenaan. Mijn hand wordt gescand en de kluisjesdeur gaat open. Daar hangt hij dan, netjes aan een hangertje, mijn harnas! Als ik hem eruit haal, gaat er een gordijn om me heen dat uit mijn kluisje komt en ik kleed me vlug om. Dan zie ik dat er ook een helm op een plankje ligt, helemaal bovenin mijn kluisje. Ik zet hem op. Ik voel dat de helm zich vastmaakt aan mijn harnas maar ik weet zeker dat ik hem er ook weer af kan halen. Ik kan de helm van mijn mond tot aan mijn wenkbrauwen openklappen maar ik hou hem dicht, je ziet toch hetzelfde als open. Het voelt alsof ik normale kleding aanheb, het is helemaal niet zwaar en ik kan me goed bewegen. Ik bekijk mijn rooster. Het is dus een rechthoek, als je op het blauwe knopje in het midden drukt kan je de rechthoek openschuiven en komt er een hologram in het midden met de tijd en je vakken erop. Heel handig! Het is nu twee voor elf en om elf uur heb ik geschiedenis. Ik loop alvast naar het lokaal en dan kan mijn eerste les op Golden Academy beginnen!

_____________

Wat vinden jullie van al die nieuwe toekomstspullen? Snappen jullie het verhaal nog? Vote, commend and follow! Het harnas dat Adelyn aanheeft is hetzelfde als die van de cover. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 25, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Golden Rangers.Where stories live. Discover now