Εισαγωγή

98 4 0
                                    

Η Έλενα ξεκλείδωσε την μεγάλη ξύλινη πόρτα ασφαλείας του διαμερίσματός της, άφησε τα παπούτσια της και κρέμασε το παλτό και την τσάντα της στο ξύλινο σκαλιστό καλόγερο, που κοσμούσε το μεγάλο χωλ. Προχώρησε ανυπόμονα στο σαλόνι της και ακούμπησε σ'ένα τραπεζάκι τα κλειδιά και το κινητό. Έλεγξε αν είχε καθόλου μηνύματα ή τηλεφωνήματα όσο οδηγούσε, και έπειτα έτρεξε κατευθείαν στο μπάνιο. Μπήκε στην γυάλινη ντουζιέρα και άφησε το καυτό νερό να τρέξει πάνω της και να ξεπλύνει οτιδήποτε της θύμιζε το άγχος και την πίεση της δουλειάς. Είχε τόση ανάγκη να χαλαρώσει. Η διαφημιστική στην οποία εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια έχει αναλάβει ένα σημαντικό έργο για λογαριασμό μιας νέας θυγατρικής που ανοίγει τα γραφεία της στην Πρωτεύουσα, και η Έλενα είναι η επικεφαλής. Για πρώτη φορά στη ζωή της αποφάσισε να υποκριθεί ότι ήταν αδιάθετη και να φύγει από τη δουλειά νωρίτερα. Ερχόταν σαββατοκύριακο και δικαιούνταν λίγη ξεκούραση καθώς από Δευτέρα έπρεπε να ανεβάσουν ρυθμούς και ταχύτητα στις εργασίες. Δεν μπορούσε όμως να καταλάβει τι της προκάλεσε εκείνη την ακατανίκητη επιθυμία να «λιποτακτήσει» από την εταιρεία ούτε ήξερε αν την πίστεψε ο προϊστάμενός της, όταν ξαφνικά άρχισε να του αραδιάζει δικαιολογίες για να φύγει. Ήξερε όμως πως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα στη δουλειά της οπότε αδιαφορούσε για τα σχόλια που πιθανόν να ειπώθηκαν όταν άφησε το μεγάλο κτίριο που στεγαζόταν η διαφημιστική.

Αφού βγήκε από το μπάνιο, φόρεσε ένα ζευγάρι ζεστές βαμβακερές πιτζάμες και τις χοντρές μάλλινες κάλτσες τηςμιας και το κρύο ήταν ακόμα τσουχτερό και έπιασε ψηλά τα μαλλιά της σε μια ατημέλητη «εφηβική» αλογοουρά. Μπήκε στη κουζίνα, ζέστανε στο φούρνο μικροκυμάτων λίγο φαγητό από την προηγούμενη μέρα και γέμισε ένα ποτήρι με το αγαπημένο της κόκκινο κρασί. Έβαλε μουσική στο τελευταίας τεχνολογίας Hifi-HomeCinemaκαι άνοιξε την τηλεόραση βάζοντας την στο mute, απλά για να την έχει... συντροφιά.

Καθώς τσιμπολογούσε το φαγητό της, της πέρασε από το μυαλό η σκέψη να στείλει ένα μήνυμα στην κολλητή της, μήπως είχε καθόλου ελεύθερο χρόνο, για μια βραδιά γυναικών που έχουν τόσο καιρό να κάνουν αλλά δίστασε. Από την μια είχε την ανάγκη να μείνει μόνη της, με τον εαυτό της, καθώς η Ισμήνη, η μικρή της κόρη ήταν στο σπίτι του πατέρα της για το Σαββατοκύριακο, αλλά από την άλλη της είχαν λείψει οι τρελές γυναικείες βραδιές, ατελείωτου κουτσομπολιού και γέλιου με την Μαργαρίτα. Αποφάσισε να της τηλεφωνήσει. Εξάλλου εκείνη είχε και το Σαββατόβραδο μπροστά της, το οποίο η Μαργαρίτα φρόντιζε πάντα να 

Έπιασε το κινητό της αλλά πριν προλάβει να καλέσει τη φίλη της, ακούστηκε το κουδούνισμα του θυροτηλέφωνου και η Έλενα δυσανασχέτησε. «Ποιος να είναι τέτοια ώρα» αναρωτήθηκε και πίεσε το πλήκτρο ώστε να μιλήσει στο μεγάφωνο:

-Παρακαλώ; Ποιος είναι;

-Έλενα καλησπέρα... εγώ είμαι! συγνώμη που σε ενοχλώ, πέρασα από την εταιρεία αλλά μου είπαν ότι είχες φύγει νωρίτερα.... Μπορώ να ανέβω να μιλήσουμε; Υπάρχει λόγος. Η φωνή της ήταν πολύ οικεία και γνώριμη και δεν χρειάστηκε καν να ρωτήσει δεύτερη φορά ποιος είναι, και αν και δεν είχε καμιά διάθεση για επισκέψεις εκείνη την ώρα απάντησε:

-Ναι φυσικά. Ανέβα.

 Ανέβα

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.
My Online StoryΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα