Επεισόδιο 7

50 7 4
                                    

H Μαργαρίτα κοίταξε έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου και αναστέναξε βαθιά. Ήδη έβλεπε από ψηλά να φαίνεται το αεροδρόμιο "Μακεδονία" ,και σε δέκα λεπτά θα προσγειωνόταν στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Θωμάς είχε ενοικιάσει ένα αυτοκίνητο, προκειμένου να πάνε στο Κεφαλοβρυσο να επισκεφθούν τους γονείς της μετά από πολλά χρόνια. Η Μαργαρίτα δεν σκόπευε να κάνει αυτό το ταξίδι τόσο σύντομα, αλλά το τηλεφώνημα της Ευθαλίας την έκανε να αλλάξει γνώμη. Έφερε στο μυαλό της το διάλογό της με την ηλικιωμένη γυναίκα, τις προάλλες, αφότου εκείνη και ο αγαπημένος της είχαν μοιραστεί τα μυστικά τους και σκοτείνιασε ξανά.

-Παρακαλώ;
-Μαργαρίτα; Εσύ είσαι; Η Ευθαλία είμαι!
-Καλησπέρα Ευθαλία!Τι κάνεις; Όλα καλά;
-Ναι... ας τα λέμε, είχα πάει σήμερα το πρωί στο Πανεπιστήμιο της Μυρτώς για άλλη μια φορά, μήπως έτυχε κάποιος να τη δει καθώς είναι και περίοδος εξεταστικής.
-Εμαθες κάτι;ρώτησε γεμάτη αγωνία η Μαργαρίτα!
-Δυστυχώς όχι κορίτσι μου. Τίποτα ακόμα, απάντησε εκείνη και η Μαργαρίτα ένιωσε την απογοήτευση στη φωνή της.Έδωσα όμως το τηλέφωνό μου στους καθηγητές κι ελπίζω ότι όποιος, και αν τη δει θα έχει την ευαισθησία να μου τηλεφωνήσει.
Η Μαργαρίτα την λυπήθηκε. Σκέφτηκε πως αν εκείνη, που δεν την είχε δει ποτέ, που δεν ήξερε καν ως τοτε ότι έχει ένα παιδί, ένιωθε τόσο φοβισμένη για την Μυρτώ, πως θα ένιωθε η Ευθαλία που την είχε μεγαλώσει σαν να ήταν δική της κόρη;
-Μην απογοητεύεσαι, την παρηγόρησε και η γυναίκα ένιωσε μια ζεστασιά στη φωνή της που δεν είχε ξανανιώσει ποτέ ως εκείνη τη στιγμή. Κατάλαβε πως η Μαργαρίτα άρχισε να ρίχνει σιγά σιγά τους τοίχους ανάμεσά τους και να αφήνει μια χαραμάδα επικοινωνίας. Η Ευθαλία ήξερε πως ο μόνος τρόπος να βρουν τη Μυρτώ είναι να συνεργαστούν οι δυο γυναίκες. Και μέχρι εκείνη τη στιγμή η Μαργαρίτα, και με το δίκιο της φυσικά, την αντιμετώπιζε πάρα πολύ ψυχρά.

-Προσπαθώ κορίτσι μου, θα την βρούμε, έχω ένα προαίσθημα οτι είναι καλά, θα τη βρούμε. Ξέρεις όμως, δεν σε πήρα γι'αυτό.

-Αλλά; ρώτησε η Μαργαρίτα, γεμάτη απορία για το τι άλλο θα μπορούσε να την ήθελε η Ευθαλία. Έγινε κάτι άλλο;

-Την προήγουμενη εβδομάδα, συναντήθηκα με την κυρία Σοφία, τη γυναίκα του φούρναρη στο Κρυονέρι. Την θυμάσαι;

-Ναι, νομίζω οτι ήταν η μόνη που συμπαθούσα στο χωριό.

-Κι εγώ, γιαυτό και κράτησα επαφή μαζί της. Φυσικά δεν ήξερε τίποτα για όλα όσα είχαν συμβεί, ούτε ακόμα ξέρει. Έρχεται αραιά και που στην Αθήνα, γιατί σπουδάζει η εγγονή της, και θέλει να την βλέπει. Δεν ξέρω αν έμαθες ότι έχασε το γιο και τη νύφη της σε τροχαίο δυστύχημα.

You've reached the end of published parts.

⏰ Τελευταία ενημέρωση: May 19, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

My Online StoryΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα