Hs. 12. Schaatsen

56 6 4
                                    

POV Noa

Ik kom samen met Anne aan bij het huis van Yerio, "Ik hoop dat hij thuis is, het is namelijk lekker weer om te schaatsen" zech ik (i know t is al lente maar laat me ik had een goed idee, denk ik)

Ik bel aan maar er doet niemand open, "achja, dan gaan we maar even bij het meertje kijken of hij daar is met Willem en mischien is Renske er ook wel", zech ik tegen Anne, Anne kijkt me niet begrijpend aan, "Willem is de beste vriend van Yerio en Renske is de vriendin van Willem". Ze kijkt me nu aan met een minder onbegrijpelijk gezicht.

POV Anne

Als we aankomen bij de vijver die ik dat er maar 3 mensen aan het schaatsen zijn, "JA ZE ZIJN ER" roept noa enthousiast, ze roept t behoorlijk hard maar niet hard genoeg want niemand reageert, "kijk die jongen die aan de zijkant zit is Yerio, hij is 19, die jongen die aan het schaatsen is met dat meisje is Willem, hij is de oudste 22, en dat meisje is Renske, zij is 20" legt Noa even snel uit, ik vind het raar dat Renske 20 is want ze ziet er ouder uit, eerder 21 ofzo.

Noa loopt naar Yerio en lecht haar handen op zijn schouders, zo te zien schrikt hij want hij gilt als een meisje, ik begin te lachen maar stop snel weer omdat ik me bedenk dat ik hem eigenlijk nog helemaal niet ken.

POV Yerio

Als ik me omdraai zie ik iemand staan die ik niet ken, ze ziet er heel cute uit, en blijkbaar zat ik met mn mond open te kijken want ze kijkt me met een mengeling van verbaasd en iets wat ik niet thuis kan brengen aan. "Ehm, wie ben jij" vraag ik stotterend.
(Iedereen weet als het goed is het verhaal over dat ze uit huis is gezet etz... en ik heb geen zin om t allemaal uit te typen sorry)
Ze verteld een heel verhaal over hoe ze hier is beland, "wouw, wat heftig" zeg ik met medelijden.
"Achja zo is t nou eenmaal gegaan" zecht ze een beetje verdrietig.
Wouw wat is ze eigenlijk leuk, jemig ik ken dr nog niet eens waarom denk ik hier dan aan, ik weet alleen hoe ze heet, hoe oud ze is en hoe ze hier is gekomen.
"Hoe..., ehmm..., heb je eigenlijk al werk?" Ik hoop eigenlijk voor dr dat ze al werk heeft, anders kom je hier namelijk niet ver.

Ik weet dat ik t al gezecht heb maar ik maak het nog even iets duidelijker, wat ik in dit boek schrijf enzo gaat niet over de storyline en klopt ook grotendeels niet, t is een beetje wat er zich in bijvoorbeeld het verleden heeft afgespeeld of over wat er zich in de toekomst gaat afspelen.
Ik dacht ik zeg het even want anders is het heel onduidelijk als je de storyline kent, en als je de storyline niet kent, let dan vooral niet op dit berichtje en lees lekker verder😂.

MinetopiaWhere stories live. Discover now