A próba

13 4 0
                                    

A hely tökéletes volt táborozásra. Egy kis tó körül álltak a lakályos kis házak, és a tisztás mellett egy kis patakocska folyt. Azonnal beleszerettem a helybe. Victor elküldte az embereket, mondván használják ki az időt, és pihenjenek.

De Summert, Mistyt, Alexet és engem behívott a saját házába.

-Lina és Alex. Kérlek először ti gyertek be. Nemsokára ti is jöhettek Misty. Utána találkozhattok Angellel. Gyertek, gyertek-tessékelt be minket Alexszel az ajtón. Alex megszorította a kezem, mivel látta rajtam eléggé félek. Rámosolyogtam, és kissé megnyugodtam. Nem az van, hogy félnék a nagybátyámtól. Á, dehogy, csak a történettől parázok picit. Nem akarok semmi rosszat hallani.

-Siessetek! Nemsokára újra harc lesz. Addig el kell magyaráznom néhány dolgot. És örülnék, ha ti is magyaráznátok egyet s, mást-pillantott az egybe fonódó ujjainkra. Én elpirultam, de Alex csak bólintott. Valószínüleg, mivel őt Victor nevelte fel, már hozzá volt szokva sajátos stílusához.
-Szóval, először is szeretném tudni, hogy Alex te vagy-e Lina lélektársa. Ez annyi, hogy ellenőrizni fogom a köztetek lévő energiát. Rendben?-mi csöndben maradtunk, és ő ezt beleegyezésnek vette. Mondjuk nekem mindegy. Legalább megtudom Alex-e az igazi. Victor megkérte, hogy csukjuk be a szemünket és fogjuk meg egymás kezét.

-Rendben, most kérlek koncentráljatok egymásra!-pár másodpercig így maradtunk. Én nagyon koncentráltam. De tényleg! Victor, mint már mondtam pár másodperc után kinyitotta a szemét és ránk emelte fenyőzöld szemét.

-Jól van gyerekek, jól van úgy látom, tényleg jól választottatok. Nagyon nagy a vonzalom kettőtök között, de a jövőben elég sok problémával kell majd szembenéznetek.-na kösz.-Summer, Misty, Angel gyertek be!-kiáltott ki. Először Angel lépett be. Meghajolt (!!) Victor előtt, majd megölelt engem. Alexra furcsán nézett, de én némán eltátogtam neki: majd később elmondom... Már megszokta a furcsaságaimat így csak bólintott, megölelte Alexet és arrébb állt. Utána Summer és Misty léptek be, intettek nekem és Alexnek, majd odaálltak Angel mellé.

-Rendben. Mindenki itt van?-kérdezte Victor, mire mi csak bólintottunk.

-Szóval gondolom van kérdésed Lina. Tessék itt az idő, felteheted őket.-mosolygott rám. Az első kérdésem egyértelműen így hangzott:

-Miért vagyok itt?

Victor nagy levegőt vett, jelezve, ez hosszú lesz.

-Nos ugye láttad a harcot? Ez költői kérdés volt, nem érdekel a válasz. Szóval most a savant világban nagy csaták zajlanak az emberek, és a savantok között. Az emberek azt gondolják megfertőzzük a világot, mert mi különlegesek vagyunk. Azért hoztalak ide, mert te vagy az egyetlen savant ezzel a képességgel ami neked van. Ezért vagy itt. Érted?-kérdezte.

-Ööö, hát persze-válaszoltam egyáltalán nem meggyőzően.-A második kérdésem: Mi Alex képessége?-erre Alex belekönyökölt az oldalamba, de nem zavart. Várakozóan néztem Victorra, aki megleppetten bámult vissza rám.

-Nem tudod? Alex nem mondtad el neki?-kérdezte, már, már vádló hanglejtéssel. Alex azonnal megvédte magát:

-Nem, nem mondtam el neki! Tuti elhagyna miután megtudta! Ne...-próbálkozott, de Victor belé fojtotta a szót.

-Alex. Ismerlek nagyon pici gyerekkorod óta. Amikor történt a tragédia te nem a véletlennek köszönhetően éltél túl. Lina, Alex képessége meglátni egy élőlény halálának pillanatát és körülményeit.

-Miért titkoltad ezt előlem Alex? Ez nem rossz képesség! Lehet, hogy néha nehéz, de nem annyira rossz, mint véletlenül megölni embereket! Jajjj, Alex-rámosolyogtam és megöleltem. Éreztem ahogy ellazul a teste. De Victor megszakította a bensőséges pillanatunkat.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 29, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

A kívánságomWhere stories live. Discover now