Capitolul 2 - Uimire!!

78 7 0
                                    

- Mafia din Zîrneşti! Zic eu.

- Poftim? Mafia din Zârneşti?! Exclamă Isy.

- Da. Se pare că există! Mi se alătură Smuty.

- Uau! La asta nu m-am asteptat. Spune Radik.

- Deci mai avem concurență. Trebuie să facem pregătirile şi ne mai trebuie membri noi. Hai! Avem treabă! Înapoi la muncă. Smuty şi Puric, mai stați un pic.

- Da. Spune Puric.

- Vreau de la voi să mergeți în Zîrneşti şi să aflați cât mai multe informații despre şeful lor şi unde le e sediul, pe ce arie se întind. Ok?

- Ok. Plecăm acum.

- Aveți grijă ce faceți şi cum vă mişcați, nu vreau să vă demaşte sau să vă prindă. Drum bun!

Ne-am salutat şi ei au plecat în misiune. Eu am mai stat prin birou şi mă uitam la încasări. Faceam bani frumoşi!! Am ieşit, m-am suit în maşină şi am plecat acasă ca să îmi continui somnul. Am ajuns foarte repede acasă. M-am aruncat în pat şi m-am avântat în lumea viselor.

***

Azi e vineri. E ziua în care vindem cea mai mare parte din marfă. Astăzi facem cei mai mulți bani. Tot timpul am emoții. Ca să mă calmez am decis să ies la aer. Mă îmbrac cu o pereche de blugi şi primul tricou pe care îl găsesc. Unul negru. Am decis să mă plimb pe jos. Merg prin centrul oraşului gândindu-mă la marfă şi la vânzarea pe care o avem. Nu vedem unde mă duc, nu ştiu pe lângă cine trec şi la un moment dat mă lovesc de o persoană. Cad pe jos din cauza şocului. M-am lovit de o fată. Ea acum îşi strângea cărțile de pe jos. Mă uit la fața ei şi o recunosc:

- Scuză-mă, pisi. Dă-mi voie să te ajut, pisi.

-Pof...? Nu apucă să îşi termine cuvântul că se uită la mine şi rămâne uimită.

- Ti-a mâncat pisica limba? Întreb eu.

- Cezar, ce cauți aici? Nu ai plecat din Moldova? Întreabă ea.

- Ce zici să ne spunem povestea altă dată? Ce zici de mâine seară la mine?

- Bine. Dar unde stai?

- Vin să te iau de aici la 18:30. Sau pot să-mi spui adresa şi vin să te iau de acasă.

- Lasă că e bine aici. Ne vedem mâine.

Se îndepărtează de mine şi se suie într-un autobuz. Mă mai plimb prin oraş o oră şi după primesc un apel telefonic. Era Isy.

- Ce e? Spun eu cu un ton autoritar.

- Marfa a fost vândută cu bine, dar...

- Ce dar? Ce s-a mai întâmplat? Spuneți-mi că nu ați făcut vre-o prostie.

- Noi nu am făcut nimic. Mafia din Zîrneşti te aşteaptă la Roşu ca să vorbiți şi să clarificați treburile.

- Bine. O să fiu acolo în 5 minute. Pregăteşte echipa dacă treba ia o întorsătură proastă. Hai!

Am luat-o la goană până acasă. M-am urcat în Ferrari şi am accelelat spre Roşu. Mi-am aşteptat echipa la ieşirea din Cahul. Au ajuns imediat după mine. L-am luat pe Smuty şi pe Puric cu mine şi pe restul i-am trimis pe poziții. Artur s-a înarmat cu un Ak-47 şi Smuty avea un M4A1-S. Eu aveam un pistol simplu. Am înnaintat şi am văzut un om mascat lângă două matahale de oameni. Ne apropiem de ei. Am ajuns față-n față cu ei. Baiatul mascat şi-a scos masca şi am rămas uimit. Era Delian, un fost coleg de şcoala. Nu se poate! Mi-a întins mâna şi eu i-am strâns-o. Delian a spus:

- Deci, Moores, cu asta te ocupi după şcoală?

- Da. De ce m-ai chemat?

- Pai. Camionul cu materialele mele a fost ultima dată văzut pe teritoriul tău. Deci am venit să facem pace şi să fim aliați. Ce zici?

- Bine, dar vreau să am o listă cu clienți voştri!

- S-a făcut! Pe altă dată flăcăi. Mi-a făcut plăcere să vă reîntâlnesc. Ne mai vedem!

Ne întinde mâna, noi o strângem. El se întoarce şi pleacă cu cele două maimuțe ale lui. Când a dispărut din raza noastră vizuală facem stânga împrejur şi ne îndreptă spre maşini. Prietenii mei erau uimiți. Nu le venea să creadă că e un fost coleg.

- Ok. Avem puțin timp şi multă treabă de făcut. Vine un război.

- Poftim? Doar am făcut alianță cu el! Ce e asta?

- Iți zic eu. NU ÎNSEAMNĂ NIMIC! E doar o perioadă de pregătire. Când o să aibă destuli oameni, destule informații o să ne atace. Hai! Avem treabă!

Ajungem la maşini, se suim în ele şi pordim spre sediu. Mergem legal. Nimeni nu ne grăbeşte. Ajungem destul de repede la sediu chiar dacă am mers încet. Ne dăm jos şi le spun tuturor:

- În 10 minute îi vreau pe toți în jurul hărți principale! Hai, repede acum!! Mişcare! Smuty, Puric, Marcus şi Isy, voi veniț cu mine.

Mergem încet, eu în frunte ei în spatele meu. Ajungem repede acolo. Trag un scaun şi mă aşez. Prietenii mei se uită la mine.

- Puric şi Smuty, ați aflat unde le e sediul şi cât de protejat e?

- Da. E pe câmp la margine de oraş. E slab apărat. Avem nişte fotografi cu sediul şi coordonatele sediului.

- Ok. Toate lucrurile i le dați lui Isy. El va facem un plan de abordare şi intrare în sediu ca să avem cât mai puține pierderi. Marcus, tu te vei duce şi spiona orice mişcare fac. M-am făcut înțeles?

- Da! Spun ei.

Eu rămân pe scaun în linişte gândindu-mă la următorul capitol. Isy se mişca de colo în colo şi planifica totul. În 5 minute au apărut încet-încet şi ceilalți membri. S-au strâns toți în jurul hărții şi se uitau la mine. Unul dintre membri spune:

- Şi acum ce?

- Voi credeți că această ,,alianță" va dura mult. Vă spun eu. NU! E doar o perioadă de pregătire. Isy face planurile deja, Marcus pleacă să spioneze. Puric şi Smuty, am nevoi ca voi să aduceți nişte ,,jucări" ca să be facă munca mai uşoară şi vă sfătuiți şi cu Isy ce vă trebuie. Radik şi Tima, voi vă continuați treaba. Iar voi restul la fel! Eu mă voi ocupa de angajări! M-am făcut înțeles?!?!

- DA!! Țipă ei.

- Mă bucur. Liber!!

Mă uit la ceas şi văd că e 17:30. Firar!! Mai am o oră. Nu pot să o las pe fată să mă aştepte. Sar câte 4 scări de odată. Ies pe uşa ca o tornadă. Mă sui în maşină şi merg acasă cu peste 150 km/h. Când ajung acasă, fac repede curat. Aşa cât de cât să fie mai curat. Am scăpat de hainele de pe mine repede. Era să le rup. Sar în duş. Mă spăl cu o viteză... Nici apa nu am prea simțit-o. Mă îmbrac cu o cămaşă albă şi îmi pun o pereche de blugi albaştri. Mă dau cu un parfum. Arunc un ochi la ceas şi mă calmez. Mai am jumătate de oră. Mă încalț. Mă duc la florărie şi îi cumpăr un buchet mare de trandafiri roşi cu albi. Mă duc unde m-am întâlnit cu ea de dimineață şi mă pun pe aşteptat. O văd venind încoace frumos îmbrcată. Arăta divin.

- Bună, Dana. Florile sunt pentru tine.

Mafia in sec.XXIWhere stories live. Discover now