30

1M 16.7K 2.1K
                                    

Sakinleşmek için bir süre kütüphanede kaldıktan sonra ödünç birkaç kitap alıp okuldan çıktım. Hafif çiseleyen yağmurda yürümeye başladım. Gün boyu yağmur yağmış olmalıydı. Yerler ıslak, çoğu yerde küçük gölcükler oluşmuştu. Ankara'nın havası hep böyle kapalı, yağmurlu, puslu mu diye merak ettim ve yine İzmir'imi özledim.

Üzgün ve dalgın bir şekilde yürürken yanımdan hızla geçen araba kaldırım kenarındaki bütün çamurlu su birikintisini üzerime sıçrattı.

Ah ne büyük kibarlık! Nezaketini kaybetmiş insanların tüm günü somurtarak geçirdiğini düşünmeye başladım. Kendileri mutsuz olduğu için çevrelerindeki insanları da hiç umursamıyorlardı. Umursamadıkları için de davranışlarına dikkat etmiyorlardı belli ki!

Aklımdan bu düşünceler geçerken üstüme başıma baktım. Lanet olsun ki bütün kıyafetlerim, çantam, ayakkabılarım çamur içinde kalmıştı. 

Araba ağır ağır geriye doğru gelip tam önümde durdu. Siyah film kaplı camlar içeride kimin olduğunu bir sır gibi saklıyordu. Cam yavaşça aşağıya doğru açılırken beni ıslatan pisliği görmek için başımı eğdim.

Sürücü koltuğunda oturan Kağan'ı fark etmemle kaşlarım çatıldı. "Sen..." diye mırıldandım öfkeli bir sesle.

Buz gibi bakışlarla bana bakarken, "Islandın mı çakma prenses?" diye sordu.

"Neden yaptın bunu!" diyerek feryat ettim. "Senin yüzünden baştan aşağı çamur içinde kaldım, bütün her şeyim mahvoldu," derken beni ne kadar ıslattığını göstermek istercesine kollarımı iki yana açtım.

Büyük bir umursamazlıkla omuz silkti. "Yanlışlıkla oldu," dediğinde gözlerimi kıstım.

"Yalancının tekisin! Özellikle suyun üzerinden geçmek için kaldırıma yanaştın, değil mi? Beni bilerek ıslattığına eminim."

Kağan'ın dudaklarında varla yok arası bir tebessüm oluşurken bakışları karanlıklaştı. "Beni yakaladın," dedi dalga geçen bir ses tonuyla.

Öfkeyle soludum. Nasıl olurdu da başıma gelen tüm felaketlerin altından bu çocuk çıkardı? Hayır, Ankara'ya taşınmamıza sebep olan kişi de Kağan mı acaba diye düşünmeye başlayacaktım. Belki de babamın iflas etmesine bile bu çocuk sebep olmuş olabilirdi. Bir insan nasıl bu kadar acımasız davranabilirdi ki?
~~~
Instagram: Mavimihri

PSİKOPATHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin