3. Nová škola

60 5 0
                                    

Je ráno a budík mi zvoní pri hlave. Ešte chvíľu leňoším v posteli, lenže už počuť z dola buchoty-treskoty. Všetci sú veľmi rozrušený lebo, ja idem do novej školy a nikto nevie koľko budú stať obedy, ocko nevie akého bude mať v práci šéfa a mama tiež nevie čo ju čaká. Vstanem a idem si niečo na seba obliecť. Stojím pred skriňou a kukám na trička a mikiny. Nakoniec som si dala tmavo zelené tričko, svetlo zelenú mikinu a slabo modré rifle. ,,Dám si make-up". Vytiahla som malú kozmetickú taštičku. Dala som si svetlo ružový rúž a korektor pod oči. Mama už na mňa kričala:,,Poď na raňajky. Máš guličky s mliekom, tvoje obľúbené". Super, mňam! Letím dole schodmi ako strela aby som všetko na čas stihla. Viete, vy čo toto čítate asi neviete, že ja som veľký šprt a som strašne zodpovedná. Rýchlo sa naraňajkujem, umyjem a idem do auta. Do školy ma zavezie ocko, lebo mama už išla do práce. Ako ideme autom obzerám si okolie aby som sa zoznámila s prostredím. O chvíľu sme zastavili pred školou. Do školy sa rútil dav žiakov a učiteľov, a ja za nimi. Keď som bola v budove školy všetci na mňa kukali ako na zázrak. Sčervenela som ako paprika, lebo nemám rada keď všetci na mňa pozerajú. ,,Amy Backerollová!" zakričal ženský hlas a ja som sa otočila. Bola to pani riaditeľka. ,,Vitaj Amy, ja som riaditeľka tejto školy, poď so mnou zavediem ťa do triedy", chytila ma za plece a viedla do triedy 7.B.
Už zazvonilo a ja som práve vstúpila do triedy. ,,Vitaj Amy, žiaci toto je vaša nová spolužiačka. Amy predstav sa nám", povedala učiteľka 7.B a ja som sa ako drevená postavila pred tabuľu a začala som:,, Takže ahoj, ja sa volám Amy Backerollová, mám 14 rokov, mám veľmi rada kone a mačky a som z Popradu", stuhla som a čakala som čo si o mne budú myslieť. V zadnej lavici sedelo dievča so sklonenou hlavou, hnedými očami a myslela som si že jej uleteli včeli. Práve čítala nejakú depresívnu knihu. ,,Amy sadni si do zadnej lavice vedľa Emmy". Ale nie, posadila ma vedľa depresívky (teda Emmy)!
Kráčala som celou triedou až som prišla ku zadnej lavici. Emma sa na mňa pozrela a vycerila na mňa ľadový úsmev. ,,Ahoj. Ja som Amy Backerollová ako sa voláš ty?" opýtala som sa, ale Emma sa na mňa pozrela a meno mi iba zašepkala. Volala sa Emma Hillerová. ,,Teší ma!" Emma sa na mňa pozrela ako keby jej to v živote nikto nepovedal. ,,Mňa... tiež teší!" opatrne povedala a normálne sa na mňa usmiala. ,,Zoznámime sa spolu, cez prestávku. Dobre?" Emma sa prebudila a konečne sa ma niečo opýtala. ,,Dobre veľmi rada ťa spoznám!". Zazvonilo, budeme mať 2. hodinu biológiu. Emma sa na mňa pozrela a povedala:,, Poď ideme na chodbu", Emma ma chytila a odviedla na chodbu. V tom prišli nejaké baby z mojej novej triedy a začali ohovárať Emmu:,, Ale ale, Emmuška si našla kamošku. Oooo aké Cute", začali sa smiať baby. ,,Amy nekamaráť sa s Emmou, je veľmi divná!" položila mi ruku na plece a Emma sklopila hlavu a povedala:,, Nechajte mňa aj Amy na pokoji!". Baby sa ofučali a odišli do triedy. ,,Kto to bol?" opýtala som sa Emmy a ona zbledla ako sneh. ,,Helena a jej tým. Sú veľmi namyslené a hlúpe!". Pripomína mi to Danielu z mojej bývalej školy. Zazvonilo na 2. hodinu biológie a my sme išli do triedy. O 2 minúty vošla do triedy strašia učiteľka. Bola menšia, mala krátke svetlo hnedé vlasy a na nose okuliare. Pripomínala mi pani učiteľku  Grečnárovú z mojej bývalej školy. ,,Dobrý deň, posaďte sa", povedala učiteľka, sadla si za katedru a otvorila klasák (klasifikačnú knihu). ,,Kto dnes chýba?" opýtala sa. ,,Simona Kulomollová a Peter Maleen", ozvali sa týždenníci. Peter bol číslo 15 a ja som bola číslo 16. ,,Kto je Amy Backerollová?" opýtala sa učiteľka a všimla si že ja sedím vzadu. Postavila som sa a povedala:,, Ja som Amy Backerollová. Som tu nová", pozrela som sa na učiteľku. ,,Dobre Amy. Ešte asi nemáš učebnicu. Tak ty a Emma budete mať učebnicu spolu. A zošit budeš mať malý a čistý môže byť číslo 560". Dobre. Na šťastie mám v novom dome so sebou aj pár zošitov a myslím, že mám so sebou 3 zošity s číslom 560. ,,Otvorte si učebnice na strane 59. Číta Nella". Po prečítaní nového učiva a napísania poznámok KONEČNE ZAZVONILO.

Prečo verím na duchovWhere stories live. Discover now