3. nap

439 28 7
                                    

Egy újabb nap a Finalizer kellemes hangulatot árasztó fedélzetén, ezúttal is némiképp Ren-mentesen. Ahogy sejtettem, ma úgy döntött, kipiheni a tegnapi csetepatét, és gondolom most is a lakosztályán pátyolgatja a sötét kis lelkét, merthogy valami nagggyon belegázolt.
Amiről még mindig nem tudom, hogy pontosan mi is. Igaz, Snoke-kal beszéltem ma, ami nem volt kellemes  (mikor az?), de ugyanennyire volt hasznos is, magyarán nem tudtam meg semmi újat. Ennyi az egész: egy közeli bolygón jelentősebb lázadás tört ki, és azt kellett leverniük, ez pedig sikerült is. Nyilván nem pusztán ez váltotta ki Renből azt, amit tegnap produkált. Azonban Snoke, de még saját magam előtt sem mertem beismerni, hogy érdeklődöm Kylo Ren állapota iránt, úgyhogy nem kérdezősködtem tovább, bármennyire is kíváncsi voltam.
Abszurdum, nemde? Itt van a legidegesítőbb ember a hajón, és egyben az egész Első Rendben, kiszámíthatatlan, szeszélyes, hisztis, de ami a leginkább kiakasztó az egészben, hogy ennek az embernek hatalma van, és nem is kevés, szóval itt van Kylo Ren, akit senki nem szível ugyan, de azért mégiscsak én vagyok a legfőbb riválisa és az ősellensége. És most én vagyok az első, akinek eszébe jutott utána aggódni. Kicsit szégyellem is magam emiatt.
Szerencsére nem járt egész nap ezen az agyam (csak nagyjából a kétharmadában), mert volt jobb dolgom is, mint egy gyerekes Ren-lovag lelkivilágával törődni. A munka mellett ma egy kis időt a magánéletemnek is szenteltem. Igen, van olyan. (Azt hiszem legalábbis. Várjunk.. UGYE VAN ÉLETEM?!..?!??) Szóval meglátogattam a csillagromboló kantinját, amit ugyan minden reggel megteszek némi kávé elfogyasztásának reményében, most viszont Phasmával mentem. A századossal - amellett, hogy az én befolyásom alá tartozik - jó, mondhatni baráti viszonyt is ápolok. Azt hiszem, ő a közelben az egyetlen, akivel jól el tudok beszélgetni, és aki egy kicsit ismer, így ért is engem. Igaz, a legtöbbször a rohamosztagosok, vagy úgy anblokk az Első Rend jön elő témaként, dehát ebben élünk, ezen nincs mit csodálkozni. Phasma egyébként odaadó katona és vezető. A fiatalabb rohamosztagosoknak például kitörli a fenekét, és fel is mos utánuk, ha nem sikerül nekik visszatartani edzés közben. Hát igen. Ez a rohamosztagos program egyik hátránya, hogy ilyen korán elkezdjük a kiképzésüket, de egyben a legnagyobb előnye is, melynek eredménye: vakon engedelmeskedő, hatékony haderő. Azt hiszem, ilyen kilátásokkal bőven belefér az a pár gyerekkori incidens.
Későre jár. Mondjuk a kialvatlanság holnap nem fog hátrányokkal járni, ugyanis szabadnapos vagyok. Ilyen fél évben nagyjából egyszer van, és én azzal fogom tölteni, hogy.. Hát igen, ez elég szánalmas, de ha Ren nem merészkedik elő holnap délig, hogy elölről kezdje a hülye játékait, akkor tényleg utána fogok járni, hogy mi a baja.

Hux naplójaWhere stories live. Discover now