GGA 4

27 11 6
                                    

Sofrayı topladıktan sonra mutfağı da düzenleyip odama çıktım. Perdemi çekecekken göz göze geldiğim manzara ile kalakalmıştım.

"Aras"

Onu görür görmez ne yapacağımı şaşırmıştım hemen perdeyi çekip yatağıma oturdum. Acaba yanına gitsem mi ? Diye düşünürken, kapı çaldı. Kimin geldiğini tahmin etmek zor olmasa gerek ki hemen üstümdeki pijamaları çıkartıp düzgün bir şeyler giydim. Annemin beni çağırmaması için dua etmemle annemin beni çağırması bir oldu.

" Masal kızım aşağı in. Misafirimiz var. "

Ben o misafire kurban olayım diye sevgi cümleleri geçerken aklımdan onu görünce nasıl bir tepki vermem gerektiğini de düşünüyordum. Ama annemin tekrar seslenmesiyle düşünemeden hemen aşağı indim. Merdivenlerin son basamağında Besmele çekip içeri girdim. Kalbimin hızla atması karşımda Mehmet Amca ve Eşini görünce birden yavaşladı.

" Hoşgeldiniz "

İstemsizce ortaya bıraktığım tebessümümün ardından hayal kırıklığıyla mutfağa girdim.

"Ne oldu kızım bu surat ne böyle?"

" Yok bir şey anne, yorgunum sadece."

Annem çayları koyarken bende kuruyemişleri tabaklara doldurmakla meşguldüm. Tabakları tepsinin üzerine koyarken aklıma Aras geldi. Hemen odama çıkıp perdenin kenarından dışarı baktım. Olduğu yerde görmeyince pencereyi açıp kafamı dışarı çıkarttım. İyice göz gezdirdikten sonra pencereyi kapatacakken kağıttan yapılmış bir uçak girdi içeri. Penceremin altına saklanan Aras birden gözlerimin önünde belirtmişti. Göz kırpmasıyla penceremin yüzüne kapanması bir olmuştu.

Perdeyi çekip uçağı bulduktan sonra üzerinde yazan yazı dikkatimi çekti. Yatağa oturduktan sonra okumaya başladım ;

" Sen geçmişimdeki geleceğimdin."

Yazıdaki mutluluk adeta içime işlemişti ki onu tekrardan görmek için saatlere isyan etmiştim. Aşağı inip misafirleri uğurladıktan sonra annem ile babama iyi geceler dedikten sonra hemen odama çıktım. Tekrardan pijamalarımı giyip telefonumu şarja taktıktan sonra yatağıma girip onu daha farklı duygularla tekrardan görmek için gözlerimi kapatmıştım.

《《《 》》》

ARAS

Onu görmek için erkenden kalkmak zorundaydım çünkü evden ne zaman çıktığını bilmiyordum. Alarmım saat 7.30 da çalmaya başlarken benden önce uyanan annem kapatmıştı alarmı. Kafamı kaldırıp zorlukla gözlerimi açtığımda hayatımın anlamını bulmuştum karşımda.

" Okulun saat 9.30 da başlıyor. Neyin acelesi bu ? "

" Onu görebilmenin acelesi."

" Benim oğlum işte. Aferin Böyle Güzel sev sevdiceğini. Ama önce beni. "

Yanağına öpücüğümü kondurduktan sonra hemen yataktan çıkıp lavaboya doğru yol aldım. Dişlerimi fırçaladıktan sonra odama geçip giyindim annem o sırada kahvaltı hazırlamış olsa bile elimi bile sürmeden evden çıktım. Onun evine biraz uzaklıkta çıkmasını bekledim. O sırada marketten bir tane simit alıp yemeye başladım. Saat 8.10 gibi evin kapısının açıldığını gördüm. Önce onu daha sonra Hande Teyzeyi gördüm. Hande Teyze içeri girince ona yetişmek için hızlıca yürümeye başladım. Yaklaşınca ona dokundum;

" Merhaba "

Dememle yüzüme dirsek darbesi yemem bir oldu. Acı içinde kıvranırken onun özür cümleleri üzerine kendimi toparladım.

" Merak etme ya, o kadar çok acımadı. "

Karşısında oldukça iyi görünmeye çalışsam da onun dalga geçercesine bakışlarından kurtulamamıştım.

" Emin misin? Biraz daha kıvransaydın ambulansı arayacaktım."

Onun gülüşleri benim yaralarıma merhem olurken daha fazla yalan söylemeden kabullendim.

" Tamam tamam. Gerçekten çok acıdı ama neden böyle bir şiddete maruz kaldım ki ben. "

" Yok ya ne şiddeti. Sen bana dokundun ben de sana dokundum. Ayıp olmasın diye yani. "

Onun gülen gözlerinden gözlerimi alamazken hala ona bugün okulu kırıp konuşmak istediğimi söylememiştim. Durağa geldiğimizde konuya girdim;

" Ben diyorum ki bugün okula gitmeyip gezsek nasıl olur ? Hem konuşmak istediğim şeylerde var."

" İsterdim ama anneme haber vermeden olmaz. "

Telefonunu çıkarıp annesini ararken inşallah izin verir diye binlerce kez dua ediyordum Allah'a. İzin verme ihtimali yüksekti çünkü yabancı değildim her ne kadar masal beni tanımasa da annesi beni tanıyordu diye düşündüğüm esnada Masalın 👍 işareti ile iyice rahatladım.

" Nereye gidelim istediğin bir yer var mı ? "

" Aslında şöyle Eyfel Kulesinin altında piknik yapsak fena olmaz. Ne diyosun? "

" Sen istersen olurda akbilim de o kadar para yok ya."

Onun gülümsemesi üzerine Maltepe Sahiline gitmeye karar vermiştik. Pariste olmasa da piknik yapmayı da kabul etmiştim. Markete uğrayıp piknik için yiyecek bişeyler almıştık. İçecek olarak olarak Masalın isteği üzerine tabiki de çilekli link almıştık. Alışveriş yaptıktan sonra sahilde yer aramaya başladık.

" Nereye oturalım ? "

" Bilmem. Şu tarafa oturalım istersen."

Masalın istediği yere sofrayı serdikten sonra ayakkabılarımızı çıkarıp oturduk. Masal Sepetten yiyecekleri çıkarırken bense onu hayranlıkla izliyodum. Kafasını kaldırınca göz gözle geldik.

" Beni mi izliyorsun? "

" Yok hayır. Aslında sabah kahvaltı yapmadım o yüzden açıktım biraz."

Masalın hadi başlayalım demesiyle yemeye başladım. Ne kadar mütevazi gözükmeye çalışsam da sanırım olmuyordu. Masal konuşunca yavaşladım biraz.

" Sen ne konuşacaktın benle? "

" Aslında konuşmak bir bahaneydi sadece seni yıllar sonra bulmuşken biraz yanında olmak istedim."

" Konu Açıldığına göre sana söylemem gereken bir şey var Aras."

" Dinliyorum."

Büyük umutlarla diyeceklerini beklerken beni hatırladığını söylemesi için dua ediyordum.

" 16 yıl önce yalnız başıma oyuncaklarımla oynarken ilk kez evimize bir arkadaş gelmişti. Onu görünce ilk kez gözlerim gülümsemişti. Ve ben ilk kez birini sevmiştim. Adı Aras'tı. Önce arkadaş sonra arkadaşk olmuştu kalbime. Sonra gitti. Her gelenin bir gidişi vardı. Ama onun gidişi çok yaralamıştı beni. O giderken ardından tek söylediğim büyüyünce onu bulacağım olmuştu. 16 yıl sonra karşıma çıktı. Onu ben bulacaktım ki beni bulan o olmuştu. İçimde ki duygu karmaşıklığı yüzünden söyleyememiştim sen benim geçmişimdin diye.. Şimdi tekrar karşımdasın ve evet sen benim geçmişimdin Aras... "

Gözlerimdeki yaşları zor tutarken dayanamayıp bırakmıştım kendimi. Onun gözlerinin içindeki geçmişi görünce yanına gidip sımsıkı sarılmıştım geçmişime.

" Benim güzel geçmişim hoş geldin geleceğime.."

《《《 》》》

Merhaba Arkadaşlar
Okulun açılması ile uzun zamandır yeni bölüm yazamıyordum. Evet yeni bölümü çok şükür yazabildim. Fikirlerinizi yoruma bekliyorum. Okumayı okutturmayı ve Oy vermeyi Unutmayın. Yeni bölümde görüşmek üzere...

Geçmişten Gelen AşkWo Geschichten leben. Entdecke jetzt