Kεφάλαιο 6

37 5 0
                                    




Ω όπερα.. Πόσο την λάτρευε και την μισούσε ταυτόχρονα. Την αγαπούσε γιατί της θύμιζε τον παππού της και την μισούσε ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει, μα ένιωθε σαν να τον ήξερε, σα να 'ταν πάντα δίπλα της.

Η Αντζελίκ κοιτούσε μελαγχολικά έξω από το παράθυρο της. Παρατηρούσε τον ήλιο που πρόβαλε πίσω από τα σύννεφα και ζέσταινε το νωπό χώμα.

<<Πάλι χαμένη είσαι αγάπη μου;>>

<<Μητέρα με τρόμαξες..>> η Αντζελίκ κοίταξε το χαμογελαστό πρόσωπο της μητέρας της. Ω πόσο ήθελε να μοιραστεί όλες τις σκέψεις τις μαζί της. Όμως ήταν πολύ νωρίς ακόμη. Αν δεν έλυνε όλες τις απορίες της δε θα μιλούσε σε κανέναν.

<<Πρέπει να ετοιμαστείς για την όπερα γλυκιά μου.>>

<<Ναι, ναι το ξέρω.. Μητέρα;>>

<<Τι κόρη μου;>> αποκρίθηκε πριν βγει από το δωμάτιο.

Η Αντζελίκ ζύγισε πολύ τα λόγια της και πρόσεξε τον τόνο της φωνής της.

<<Ο Μαρκήσιος και εγώ θα είμαστε στο δικό μου θεωρείο..>>

Η μητέρα της την κοίταξε ελαφρώς μπερδεμένη.

<<Ο πατέρας σου το γνωρίζει;>> το χέρι της είχε μείνει στο πόμολο της πόρτας και  ματιά της εξακολουθούσε να καρφώνει την κόρη της.

<<Του το είπα εχθές πριν αποσυρθώ. Δεν του άρεσε η ιδέα, σαφέστατα, αλλά όπως είπε και ο ίδιος, κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς ακόμα πιο κοντά σου.>>

Η μητέρα της της χαμογέλασε και έκλεισε την πόρτα. Άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας της και βρήκε τον άντρα της να ετοιμάζεται.

<<Καλέ μου, συμφώνησες η Αντζελίκ να μείνει στο θεωρείο της με τον Σεμπαστιάν;>> η απορία ήταν έκδηλη στο χρώμα της φωνής της, αλλά η ματιά της ήταν συνοφρυωμένη.

<<Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ καλή κίνηση. Ας του δώσω μια επιλογή. Επίσης η κόρη μας μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της.>> καθώς μιλούσε κοίταζε ευθεία στον μεγάλο καθρέφτη το είδωλο του κουμπώνοντας το γιλέκο του.



Η ώρα πλησίαζε και η Αντζελίκ δεν μπορούσε να σταματήσει να πηγαινοέρχεται μέσα στο δωμάτιο της. Ο Σεμπαστιάν είχε στείλει ένα σημείωμα με έναν υπηρέτη. Της έγραφε πως θα περάσει ο ίδιος από το δωμάτιο της. Σε κάθε κίνηση της η υπηρέτρια της αναστέναζε με θλίψη.

Love and PrejudiceWhere stories live. Discover now