32.BÖLÜM

25.6K 1.2K 86
                                    

Öğlene kadar emniyette kalmışlardı. Genç kadının ifadesi alınırken aynı zamanda Fabio Florenzi ve Clara Florenzi emniyet tarafından aranmaya devam etmişti. Birkaç saat geçmeden de araç değiştirmeye çalışırlarken yakalanmışlardı. İfadeleri alındıktan sonra da nöbetçi mahkemeye sevkedilip tutuklanmışlardı. Eda için gerekli prosödürler tamamlandıktan sonra Giovanni avukatına gerekli talimatları vermişti.

Eda yıkılmış bir haldeydi. Nasıl olmuştu da her şeyi göz ardı edip iki aydır evcilik oynamıştı aklı almıyordu. Kendisine kızıyordu. O gelen mesajlardan, fotoğraflardan sonra bile güvenmişti kocasına. Çünkü güvenmemek için bir neden yoktu. Onun için tüm inandıklarından vazgeçip müslüman olan bir adama neden inanmasındı? Düşününce bunun da yalan olabileceğine kanaat getirdi. Peki ya Türkçe öğrenmesi? O da gözünü boyamak için giriştiği bir eylem olsa gerekti.

Kararını vermişti çoktan. Boşanacaktı. Genç bir kızın hayalleriyle oynayan bir adamdı o. O kızla beraber kendi hayalleriyle oynamıştı üstelik. İnanamıyordu hala! Giovanni gerçekten öyle korkunç bir adam mıydı yani? Babasının evli olduğu kadın eski sevgilisiydi, evliyken başka bir kadınla ilişki yaşayıp onu hamile bırakmıştı, belki de kendisiyle birlikte onu da yalanlarıyla kandırmıştı.

"Neden buraya geldik Daniele?"

Araba beklemediği şekilde Benito Giordano'nun evinin önünde durunca yanında oturan kocasını değil de ön koltukta oturan Daniele'ye nedenini sordu. Adam "Lisa ve Aniela'yı bekliyoruz, efendim." diyerek yanıtladı onu.

Dakikalar sonra Lisa kucağında Ela ile gelince genç kadın kapısını açıp bebeğini kucağına istedi. Kızının kokusunu birkaç kez soluduktan sonra Giovanni'ye dönüp "Sen git buradan, Lisa gelsin." dedi. Kocası ikiletmedi onu. Diğer kapıyı açıp inerken Lisa'nın geçmesi için açık bıraktı.

Giovanni karısının isteği üzerine diğer araca geçti. Dünden beri yaşadığı duygu değişimlerinin yorgunluğunu iliklerine kadar hissediyordu. Hatırlamadığı zamanlardan kalma hatasının pişmanlığı ise en ağır basanıydı.

Fabio Florenzi'nin ifadesinde bahsettiği bir mektup vardı. O mektup dünden beri yaşanılanların nedeniydi. Çünkü Marta Florenzi ölmeden önce Giovanni'ye yazdığı mektupla her şeyi anlatmıştı. Olanları mektuptan öğrenen babası Fabio da bu yüzden Giovanni'den intikam alma yemini etmişti. Onun cansız bedenini bulan kuzeni Clara Florenzi de kurulan intikam oyununun en önemli parçalarından biri olmuştu. Neyse ki ikisi de yakalanmış; ne karısının ne de çocuğunun saçının teline zarar gelmişti. Ancak evliliğinin büyük bir darbe aldığını biliyordu. Buradan sonra toplamasının imkânsız olduğunun da farkındaydı. İki ay önce onu ikna etmeyi başarmıştı fakat şimdi durum çok farklıydı.

Evlerine geldiklerinde Eda Lisa'ya üst kattan birkaç eşyasını istedikten sonra alt kattaki yatak odasına gitti. Ela dışında ne birisini görmek istiyor ne de sesini duymak istiyordu. Sadece uyunak istiyordu kızıyla beraber. Duş aldıktan sonra yatakta uyuyarak onu bekleyen kızının yanına uzandı ve dünden beri yaşadıklarının psikolojik etkisiyle uykuya daldı.

Giovanni ise uyumak bir yana salonda hiddetle volta atıyordu. İşin içinden bir şekilde çıkmalıydı. Hala nasıl olduğuna emin olmadığı bu aldatma olayı yuvasını yıkmamalıydı. Aşık olduğu kadını kaybetmemeliydi. Aylardır bunu söylemesi için ağzının içine bakan karısı kocasının aşkını duymak yerine aldatıldığını duymuştu. Ne hakkı vardı ona bunları yaşatmaya?

Öğrenecekti. Marta Florenzi'nin hayatına nasıl girdiğini öğrenecekti. Biraz olsun kendi gelmek adına duş aldı. Karnını doyurduktan sonra adımlarını yatak odasına çevirdi. Yavaşça araladığı kapıdan içeri süzülürken içi burkuldu. Sessizce yatağa yanaştı ve kızının pamuksu alnına tüy kadar hafif bir öpücük kondurdu. Ardından karısının ağlamaktan şişmiş gözlerinin üzerinden öptü. Ona yaşattıkları yüzünden kendisinden nefret ediyordu. Buna rağmen bencilce bir şekilde onun hayatında kalmaya devam etmesini istiyordu. Hiç gerçekleşmeyeceğini bile bile!

Bana Git Deme(Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin