Kapitola 2. = Plán

434 33 1
                                    

Zobudil sa na to, že ho niekto bozkáva. Na krk, rameno, líce, pery. Usmial sa. Takže to nebol sen. Otvoril oči a uprel pozornosť na to stvorenie vedľa seba. Blondínka s peknými prsiami a pevným zadkom. Čo si viacej priať.

„Dobré ráno," aj hlas mala celkom obstojní. Žiadny škripot alebo piskot. Lahodil by ušiam, keby sa nepremenil na šum, ako často rozprávala. Išlo mu to jedným uchom dnu a druhým von. Aspoň je dobrá v posteli, pomyslel si Sirius. A tak sa rozhodol ju umlčať.

Svojich priateľov stretol niekedy na večer v spoločenskej miestnosti. Sedeli vedľa seba a zabávali sa šachmi. Raz vyhral James, raz Remus. Peter to radšej iba pozoroval. V ten moment došlo Siriusovi, čo vlastne spácha v budúcnosti. Zaťal päsť a mal, čo robiť, aby naňho nevyskočil. Nemohol to urobiť. Nemal dôkaz. A možno ho ešte dokáže obrátiť k dobrému, aj keď on sám tomu moc neveril.

Bol to však jeho kamoš. Spolu robili neplechy. Spolu boli pri Remusovi pri splnoch. Vzdychol si. Keby to nebolo tak ťažké. Radšej sa posadil ku nim a pozoroval hru. Tak dlho sa neuvoľnil a neužil si večer. Iba pokoj a jeho kamaráti.

V tom okolo prešla. Krajšie dievča nevidel. Možno to bolo tými krásnymi modrými očami alebo čiernymi vlasmi. Alebo možno úsmevom na perách a pehami okolo nosu. Remus si všimol jeho pohľad a zaškľabil sa.

„Tak to by som neskúšal. Po tom čo si ju odkopol, nechce počuť ani jedno slovo o tebe," prehodil jeho smerom a pritom sa ďalej venoval hre.

Ja som ju odkopol? Sirius už viac zmetený nemohol byť. Čo ho ku tomu viedlo? Rozhodol sa zistiť to. A najlepší spôsob bude opiť Jamesa a dostať to z neho. Lebo keď je James opitý, povedal by všetko. Dokonca aj Remusovo tajomstvo. Preto ho vždy jeden z nich strážil. A dnes toho Sirius chcel využiť. Veď je predsa Sobota. Bude mať zajtra čas vytriezvieť.

VER MI (HP FF)✔Where stories live. Discover now