4/Metlobal

1.2K 91 3
                                    

 Z hlavy sa mi vyplavili všetky myšlienky, problémy a aj chrabromilský čiernovlasý študent...našťastie.

Slnko pomaly zapadalo a oblaky menili svoju farbu na svetlo oranžovú. Ľahla som si na metlu a pozorovala ohnivo červený kruh, ktorý vôbec nehrial, ale za to bol nádherný. Zatvorila som oči a na nič nemyslela. 

,,Hej Malfoyová!" A je to tu. Potter. Ten, ktorý tu najmenej chýbal. 

,,Čo chceš, Potter?" Ani som sa neunúvala otvoriť oči. 

,,Je veľa vecí, ktoré by som chcel." Otvorila som oči a uvidela tvár vyškierajúceho sa Pottera. Vážne nemám náladu na tohto zakoplexovaného idiota.

,,Potter, vypadni" Povedala som  a snažila som sa čo najskôr dostať od neho preč. Letela som ponad jazero, okolo metlobalového ihriska a naspäť k oknu dievčenských spálni, otvorila som okno a vletela dnu. Sadla som si na posteľ a rozmýšľala.  Napadla mi skvelá pomsta. Vstala som a namierila som si to slizolinskej klubovne. Po ceste som stretla svojho slizolinského brata, vlastne od neho viem, kde majú klubovňu. 

,,Scorpiee, zavoláš mi Ala, prosím?" Spravila som psie oči na čo sa slizolinský stíhač len uchechtol. 

,,Počkaj" Povedal a odišiel do klubovne. O chvíľu predo mnou stál Albus Severus Potter.

,,Ahoj, Em. Scorp povedal, že ma voláš." Povedala a milo sa na mňa usmial. Úsmev som opätovala. ,,Al, nemôžeš mi zohnať potterov rukopis?"

,, Načo ho potrebuješ?" Spýtal sa šokovane. 

,,Ehm, no... osobné dôvody." Nevinne som sa usmiala.

,,Zajtra po škole si poň príď. Ja už musím ísť, ahoj." Povedal a odišiel do klubovne. ,,Ahoj"  Sama pre seba som sa uškrnula a išla do našej klubovne. Povedala som heslo a vstúpila. Zrak mi upútala skupinka chrabromilčanov, ktorá sa tlačila pri nástenke. Pribehla ku mne Rose a Hope.

,,Emma, dnes o pol piatej je konkurz do chrabromilského metlobalového družstva." Povedala natešene Rosie. 

,,No a? Kapitánom je Potter, nemám šancu sa tam dostať." Mykla som plecom a snažila sa dostať do izby.  Obe moje kamarátky na mňa šokovane pozreli. 

,,Emma Elizabeth Malfoyová," tak toto bude zlé pomyslela som. Vždy je to zlé keď ma osloví celým menom. ,,Ty na ten konkurz pôjdeš aj keby som ťa tam doniesla so snapeovými trenkami na hlave!" Uprela svoje oči farbou oblohy na mňa. Snažila som sa udržať  vážnu tvár ale spolu s Hope sme vybuchli do smiechu. Váľali sme sa na zemi ako sfetované a všetky oči klubovne boli nasmerované na nás. Rose na nás pozerala ako na bláznov. 

,,S-so snape-snapeovými trenkami" Vytisla som zo sme počas smiechu. Ako tak sme sa s Hope upokojili. No netrvalo to dlho. Stačil pohľad na Rose a smiech sa opäť vrátil. Modrooká chrabromilčanka sa medzitým vytratila do izby.

,,Už sme kľudné." Povedala Hope a vybrala spolu so mnou do izby.

,,Dobre na ten konkurz idem." Povedala som Rose a išla sa pripraviť. Za desať minút pol piatej som si zobrala metlu a vyrazila na metlobalové ihrisko. Pár ľudí tam už bolo, no pár...asi desať potterových fanyniek, pár chalanov z vyššieho ročníka, niekoľko mladších žiakov a ja. Postavila som sa ďalej od skupinky až sa k nám prichádzali Potter a Fred. 

,,Ahojte, som rád, že ste prišli v tak veľkom počte. Voľné pozície sú odrížači, triafači a obranca, stíhač som ja. Na začiatok si dáme pätnásť kolečiek a potom uvidíme, čo ďalej." Povedal a sam vysadol na metlu. Nasledovali sme jeho príklad a nohami sa odrazili od mrazom stuhnutej zeme a ocitli sme vo vzduchu.  Pustili sme sa do robenia kolečiek, pretože každý jeden z nás sa chcel dostať do chrabromilského družstva. 

Jamesov pohľad 

Sledoval som ako sa pohybujú vo vzduchu na metle. Malfoyová na moje prekvapenie lietala viac než dobre, no nie lepšie ako ja. Polovicu som vylúčil skôr ako sme začali hrať zápas, kedže nedokázali preletieť ani päť kolečiek bez toho aby sa zastavili. 

,,Poďte dole!" Kričal som na nich. ,,Rozdelíme sa do dvoch tímov, každý sa dá na pozíciu, o ktorú sa uchádza. Veľa šťastia." Povedal som a všetkých si premeral pohľadom. Malfoyová  odvrátila pohľad a išla na pozíciu triafačky. Hra sa začala. Všetko som pozoroval zhora. 

O pol hodinu neskôr

,,Všetci ste boli úžasní. Do družstva sa však dostanú len tí najlepší z najlepších. Nevyberal som podla toho či sú kamaráti, či rodina alebo nepriatelia. Na post triafačov sa dostali: Malfoyová, Thomas a Taylor. Odrážači budú: Smith a Weasly. Obranca je Wood. Môžete ísť. Ďakujem, že ste prišli. O rok skúste zasa." Povedal som a sám sa vybral do hradu. Predo mnou kráčala blondínka a mne nedalo nepozrieť sa jej na zadok, keď už mala tie legíny.  Vybehla po mramorom schodisku a ja s Fredom a Adamom za ňou. Čudujem sa, že  nie som mŕtvy za ten prank, ale ako poznám Malfoyovú , tá to nenechá len tak. Prezliekol som sa a išiel spolu s chalanmi na večeru do Veľkej siene. 


Emmin pohľad

Vbehla som do izby. ,,Babýýý, som tam! Potter ma vybral do družstva!" Pišťal som a Hope aj Rose spolu so mnou. ,, My sme ti to vraveli." Vyškierala sa Rosie.

,,No, dobre. Emma ty sa padaj umyť, smrdíš." Povedala Hope a upchávala si nos. Len som nad ňou pokrútila hlavou a išla sa umyť. Horúce kvapky vody mi stekali od korienkov vlasov až po končeky prstov na nohách. Na vlasy som naniesla šampón jahodovej vône a všetko znovu zmyla s vodou. Utrela som sa, prečesala svoje bloďavé vlasy a vyšla som von z kúpeľne. S Hope a Rose sme sa vybrali do Veľkej siene na večeru. Ten potterov tréning mi dal riadne zabrať. Na tanier som si nabrala mäso so zemiakmi a začala jesť. Ani som si neuvedomila, že si ku mne niekto prisadol. ,,Tak čo Malfoyová, unavil ťa prvý tréning?" Ozval sa Potter a ja som sa začala dusiť sústom jedla, ktoré som prežúvala. Chrabromilčan vedľa mňa sa len uchechtol a ďalej si ma nevšímal. 

Dojedli sme a presunuli sa s babami a bohužiaľ aj s Potterom a jeho partiou do klubovne. Ja som išla do dievčenských spální a v momente, keď sa moje telo dotklo šarlátovo červenej prikrývky nevedelo sa ani postaviť. Zavrela som oči a ponorila sa do ríše snov.



(978 words)

Ahojte! Som tu s novou kapitolou. Tak trochu som sa rozpísala no :D. 22 Vote a 80 videní?! Ďakujem!!!! Dúfam, že kapitola sa vám páčila. Každý koment, vote poteší. :D

__M__

MALFOYOVÁ? POTTER! (Harry Potter next generation )Where stories live. Discover now