10. Príliš veľa krvi

6.8K 257 4
                                    


*Layla
Noha ma hrozne bolela len som to predýchavala. No teraz mi po rozume behal ten bozk. Už druhý ! Nejako mäknem. Mala som mu dať jednu za ucho ! Ale musím priznať, že sa mi to páčilo. Bol to môj prvý bozk a páčil sa mi. Ak nerátam ten predtym. Doriti ! Čo to tu trepem ?! Nie nepáčil ! Nemohol ! Už som nezaspala aj keď sme spali v inej izbe kým sa tá jeho dá do poriadku. Bola podstatne menšia než jeho ale mne to bolo jedno, hlavne, že tam bola posteľ na ktorú som si mohla ľahnúť.
,, dnes by si si mala ísť vybrať svadobné šaty. Svadba bude už onedlho " zaškeril sa na mňa ironicky.
,, kedy presne ? " vzdychla som si.
,, v sobotu " povedal kľudne.
,, zabudni na to, že ma dnes vytiahneš z postele " zachmúrila som sa a prikryla až po krk.
,, stav sa " povitiahol obočie.
,, stavim sa o čokoľvek chceš, dnes nevztanem ! " zkrikla som.
Kvôli nemu som postrelená a ešte ma aj vyháňa z postele kvôli blbým šatám ?!
Ironicky sa zasmial, zdvihol ma a prehodil cez plece ako vrece zemiakov. Zapišťala som.
,, čo to robíš ?! " zjačala som.
Celkom pokojne so mnou zišiel dolu mramorovým schodiskom až von na záhradu. Trochu ďalej bol bazén. To hádam nemyslí vážne !
,, ty kretén neopováž sa ... " a to som už letela do vody. Bola síce akurát ale to neznamenalo, že som nebola nahnevaná ako nikdy ! On ma sem vážne hodil ! Vynorila som sa so smrtiacim pohľadom. On si tam pekne stál a vyškieral sa na mňa.
Po veľmi dlhej sprche sme sa vybrali s Miou kúpiť tie sprosté šaty. Ako keby som sa na to tešila !
V obchode som vzala prvé čo prišli pod ruku a tie najškaredšie. Vyzerala som v ních ako cukrík. Boli hrozne no odrážali to za akých okolností došlo k tejto svadbe.
Škodoradostne som sa uškerila do zrkadla a ihneď ich kúpila. Mia ma išla prizabiť, za ten zjav, ktorý som kúpila.
Potom sme zašli na kávu.
,, dúfam, že na svadbe spoznám nejakých tvojích priateľov " vytrhla ma z myšlienok Mia.
Hm na to by som skoro zabudla. Koho vlastne pozvem ? Mám vôbec niekoho pozývať ? Nebude to nebezpečne ?
,, tak to neviem, väčšina je mimo mesta. Hm inak už keď sme pri svadbách ... " potmehúcky som sa na ňu usmiala a ... hlavne som potrebovala zmeniť tému, ,, je tu nejaký potencionálny pán dokonalý pre teba ? "
,, och nie, nie " zasmiala sa.
,, prečo nie ? "
,, neviem, bála by som sa zatiahnuť niekoho koho milujem do našej rodiny, nič v zlom. Stále nechápem ako si to mohla všetko zniesť "
,, no ehm ... on to na mňa proste vyvalil všetko naraz "
,, aj sa mu vôbec čudujem, že to urobil potom čo sa stalo mame "
Videla som na nej ako posmutnela.
Je tu snáď niečo o čom ja neviem ?
,, á čo sa stalo ? " spýtala som sa opatrne.
,, Kyle ti o tom nepovedal ? "
Pokrútila som hlavou.
,, musíš sa to spýtať jeho, len ... "
,, čo len ? " skočila som jej do reči.
,, len ... jeho to zobralo najviac. Pamätám si, že si zaprisahal, že sa do nikoho nezamiluje. " usmiala sa, ,, a potom nám predstavil teba. Za čo som vďačná, zvládať ich všetkých sama bola pohroma "
,, to verím " posnažila som sa o úsmev no to mi už myseľ zamestnávala veta, ktorú povedala.
"Do nikoho sa nezamiluje" . Preto ma prinútil, aby som si ho vzala ?! Lebo vedel, že sa do mňa nikdy nezaľúbi ?! Áno, viem chlapi ako on, svalnatí, odvážni, krásni sa nikdy nezaľúbia do niekoho ako ja. Viem, že to tak je, pretože také veci sa stávajú len v knihách. Tak neviem prečo ma to tak vzalo, keď toto všetko viem. Trochu ma to zamrzelo alebo trochu viac. Potrebujem vedieť, čo sa stalo s jeho matkou aj keď to už tuším.
Prešiel týždeň a ja som Kylea v podstate ani nevidela. Vždy niekam lietal, ani na chvíľu sa nezastavil. Tipujem, že riešia tú streľbu alebo niečo tomu podobné. Mňa však stále trápi jedna otázka. Čo sa stalo s jeho mamou ? Zajtra sa mala konať svadba a ja som bola čím ďalej tým viac nervóznejšia. Mala som pocit ako keby sa mi vyhýbal. Nech to robí ale až potom, čo mi zodpovie moju otázku, pretože tá ma zožiera zaživa, nedá mi spať a dnes tomu nebolo inak. Ležala som ako bez duše a pozerala sa von oknom na hviezdy. Ešte stále sa neukázal. Vlastne si nespomýnam kedy naposledy spal v svojej izbe. Ale v podstate mi to takto vyhovuje, aspoň s ním nemusím ležať v jednej posteli. Odrazu sa kľučka pohla a mňa zamrazilo. Kto to môže byť ?! Celá napätá som zašmátrala po nočnom stolíku keď sa dvere konečne otvorili a dnu vztúpil Kyle. No niečo tu nesedelo. Tažko dýchal a držal sa za bok. Keď som zasvietila svetlo uvidela som ho celého zakrvaveného. Zhíkla som a pribehla k nemu.
,, preboha čo sa stalo "
Ukázal na stôl s liehovinami. Pomohla som mu ľahnúť na posteľ. Hneď nato som sa rozbehla po uteráky, čistú vodu, obväzy a hlavne alkohol. Všetko som to hodila na kreslo vedľa postele a pozrela naňho. Bolelo ma vidieť ako trpí. Opatrne som mu vyzliekla tričko a vtedy som to zbadala. Na jeho ľavom boku hrudníka bola strelná rana.
,, je tam guľka, musíš ju vybrať " povedal a sikol od bolesti.
,, d-dobre "
,, dones z kúpelne ihlu " behala som ako splašená do kúpelne,
,, pod umývadlom v skrinke napravo sú kliešte " ďalšie bolestivé zastonanie.
,, áno mám " hodila som to k ďalšim veciam na kreslo.
,, teraz vezmi kliešte, namoč ich do vodky a posnaž sa vybrať guľku ale ešte pred tým si vydezinfikuj ruky " povedal.
S trasúcimi rukami som urobila čo povedal. Vydezinfikovala som si ruky a vyliala som na kliešte poriadný dúšok a potom si obkročmo sadla na jeho nohy.
Mala som strach. Čo ak to urobím zle ?! Čo ak mi tu zomrie ?!
,, poď nato zlato " zasmial sa a zakusil do uteráka.
Moja ruka sa mi triasla no aj napiek tomu som kliešte strčila do rany. Zatvárila som sa kyslo, vedela som ako ho to bolí. Kyle zvrieskol do uteráka. Zľakla som sa, moje srdce mi bilo až niekde v krku. Mala som šťastie guľka nebola hlboko takže som ju vytiahla. Ale až na tretí pokus. Nechápte ma zle, ale ruky som mala ako z gumy. A vieť ho ako vrieska od bolesti ma bolelo ešte viac ako jeho tá guľka. Keď som ju konečne vybrala trocha sa uvoľnil no rana začala veľmi krvacať. Vyliala som na ňu zbytol liehoviny, na čo zasa zvrieskol. Jeho pekná hruď sa prudko zvíhala a klesala. Vzala som uterák a poriadne pritlačila na ranu. Ucítila som ako napol všetky svaly.
,, musíš to zašiť " zahundral.
Ja a zašiť ?! Len to nie prosím !
Vzala som ihlu a zhlboka sa nadýchla.
,, nie ja to nezvladnem " oči ma začali páliť od sĺz.
,, pozri sa na mňa " povedal, ,, ty to zvladneš zlato, to najhoršie je za nami. Ak to nezašiveš bude to krvacať a ja zomriem "
,, to si mi musel povedať práve toto ?! " zvrieskla som.
,, zvladneš to "
Chytil mi ruku do svojej a nasmeroval ju k rane. Ani neviem ako v tejto šialenej situácii sa mi podarilo urobiť prvý steh. Kyle dusene zkríkol. Bol to divný pocit a naviac bála som sa. Druhý steh bol za mnou. Robila som to rýchlo, aby som to mala čím skôr za sebou. Stehy boli síce krivé ale držali. Jeho krv bola všade naokolo. Prisahám, že neviem ako sa mi to celé podarilo. Rana bola zašitá. Vzdychla som si a zviezla sa na zem. Začala som plakať. Toto už nechcem nikdy v živote zažiť.
,, hej " ozval sa Kyle zadychčane, ,, zvladla si to " usmial sa.
,, č-čo ak sa ti tam dostane infekcia ?! " zkrikla som.
,, neboj sa, nevieš si ani predstaviť aké ťažké je ma zabiť, jedna malá guľka ma neskoná " hovoril to pomaly ako keby sa chystal spať. Vystrelo ma, nemôže zaspať !
,, nie, nie, nie ! Kyle ! Zobuď
sa ! " zkríkla som a on pomaly otvoril oči.
,, len si robím srandu " zasmial sa no bol to unavený smiech. Mala som sto chutí ho zato vyfackať. Skoro som dostala infarkt !

Zvedená Temnotou (Dokončené)Where stories live. Discover now