5.4

3.9K 239 25
                                    

Hermiona hodnou chvíli zírala na místo, kde se ještě před chvílí nacházel její přítel, nebo by spíše měla říct bývalý přítel? Chodili spolu ještě vůbec, nebo se s ním právě rozešla? Měla v hlavě zmatek a chtělo se jí plakat. A zrovna v moment, kdy si dovolila nechat první slzy proklouznout ven, otevřely se dveře od Blaiseova pokoje, ve kterých se objevil Blaise a hned za ním i Lyra.

„Merlin! Vy jste měli to rande, hrozně moc se omlouvám," vyhrkla Hermiona, když jí došlo, že hádkou s Dracem jim zkazili rande. Další vlna slz se dostavila a Lyra se vecpala před Blaise, aby mohla svoji kamarádku obejmout.

„S tím si teď vůbec nedělej starosti," řekla s malým úsměvem a už ji držela u sebe v náruči. No, vážně, který sobec by se teď zajímal o nějaké pokažené rande?

„Navíc, nikdo tu přece neřekl, že jste nás přerušili, nebo tak něco," řekl Blaise a objal objímající dívky. Hermioně tohle neskutečně moc pomohlo a mohla se konečně uklidnit.

„Hádám, že jste to všechno slyšeli," zamumlala a nevěděla, jestli jí vůbec rozuměli, jak se stále všichni tři objímali.

„Víceméně," přitakal Blaise a rozpustil jejich objetí, aby si dopřáli trochu prostoru.

„Přehnala jsem to?" zeptala se a posadila se na gauč.

„Ne!" vykřikla Lyra a posadila se k ní, „Samozřejmě, že ne."

„No, možná jen kapku," řekl Blaise a obě dívky se na něj překvapeně podívaly.

„Opravdu?" zavzlykala Hermiona.

„Ne! Neposlouchej jej, Hermiono."

„Uznej, ten kluk nemá na výběr," pokračoval Blaise a Lyra jej teď vraždila pohledem.

„To si vážně nemyslíš, že ne?"

„Hele, jen říkám, že možná mohla zachovat chladnou hlavu."

„Blaise, řekni mi, jak bys si zachoval chladnou hlavu, kdybych ti teď řekla, že po škole si chystám vzít Thea, takže to co mezi námi teď bude, je jen dočasné a nemá to budoucnost!"

„To je jiné, protože to není pravda," odsekl Blaise, který nad tímhle nechtěl vůbec přemýšlet.

„Můžeš si tím být jistý?"

„Nezahrávej si! Navíc, Draco řekl, že si ji nevezme," oponoval dál Blaise.

„Jistě, ale jak tomu zabrání? Oba moc dobře víme, jak tyhle dohody fungují. Nezruší to jen tak!"

„Ale on přece Hermionu miluje, přijde na to, jak to obejít."

„Víš, co? Začínám si myslet, jestli bys spíš neměl jít za Malfoyem!" odsekla a Blaise se na ni překvapeně podíval.

„To myslíš vážně?"

„Jo, tady tě nepotřebujeme," odpověděla a Blaise se ještě chvíli rozhodoval o svém dalším kroku, ale nakonec se rozhodl ji uposlechnout a odejít pryč. Naštvaná Lyra a Hermiona dohromady, to by nepřežil ani beznosáč.

„Má pravdu, že?" zeptala se Hermiona, když odešel.

„Nemá, jedno pro vždy, ne, Miono! Hele, mám ho ráda, a myslím, že by nám to mohlo klapnout, ale kdyby na mě přišel s tím, s čím na tebe Malfoy, tak bych jej na místě zabila. Nežertuji," řekla rázně a Hermiona se lehce usmála.

„Nechápu, jak jsem si mohla myslet, že by to nějakou budoucnost mělo. Vždyť to bylo jasné od začátku, ale myslela jsem si, že naše rozdíly překonáme."

„Pořád můžete. Je to hlupák, ale pokud si spolu promluvíte, může se to zastavit ještě teď a nikdo nepřijde k úrazu. Věř mi, něco o tom vím," řekla a na konci její hlas znejistěl.

„Počkej, nechceš tím snad říct, že jsi před tím mluvila pravdu?" zeptala se šokovaná Hermiona. Dnešek je opravdu plný překvapení.

„Ano, Theo a já jsme zasnoubeni, ale naštěstí pro nás jsou Nottovi ohleduplní. Byli s matkou dobří kamarádi, a když zemřela, uzavřela jsem s nimi dohodu. Konec konců mám Thea ráda, víš, ne romanticky, ale měla bych se s ním dobře. Teď se do toho přimíchal Blaise, a pokud mezi námi něco bude, Theo je ochotný tu dohodu zrušit. Jenže Malfoyovi a Greengrassovi to je úplně jiná liga. Ti to berou až příliš vážně," řekla a Hermiona si povzdechla.

„Jsem ráda, že víš o mně a Dracovi. Je fajn popovídat si tom s někým jiným než s Blaisem."

„To věřím. Pojďme se teď projít a všechno probrat," řekla a vstala z gauče. Hermiona ji napodobila a obě odešly pryč z pokoje a později i pryč z hradu, načerpat trochu energie na čerstvém vzduchu.

***

Tak když jsem Vás tak navnadila, tak Vám sem posílám další kapitolu. Co se týče Lyry, jsem hrozná, já vím! Jejich vztah pomalu ještě ani nezačal a já už jim to kazím, ale jak jsem řekla, teď pomalu přecházíme k vážnějším kapitolám :) Jinak, co názory? <3


Animae fideliumKde žijí příběhy. Začni objevovat