Polis Alımında Sağlık Şartları Değişti

834 44 0
                                    


Yönetmelik, emniyet teşkilatının amir ve memur ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan polis eğitim-öğretim kurumlarına alınacak öğrencilerde, teşkilata yapılacak ilk atamalarda, ayrıldıkları öğrencilik veya memurluğa geri dönüşlerde, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki birimlere açıktan ve naklen atamalarda, hastalanma, malullük ve vazife malullüğünde, vazife malulü olarak çalışmaya devam etme durumunda ve hizmet sınıfı değişikliklerinde aranacak sağlık şartlarına ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Buna göre, okullara alınacak öğrenci adaylarda "A dilimi" sağlık şartlarına uygun olma şartı aranacak. Geçici süreliğine eğitim almak üzere Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gelen öğrenciler hariç lisans programına alınacak yabancı uyruklu öğrencilerde ise tüm branşlar için en az "C dilimi" sağlık şartlarına, enfeksiyon hastalıkları açısından "A dilimi" sağlık şartlarına uygun olmaları koşulu aranacak.

Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarıldı. 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları, teşhis ve tanı için eklem içerisinde yapılan müdahaleler de polisliğe engel olmayacak.

Kendiliğinden düşürülen (cerrahi müdahale olmaksızın) böbrek taşları ve tek başına rahim yokluğu polis olmaya engel teşkil etmeyecek.

Omurga eğriliği 0 ila 10 derece olanlar polis olabilecek, basit yumurtalık ve böbrek kistleri polisliğe engel olmayacak.

Polis Olmak Where stories live. Discover now