Jack Favus

154 27 0
                                    

Ren se plimba linistita pe coridoarele scolii, cand in fata ii apare prietenul ei, Jack. El era destul de grabit. Ren fara sa-l retina mult, doar ii infatiseaza un zambe si il saluta prietenos, dupa care fiecare isi vede de treaba lui. Jack Favus era un baiat destul de simplu, dar cu o poveste trista. El a alflat acum 2 ani de la parintii lui, ca acesta a fost adoptat, ceea ce l-a facut sa isi schimbe vizibil comportamentul, de la baiatul prietenos, pasnic, cu o inima mare si foarte amuzant, la un baiat care era la un pas de a fi mancat de un varcolac, doar atunci ar arata ceva emotii. Din pacate nici copilaria lui nu a fost asa de frumoasa deaoarece, fratele lui vitreg, mai mare, Will, era mai buna la toate, iar parintii lor il laudau pe acesta la toti cunoscutii. Din aceasta cauza, Jack a devenit foarte competitiv. Atunci cand trebuia sa fie sortat, jobenului i-a luat 10 minute sa se gandeasca daca sa il puna la Slytherin sau Hufflepuff. El iubeste foarte mult Quidditch-ul, ba chiar unii elevi si profesori spun ca este asa de bun Iincat ar putea intra in echipa Angliei. Jack nu vede un viitor din acest sport, cel putin nu pentru el, lui ii place sa scrie povesti, ba chiar a scris o poveste cand era mai mic despre o albina uriasa. Jack si-a dorit de la bun inceput sa ajunga la Slytherin deoarece fratele lui era la Gryffindor, asta il face sa ii urasca destul de mult pe cei de la Gryffindor, desi uni sunt de treaba, se gandeste el. Jack sa grabea sa ajunga la ora ,,Aparare contra magiei negre", unde auzise ca avea sa vina un nou profesor. Cand a ajuns in clasa, colegii lui erau deja asezati la locurile lor. Mai erau doua locuri libere, unul langa o fata care vorbea si radea singura si celalalt langa un baiat cu ochelari. Se indreapta grabit spre baiatul cu ochelari, acesta ridicand privirea curios. Jack il recunostea, era Harry Potter.

Harry: -Acest loc este ocupat!
Jack: -Acum este ocupat de catre mine. spune el cu o voce nepasatoare si aroganta.
In clasa intra un baiat roscat care parea destul de dezorientat.
Baiatul: -Parca ai zis ca imi ti locul.
Harry: -Imi pare rau Ron, prea tarziu.
Ron nu a avut incotro, asa ca se aseza langa fata dubioasa.
Jack se uita la Harry, studiindu-l. Nu era catusi de putin interesat de faptul ca el a fost singurul care a supravietuit acelui blestem sau chestii de astea.
Profesorul se pare ca de fapt era o profesoara, imbracata toata in roz si forma fetei asemanatoare cu a unei broaste raioase.

Profesoara: -Buna ziua copii, eu sunt noua voastra profesoara in acest an! Ma numesc Dolores Umbridge.
Avea un zambet mare si infricosator pe fata.
Sper sa ne intelegem bine in acest an.
Isi scoate elegant bagheta din buzunar si incepe sa o roteasca prin in aer. In doua secunde niste carti zburatoare si-au facut aparitia pe bancile noastre proaspat vopsite.
Toti copiii se uitau la acele carti inutile din fata lor.
Dupa ceva timp colegul lui Jack a inceput sa i se adreseze profesoarei.
Harry: -Ce sunt cărțile astea? spune Harry cu o oarecare ura in voce.
Profesoara: -Aceste cartii sunt alese de catre Minister special pentru acesta an de învățătură.
Harry: -Dar sunt inutile, cu ce ne vor ajuta pe nou sa ne apărăm intr-o lupta adevarata?
Profesoara: -Dar cine ar ataca un copil inocent, asa ca tine?
Harry: -Nu stiu, probabil, Lordul Voldemort!
In momentulin care lui Harry i-au iesit pe gura acele cuvinte, toti au inceput sa susotesca intre ei.
Dupa terminarea orei, Jack a luat-o spre camera de zi a celor de la Hufflepuff. Cand a ajuns a vazut-o pe Ren stand pe canapea, citind o caute ,, Cum sa scapi de gnomi de sub pat", iar intr-un colt opus 5 băieți vorbeau, radeau si o arătau cu degetul.
Jack: -Hey Ren, cred ca este mai bine sa te duci in camera ta.
Ren: -De ce?
Jack: -Am auzit ca prietenul nostru Calugarul Dologan, a dat drumul unor șobolani mari si urati.
Ren: -Aaa..., mersi Jack, rămân datoare, papa!
Jack o potriveste lung in timp ce alerga spre dormitorul fetelor, gandindu-se la ea si la cat de fericit se simtea in prezenta acestuia.
Baietii din colt: -Mulțumim ca ne-ai stricat distracția!
Jack ii ignora si se indreapta la randul lui spre dormitorul baietilor.

Eu impreuna cu cel mai bun prieten TommyNHR am facut acest capitol. Sper sa va placa:))

Prietenie distrusa, iubire noua (Harry Potter Fanfic)Where stories live. Discover now