BÖLÜM ARASI: Uzun bir aradan sonra merhaba

55 3 4
                                    


1 sayısı mı büyüktür yoksa 365 sayısı mı? baktığınız yere göre değişir bu, hatta bazen eşit bile denebilir her ikisi için.

işte benim de buraya veda edişimin üzerinden tam 1 yıl=365 gün geçti. bir daha dönmem diye düşünüyordum, daha doğrusu dönemem diye ama nasip, kısmet...

içimde biriken zehri kusmak ve biraz olsun rahatlamak için yazmaya başladığım bu çalışmayı gitmeden bitirememiştim. aradan geçen sürede ise belki bir o kadar daha anı ve yaşanmışlık birikti. askerlik hatıraları erkeklerin meşhuru olsa da, ben biraz farklı anlatacağım yaşadıklarımı. farklı bir açıdan bakılınca çoğu şey olduğundan farklı görünüyor çünkü.

askerlik hatıralarına geçmeden kaldığım yerden devam edeceğim yazmaya. fakat bundan sonraki bölümlerde beni ayıplar benden uzak durmak isterseniz bunu anlayışla karşılarım. kendimi aklamak veya temize çıkarmak için bir savunma değil bunlar. MÜSVEDDE BİR HAYATIN arda kalan bakiyesi sadece. ben hiç de olduğumun dışında bir şeymiş gibi görünmeye çalışmadım burada. belalıyım, kirliyim, yorgunum dedim. belki hala öyle. hayat herkese kadife kılıfta bir rahatlık sunmuyor. bunu söylerken, ben bunlar şunlar yüzünden böyle bir berbat hayat yaşadım demek istemiyorum. kendimi düzeltmem için belki çok fırsat oldu, ben de istedim değişmeyi, düzelmeyi, şimdilerde olduğu gibi ama bir şeyler hep engel olup durdu önümde sanki. kararı okuyunca siz verin en iyisi. ben, hakim önünde ifade veren bir sanığım yazarken. siz de ister savcı, hakim olun, ister avukat, isterse benimle birlikte sanık... size kalmış..

tekrar başlıyorum müsvedde hayata...

selamlar

MÜSVEDDE HAYATIMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin