Hoofdstuk 3

40 1 0
                                    


POV Lucas
Samen met Jochum lachend het lokaal binnen de les is al 20 minuten aan de gang. Je hebt nu eenmaal een reputatie hoog te houden als badboy en op tijd komen hoort daar dus niet bij. 'Wat heeft dit te betekenen heren!' Zegt van Beek boos. 'We hadden gym net.' Zegt Jochum alsof het de normaalste zaak van de wereld is. 'Deze keer zie ik het door de vingers omdat het de laatste les is.' zucht hij uitgeput 'Ga nu maar wel snel zitten.'

Als ik het lokaal in kijk zie ik nog 2 vrije stoelen de ene vooraan aan het bureau langs de nerd van de klas en de andere achteraan langs Kelsey. Snel loop ik naar de stoel achteraan waardoor Jochum alleen nog vooraan kan zitten. Hij geeft me een woedende blik waarna hij zuchtend op de stoel vooraan gaat zitten. Ik grijns naar Kelsey waardoor ze snel haar hoofd wegdraait.

Best raar hoe de situatie tussen ons is veranderd de afgelopen jaren. Ik weet nog dat we superclose waren, maar dat is allemaal veranderd. Nu praten we af en toe als we met onze vriendengroep zijn en we wisselen soms een blik uit naar elkaar.

Ik zucht en kijk ook weg. De rest van de les hebben we geen woord uitgewisseld. Als eindelijk de bel gaat spring ik van mijn stoel en loop naar Jochum toe. Hij staat op en stompt me tegen mijn schouder. 'Auw!' 'Die had je te goed' grinnikend hij tevreden. Ik kijk hem aan en begin dan te lachen.

We lopen lachend richting de kluisjes. 'Eindelijk vakantie gas-'     'Zijn jullie het nablijven vergeten of wat?' hoor ik een grinnikende meisjes stem achter me zeggen. Zuchtend draai ik me om en zie ik Kelsey naar haar pols wijzen als teken dat we moeten opschieten. Ik en Jochum schieten in de lach, ze rolt met haar ogen en loopt aan nog steeds lachend volgen we haar en we komen net voor de bel aan bij het lokaal.

Kelsey POV
Als we het lokaal binnen komen geeft Mvr Jansen ons een afkeurende blik terwijl ze op kijkt van haar werk. 'Zitten en koppen dicht!' Commandeert ze. Snel gaan we allemaal zitten en zeggen we niks. 'Ik ga nu even weg ik ben over 40 minuten weer terug, jullie blijven in het lokaal en laten het lokaal heel. Of is dat ook te moeilijk voor jullie?' 'We zijn niet dom mevrouw we kunnen heus wel alleen blijven.' Zucht Lucas. Zonder nog iets te zeggen verlaat ze het lokaal en draait hem op slot.

Geschokt kijken we elkaar aan. 'Heeft ze nu serieus het lokaal op slot gedraait? Wtf!' Jochum loopt naar de deur om te checken of hij echt op slot is, en helaas is dat ook het geval. Zuchtend gaan ze met zijn tweeën achterin in het lokaal op de tafel zitten. Ik zucht ook en ga een tafel voor hun zitten en staar door het raam naar buiten.

10 minuten lang wordt er niks gezegd tot de stilte door Lucas verbroken wordt. 'Mooie ass heb je in dat rokje.' Geschokt door zijn reactie draai ik me om en geef hem een boze blik, ondertussen gaat Jochum helemaal stuk van het lachen. Lucas grijnst alleen maar naar me. Snel draai ik me weer om, niet wetend wat te zeggen.

'Gaan jullie nog iets doen in de vakantie?' Probeer ik het onderwerp te veranderen. Ik draai me om naar hun wachtend op een antwoordt. 'Ik ga naar Spanje voor 2 weken.' Zegt Jochum blij. 'Ik blijf heel de vakantie thuis' zucht Lucas. 'En jij?' vraagt Jochum geïnteresseerd. '5 weken Griekenland' zucht ik dromerig. 'Wanneer vertrek je?' Vraagt Lucas deze keer. 'Overmorgen, ik kom 2 dagen voor je verjaardag terug.' 'Ga je eigenlijk iets doen met je verjaardag?' Vraag ik ietwat te nieuwsgierig. 'Ja ik ga een feestje geven, en ja je krijgt nog een uitnodiging.' Knipoogt hij naar mij.

———————

Yehess weer een nieuw hoofdstuk na een half jaar.
Ik had echt een writers block maar ik kreeg in een keer super veel ideeën en tada een nieuw hoofdstuk als gevolg.
Meningen zijn altijd welkom en stemmen natuurlijk ook xD.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 24, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The betWhere stories live. Discover now