→ Hoofdstuk 11

1.1K 38 30
                                    

Harry Potter

Het was ochtend en alles verliep redelijk rustig. Hermione maakte ons wakker - Ron met de nodige moeite - en zei dat we moesten opschieten, aangezien mervouw Weasley "grote plannen" had voor vandaag. Want het was Kerstdag. Een dag waarop mevrouw Weasley altijd alles liet zien wat ze kon. Haar lekkere kookkunsten waren altijd de beste, en zeker op kerstdag.

Toen Ron en ik slaperig de keuken binnenliepen, werden we begroet door de opgewekte tweeling Fred en George. 'Hey Harry, Ron!'

Mevrouw Weasley stond al in de keuken te koken, samen met de hulp van Hermione en Ginny. 'Oh Harry,' zei ze toen ze omkeek en mij zag staan. 'Wil je deze alsjeblieft op tafel zetten?' Ze overhandigde me een plateau vol met kommetjes met daarin kleine hapjes. De geur drong mijn neusgaten binnen en meteen begon mijn buik te grommen.

Ik plaatste alles mooi op tafel, gaf de plateau terug en ging me klaarmaken.

~•~•~•~•~•~•~

Als laatste trok ik een rood-groene kersttrui over mijn hoofd. Mijn voeten baanden me een weg door het huis naar Rons kamer, waar Fred en George te vinden waren. 'Hey guys,' zei ik.

'Je moet je Weasleytrui aandoen!' riepen ze toen ze me mijn eigen trui zagen.

'Ik heb er geen meer, de andere was te klein..'

'Ah dan heeft ma sowieso een nieuwe gemaakt. Wacht maar op de cadeau's,' grijnsde Fred en hij en George liepen de kamer uit.

Ik haalde mijn schouders op en ging op bed liggen. De gedachte aan wat ik zou krijgen dit jaar zorgde ervoor dat er een glimlach op mijn gezicht verscheen.

Ik was benieuwd wat Draco vond van zijn cadeau die ik hem gegeven had. Hopelijk vond hij het leuk.

~•~•~•~•~•~•~

Ik was druk in de weer met slingers op te hangen als er op de voordeur werd geklopt.

'Ik doe wel open!' riep ik. Ik begroette professor Lupin.

'Dag iedereen. Fijn jullie weer te zien! Kan ik jullie helpen?'

'Oh, Lupin! Welkom! Kom binnen!' ratelde mevrouw Weasley. 'Je mag gerust helpen, zoveel te doen!' 

En zo gezegd, zo gedaan. Lupin hielp mevrouw Weasley, Hermione en Ginny zetten alles klaar, Ron en ik deden de versiering en Fred en George zorgden voor ambiance.

'Goedemiddag! Ziet er weer gezellig uit!' zei Sirius toen hij binnen liep. Voor de gelegenheid logeerde hij deze keer in The Burrow inplaatsvan zijn huis op het Girmmauld Place. 'Oh, Tonks en Mad-Eye Moody arriveren zo met meneer Weasley.'

'Dankjewel, Sirius,' glimlachtte mevrouw Weasley. Ze begroette hem en hij begon direct mee te helpen. Niet veel later arriveerden Tonks en Mad-Eye Moody zoals Sirius vertelde. Meneer Weasley was aangevallen geweest door Nagini, Voldemort's slang, in het Ministry of Magic. Sindsdien verbleef hij St. Mungo's Hospital for Magical Maladies and Injuries.

'Welkom thuis, vader!' riepen de tweeling in koor. Ik glimlachte en begroette meneer Weasley en de anderen. 'Dankje, Harry.'

~•~•~•~•~•~•~

'Oké, alles en iedereen is klaar! Tijd voor cadeau's!' riep mevrouw Weasley doorheen het huis. Iedereen ging zitten rond de kerstboom en verzamelde zijn of haar cadeau's. Ik had er een viertal gekregen. Ik maakte de eerste open, het bevatte, zoals Fred en George al gezegd hadden, de bekende Weasleytrui. Ik glimlachte en bedankte mevrouw Weasley. 'Is niks, Harry. Je weet hoe graag ik er maak.'

Het tweede cadeau was iets van Sirius, hij had mij één van zijn oude fotoboeken gegeven van hem en zijn groepje vrienden, ik kreeg het even moeilijk toen ik mijn vader op de foto's zag staan. Ik bedankte hem en maakte het derde cadeau open. Ron en Hermione hadden mij wat snoep en een boek (typisch Hermione) gegeven. Ik glimlachte. Het vierde cadeau was iets kleins. Ik maakte eerst de envelop open die erbij was gevoegd.

Harry,

Ik wilde je bedanken voor de tijd waarin je mij steunde en ik dacht dat dit de perfecte gelegenheid zou zijn.

In dit pakje zit een cadeautje, maar aangezien je sowieso bij de Weasleys logeert, denk ik dat het het beste is om het pakje alleen open te maken. Anders stellen ze vragen ofzo.

Wat het cadeautje betreft, ik heb het andere deel ;)

Vrolijk kerstfeest en bedankt voor alles.

X

D.

Terwijl ik las, begon ik te glimlachen. Hij is veel te lief, wat ik nooit gedacht had.

Ik las de brief nog eens; het andere deel? Ik kon niet wachten om het open te maken, maar zoals vermeld in de brief, kon ik dat beter alleen boven doen.

Ron ging zijn cadeau's die hij open had gemaakt (Weasleytrui, vuurwerk, snoep ect) in zijn kamer leggen dus ik volgde. 'Ik kom zo,' zei ik, toen Ron terug naar beneden wilde gaan. Ron knikte en liep de deur uit. Ik ging op m'n bed zitten en maakte het kleine cadeautje van Draco open. Het was een beeldje, een Slytherinbeeldje, met een sjaal om het lichaam in de kleuren groen en zilver. Het was werkelijk prachtig; ik bloosde. Een warm gevoel trok door mijn lichaam. Waarschijnlijk had Draco hetzelfde, maar dan van Gryffindor, naar wat hij geschreven had over "het andere deel". Dat liet me nog meer glimlachen.

Ik was blij dat ik het hier open had gemaakt. Anderen zouden vragen stellen bij het zien van het Slytherinbeeldje. Ik borg het voorzichtig op en liep met een grote glimlach de trappen af naar de eetkamer. Hermione grijnsde toen ze mijn gezicht zag. Ze wist dat Draco en ik bevriend waren geworden sinds het begin van de vakantie. Ze had er geen problemen mee en hield het geheim. 'Je ziet er een beetje te blij uit,' grinnikte ze. Ik keek verlegen weg. Ja, ik kon ook verlegen zijn.

Mijn gedachten werden verstoord toen we allemaal aan tafel gingen zitten om van de lekkere maaltijd te genieten.

'Zoals altijd heerlijk, Molly,' complimenteerde professor Lupin.

~•~•~•~•~•~•~

Na het eten waren Fred en George zich aan het vermaken met het vuurwerk dat ze hadden verzameld. Buiten en binnen gingen er knallen af. Mevrouw Weasley was niet al te blij met het vuurwerk binnen, maar ze negeerde het. Met Fred en George een discussie aangaan over vuurwerk is geen beginnen aan.

Het was allemaal te tof, te mooi en te gezellig om waar te zijn, maar voor even zat het allemaal mee. We kropen 's nachts allemaal gezellig ons bed in en praatte nog even na, totdat de vermoeidheid ons overnam. Op naar de volgende dag.

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: May 27, 2019 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

A Secret for Years | drarry.Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu