19.

746 81 14
                                    


Nikdo nikdy neviděl tolik zmatených pohledů jako pan Nowell na svých obrazovkách, když se testované subjekty začaly probouzet a docházelo jim, kde jsou a kde ne. Jeho pohled byl však zaujat hlavně dvěma z nich. Naschvál je každého nechal umístit, co nejdál od sebe, aby je mohl sám zkoumat. Nejvíce ho zajímal Harry. Byl to pro něj vítězný hoch už od začátků, ale byl si vědom, že ho touha po Louisovi velice oslabuje. I samotný Louis si tento fakt uvědomoval, ale on sám se po Harryho boku cítil silněji s větší šancí přežít do konce.

„Sakra," vyšlo z brunetových úst, když se podíval z okna, aby zjistil, co je tentokrát čeká. Jako srab se plánoval schovat a čekat, až ho někdo najde, ale jeden pohled ven mu jasně řekl, že by ho našlo až moc stvůr a lidí.

Budovy kolem byly zhroucené, zničené a omlácené. Z města se staly jen trosky, ve kterých mohl občas zahlédnout pohyb. Byl k smrti vyděšený a rozhodně ne připravený. Chtělo se mu plakat, ale věděl, že tuhle slabost si právě teď nemůže dovolit. Uslyšel křik, který mu skoro trhal žíly a ten nechutný, nelidský křik, následoval lidský, bolestivý, který skoro prosil o pomoc.

Louis padl na zem, přitiskl si ruce k uším a modlil se, aby tahle hrůza konečně skončila. Ani netušil, kolik ho toho ještě čeká. Jeho naděje, že tu bude moct zůstat, skončila po pár minutách, když se ozvalo tříštění skla z budovy, ve které byl. Vyděšeně se rozhlédl kolem sebe a rozeběhl se pryč nějakými dveřmi, které vedly ven, jak následně zjistil.

Tam, kde pro něj určitě nebude bezpečno, ale pochopil, že pro něj už není bezpečno nikde. Schoval se za zeď budovy se srdcem až v krku. Uslyšel a také ucítil Invicty, kteří museli být opravdu blízko. Třásl se, měl strach a nevěděl, jestli i u téhle zkoušky získá nějakou schopnost. Hlásek v hlavě mu říkal, aby proti těm stvůrám bojoval, ale on se jim nedokázal postavit. Navíc bez žádné schopnosti? Jak tohle mohl udělat?

Z budovy, která skoro ani nestála, vyběhly dvě dívky v modrém. I z té dálky bylo vidět, že plakali a křičeli na všechny strany, jelikož hned za nimi vyběhl jeden z Invictů. Ten na ně namířil zbraní a jedna rána srazila hnědovlasou k zemi. Její kamarádka s křikem padla vedle ní a snažila se jí pomoct vstát, aby mohly utíkat dál. Louis byl jako paralyzovaný, když je pozoroval.

Invict nabil zbraň a bylo jasné, že má v plánu ukončit život i blondýnce. Ta se však nevzdávala, chtěla své kamarádce pomoct, jelikož se nerozpadla v prach, ale stále ležela na zemi, i když pravděpodobně nedýchala. Louis vytřeštil oči, když viděl, jak se blonďaté dívce začínají přebarvovat vlasy na uhlově černou a její kůže začala také černat, ale spíše byla víc zářivá než vlasy.

V té chvíli to Louis zrovna moc nepobral a jen sledoval, jak Invictova slizká a gumová kůže začíná měnit svojí konzistenci a barvu. Pak už tam zbyl z gumy jen tvrdý kámen a z černé byla matně šedivá. Invict se silou nerovnováhy zhroutil na zem, kde se roztříštil na malé kousky. Následně se dívka začala vracet do normální podoby a netrvalo dlouho a byla tam zase uplakaná blondýna, která už nemohla pomoct své kamarádce.

Ulicemi se ozval jekot, a to bylo jako upozornění, takže Louis musel jít dál. K smrti vyděšený se pokusil dostat do bezpečí. Chtěl jít sice za tou dívkou, ale jako kdyby mu něco říkalo, aby to nedělal a šel hledat Harryho. Harry. To byla ta jediná věc, kterou teď potřeboval.


Budu vděčná za každý komentář <3

_LarryLS1_

Project: A New Future || Larry ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat