Müslüman Noel kutlamaz

78 4 2
                                    


Yaklaşan Noel (25 Aralık) üzerine bu konuyla alakalı düşüncelerimi sizlerle paylaşayım dedim.Öncelikli olarak biliyoruz ki Noel bizim kutlamamız gereken bir olay değil.Müslüman bir insan olarak Noel kutlamamız fazlasıyla yanlış bir davranış.Onların "dinini" ilgilendiriyor ve bizi ilgilendirmemeli.Biliyorum,hiçbir müslümanın amacı Noel değil,yeni yılın gelişi ancak Noel bizi ilgilendirmemekle kalmayıp,etkisi altında da bırakmamalı.
Demiyorum ki,yeni yılı kutlamayın.İslam çerçevesi içerisinde istediğiniz eğlenceleri yapabilirsiniz.Sevdiklerinizle bir araya gelip,şarkılar söyleyebilir,bahissiz oyunlar oynayabilir en basitinden geri sayım yapabilirsiniz.Ancak "onlar gibi" kutlamak caiz değildir kendi görüşüme göre.
Müslümanız diyoruz,onlar gibi yaşıyoruz.Bu sözde müslümanlık değil midir?Bu kitabı okuduğunuz halde müslüman olmayadabilirsiniz,saygım sonsuzdur.
İşin dini boyutunu geçtim,onların kültürüne özenmekte çok yanlış ve bunu ben de dahil bir çoğumuz günlük hayatımızda fazlasıyla uyguluyoruz.

Diyeceğim o ki, kültürümüze,dinimize ve kendi benliğimize sahip çıkmak istiyorsak,onlar gibi değil,kendimiz gibi "yeni yılı" kutlamalıyız.

Saygılarımla,vesselam.

***

Görüşlerimiz uyuşmuyor olabilir,eleştirilerinize sonuna kadar  açığım.Saygı çerçevesi içerisinde bütün sorunları halledebiliriz. :)

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Dec 18, 2017 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

Sevgililik Haramsa Nasıl Evleneceğiz?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin