Chapter 38

4.4K 222 24
                                    

Na lang hebben gedanst en genoten van de trouwfeest en het eten is het tijd. Tijd om afscheid te nemen van Lamyae. De catering is bezig met opruimen. En alle gasten zijn weg. Alleen mijn schoonouders, rayan, fatiha, nourdinne, de ouders van de bruidegom en die zussen en broers. En ik natuurlijk. Ik zie hoe Lamyae huilend afscheid neemt van haar moeder.

Marouane is al naar huis gegaan. Ik ga vandaag gewoon thuis slapen en ik haal morgen mijn spullen van Marouane.

Een traantje onstnapt uit mijn ooghoek als ik zie hoe ze iedereen heeft gegroet. Ze komt naar me toe lopen. "Amirah" zegt ze. Ze knuffelt me. Ik zie iedereen naar ons kijken. De tranen stromen over mijn wangen. Ze is mijn zusje eigenlijk . Ik hou zoveel van der.

"Ik hou van je Amirah zoveel ik ben je dankbaar voor alles wat je hebt gedaan voor me ik hou van je" zegt ze snikkend. "Je kan altijd bij me langskomen he al is het 3 uur in de nacht" ze lacht. "Geniet van je huwelijk" zeg ik. "Dankjewel, geniet jij van Nourdinne en geef Nasserdinne duizende kusjes" "Zal ik doen hbiba" "Ik ben zo blij dat jij en nourdinne samen waren op mijn trouwfeest het heeft mijn dag echt compleet gemaakt" ik laat der los. "Ik hou van je" zeggen we tegelijk. Ik zie iedereen naar ons kijken. Wat een schande.

"Ga maar naar je man" zeg ik. Ze knuffelt me nog snel en zwaait naar iedereen. Nourdinne komt naar me toe lopen en houd me vast. Hij vind het moeilijk om zijn zusje aan een andere man te geven. Wat te begrijpen is.

We kletsen nog wat en die 2 dames zijn blijkbaar nichten van de bruidegom en ze zijn er nog steeds. Ik zit op Nourdinne zijn schoot en ze kijken me telkens smerig aan.

-

We zijn moe en we hebben net Nasserdinne op gehaald. Ik ga nu gewoon thuis slapen.

We lopen naar binnen en het huis is een puinhoop. Alles ligt overhoop dit is niet normaal.

"Omg Nourdinne Wtf heb jij hier gedaan" hij lacht. "Ja sorry ik was echt boos" "om?" "Dat je weg was" ik slik hoorbaar. "Ik wou het iemand laten opruimen maar door de bruiloft enzo was ik het vergeten" "Ik doe het morgen wel" "Ik huur wel iemand in dan kan je lekker uitrusten" "geen spraken van" antwoord ik terug. En ik loop naar boven met Nasserdinne in mijn handen. Ik verschoon hem en leg hem in bed. Hij slaapt nog.

Ik loop naar mijn slaapkamer en ik zie Nourdinne omkleden. Ik haal mijn kapsel los. Make up weg. Jurk uit en ik stap de douche in. Na een heerlijke douche kleed ik me om in een simpele pyjama. Ik smeer me ook in en vlecht mijn haren. Ik loop naar de slaapkamer en ik zie dat Nasserdinne wakker is en huilt. In de armen van Nourdinne.

Ik neem hem van hem over en geef hem mijn borst. Nourdinne wil slapen dat zie ik aan hem maar hij valt niet in slaap.

"Ga maar slapen hoor" "Ik wacht op jou" ik haal hem weg van mijn borst en laat hem boeren. Ik leg hem terug in bed.

Ik loop terug naar het bed en zet het nachtlampje uit. Ik ben kapot. Ik zucht. En ga onder de dekens liggen. Meteen voel ik Nourdinne me teken zich aan trekken. Ik nestel me zelf tegen hem aan.

"Nogmaals Amirah het spijt me voor alles. Ik hou zoveel van je" zegt hij. "Ik hou ook van jou" zeg ik zacht. Hij komt wat dichterbij met zijn hoofd en likt aan mijn lippen. Wat verandert in een lange kus.

"Slaaplekker My Love" is het enige wat ik hoor voor dat ik in diepe slaap val.

-

Het is middag en ik ben kapot. Ik heb alleen de keuken en de bovenverdiepingen afgekregen. Met opruimen. Ik had uitgebreid ontbijt gemaakt. We hadden heerlijk ontbeten. Nourdinne heeft veel boodschappen voor me gedaan meskien. Ik moet alleen nog de woonkamer en gang en tuin.

Nourdinne is naar Marouane zijn huis gegaan en al mijn spullen gaan halen meskien. Het is echt veel ik hoop dat het hem lukt. Hij heeft vandaag vrij voor werk ivm de bruiloft gister enzo.

Ik zet de boxen weer aan. Niet te hard anders word mijn schatje Nasserdinne wakker. Ik begin met de woonkamer opruimen. Alle scherven. Eten resten. Dingen dat rommelig liggen. Stofzuigen. Dwijlen. Afstoffen. De kussens netjes zetten. Luchtverfrisser. Ik doe meteen de gang en de tuin veeg ik alleen en zet de bloemen netjes en de tuinbank enzo ook netjes.

Ik loop naar boven om te kijken of Nasserdinne nog slaapt. Hij slaapt nog als een roosje. Ik kijk in de spiegel en ik zie me zelf staan. Met sloffen en een overzised shirt dat net over mijn kont komt. Mijn haar in een hoge staart. En geen make up. Ik pak mijn telefoon en reageer op een paar appjes en snaps.

Ik maak nog me kamer netjes en ik loop naar beneden. Hij moet echt snel doen want ik wil beginnen met koken. Ik kijk naar de wand waar allemaal foto's hangen. Trouwfoto's vooral. Glimlachend kijk ik ernaar. Ik ontwaak uit mijn trans.

Het huis is helemaal proper. Ik ga verder met koken. Ik heb heerlijke hrira gemaakt met wraps gevuld met kip en groenten. En een salade der bij en kruidenstokbrood.

Ik loop naar de badkamer om alvast de wassing te doen. Want over 5 minuten is het gebed maghreb.

Als ik klaar ben loop ik naar beneden. Ik zie Nourdinne en Marouane binnen komen met 4 koffers. Ze glimlachen naar me.

Ik geef ze allebei een kus. "Wow wie heeft huis zo proper gemaakt? Ik herken het niet meer" zegt Nourdinne. "De tuinkabouters" zeg ik sarcastisch. Hij schiet in de lach en trekt me tegen zich aan. Hij wil me net kussen maar Marouane onderbreekt ons.

"Ik hoef dit niet te zien hoor ik ga alvast de andere koffers halen" ik word rood. Als Marouane weg is kust Nourdinne me intens. "Ik heb zin in je" fluistert hij hees. "Nog ff wachten meneertje" zeg ik. Hij kijkt me sip aan. "Ik breng alvast die koffers naar boven" zegt hij en pakt 2 koffers. En loopt naar boven. Al snel komt hij terug en pakt de anderen. En loopt naar buiten naar de auto.

Het begint al donker te worden buiten dus ik zet een paar geurkaarsen aan. Nourdinne en Marouane komen zuchtend de woonkamer in en ploffen neer op het bed.

"Je hebt kapot veel spullen wejow" zegt Marouane zuchtend. Ik lach. "Blijf je eten please?" Zeg ik. "Wat heb je gemaakt?" "Hrirra, wraps, kruidenstokbrood, salade en drinken en genoeg toetjes in de koelkast" ratel ik door.

"Isgoed" zegt hij. "Ik ga bidden dan gaan we eten oke?" Hij knikt. Nourdinne kijkt me aan met glinsterende ogen en glimlacht breed. Hij gooit een knipoog en blozend loop ik naar boven.

We zijn al jaren getrouwd, maar nog steeds maakt hij me telkens verliefd.

Na het gebed zie ik dat het al donker is. Ik loop naar beneden en ik zie Nourdinne en Marouane bidden. Ik loop naar de keuken en pak een grote kan en vul het met limonade en ijsblokjes. Ik zet de tafel netjes en de heertjes komen binnen lopen. Ze gaan zitten en ik schep het eten op.

"Het is heerlijk shokran"

Strijden voor Liefde (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu