De Auditie

812 21 0
                                    

Het is de woensdag een maand later  wat betekend dat ik vandaag auditie ga doen voor de cheerleaders. Ik ben zenuwachtig dat durf ik aan mezelf toe te geven. Kane zei dat het beter was om nog niet te vertellen aan iedereen dat we samen zijn. Het zou namelijk invloed kunnen hebben op Mandy die moet bepalen of ik bij de cheerleaders mag.

Ik vind het onzin maar het zal wel.

Ik sta bij mijn kluisje mijn boeken voor de dag uit te zoeken als Miley komt aangelopen. 'Eva, ben je nerveus voor je auditie?' Ik knik 'een beetje, eerder gezonde spanning' zeg ik met een glimlach.

'Het komt echt wel goed ik zie je al tussen hen staan hoor' zegt ze om mij gerust te stellen. Ik zie in de verte dat Kane en zijn vrienden komen binnen gelopen. Het lijkt wel in slow motion te gaan. Het groepje loopt langs ons en Kane laat onopgemerkt zijn hand langs mijn arm glijden. Heel mijn lichaam begint te tintelen. Hij draait zich om en geeft me een knipoog en loopt dan weer door.

Miley heeft er niks van gemerkt en is een of ander verhaal aan het ophangen over het gala wat er binnenkort aankomt. Ik knik wat en blijf met open
Mond kijken naar Kane tot ik hem niet meer kan zien.

Het is 4 uur wat betekend dat ik naar de gymzaal toe moet. Ik heb een kort broekje met een Corp top aan moet goed zijn toch? Ik loop de gymzaal binnen er daar zitten zeven meiden op een rijtje met in het midden Mandy. Er staan nog een paar andere meiden die waarschijnlijk ook auditie komen doen. Na een paar minuten staat Mandy op en begint te praten.

'Meiden mag ik jullie aandacht even?' Iedereen word langzaam stil. De deur gaat open en er loopt een groepje jongens binnen. Het groepje van Kane...

'En wat moeten jullie nou weer hier?' Vraagt Mandy bot. De deur gaat nog een keer open en Kane komt binnen.

'M, we komen kijken naar je nieuwe aanwinsten. Een beetje support kan geen kwaad toch' zegt hij en knipoogt naar haar. 'Mij best maar Ohh wee als jullie ze afleiden' zegt ze met een gemaakte toon. Alsof ze het erg vind dat ze er zijn ze houd van hun aandacht.

Even blijft het ongemakkelijk stil tot ze weer begint met praten. 'Jullie zijn hier allemaal om het zelfde een cheerleader worden. Om een cheerleader te kunnen zijn moet je kunnen bewegen, mensen kunnen vermaken & niet te vergeten jongens te verleiden' de jongens beginnen te joelen.

'Dus laat zien wat je kan en wie weet welkom bij het team' alle meiden beginnen te juichen. Het gaat op nummer en ik ben nummer 12 van de 24.

De eerste begint ze heet Giorgia ze doet een drie dubbele radslag en nog een aantal dingen die ik dr niet na doe. Damn dit word moeilijk. De rest is ook mega goed en de moed begint mij steeds meer in mijn schoenen te zakken.

'Eva' word er geroepen . mijn beurt.

Ik ga staan op de stip en kijk naar Kane die zijn duim opsteekt. Ik slik een keer en doe dan wat ik had ingestudeerd. Ik beland als afsluiting in een dubbele salto weer recht op de grond. De jongens beginnen te juichen maar dat betekend niks speciaals ze doen het bij iedereen. 'Oke om 5 uur kan je weer terug komen en dan hoor je of je het bent geworden of niet' zegt Mandy zonder ook maar een spier in haar gezicht te verreken.

Ik loop naar mijn kluisje om een flesje water te halen. Er is niemand meer op de gang omdat iedereen al uit is alleen de deelnemers aan buitenschoolse activiteiten zijn nu op school. 'Eef' zegt een stem ik draai me om en Kane komt op me af gerend.

'Je was echt facking goed' zegt hij en ik spring in zijn armen. 'Ja? Ik weet het niet hoor iedereen is haast goed' ik heb er geen vertrouwen in. 'Het komt goed echt' belooft hij me en drukt een kus op mijn lippen.

'Zullen we na dit milkshakes gaan halen?' Ik knikt 'dus dat is een date?' Vraagt hij. 'Ja Kane dat is een date' ik druk weer een kus op zijn lippen.

'Kom we moeten weer terug over een paar minuten krijg ik te horen of ik het ben geworden' zeg ik en we lopen hand in hand terug. Bij de deur stopt Kane met lopen en laat mijn hand los. 'Nog even wachten straks veranderd ze van mening' zegt hij en ik knik.

'Mag ik jullie aandacht?' Schreeuwt Mandy door de zaal heen. Iedereen is gelijk stil. 'Na lang overleg zijn we het eens geworden en 5 van de 24 mensen zijn het geworden. Als jij je naam hoort kun jij je officieel cheerleader noemen van East side high.' Even blijft het stil en de spanning is te voelen.

'Gefeliciteerd...... Giorgia......Theresa......Stella......Jazzy & .......Eva jullie zijn de nieuwe cheerleaders welkom bij het team. Voor de rest bedankt voor het proberen en misschien tot volgend jaar bij de nieuwe audities'

Yes Yes Yes. Het is me gelukt! Ik kijk naar Kane die begint te fluiten. Ik kan mij niet meer in houden en ren naar hem toe. Hij tilt mij op en ik sla mijn armen en benen om hem heen. 'Ik zei het toch' fluistert hij in mijn oor en drukt een kus op mijn haar. Hij zet mij langzaam weer neer en de jongens staan met open mond te kijken naar ons.

'Ohh ja Guys, voor de gene die haar nog niet kennen dit is dus Eva mijn girlfriend' ik voel een vlaag van warmte door mijn buik heen gaan wanneer hij mij zijn vriendin noemt. 'Ik wist het' zegt Guido lachend. 'Maar het was gezellig jongens maar mijn girl en ik gaan nu milkshakes halen. Ik zie jullie vanavond bij de training' zegt hij tegen een paar jongens en neemt me mee.

Wanneer we in de auto zitten komt het liedje him & i op de radio mijn hand gaat naar de geluidsknop en op dat moment doet Kane het zelfde waardoor onze handen elkaar raken. We kijken elkaar glimlachend aan. 'Goede muziek smaak' zeg ik. 'Het doet me aan ons denken' zegt hij 'ik snap wat je bedoeld' zeg ik lachend.

Het restaurant is rustig en we gaan aan een tafel in de hoek zitten. Een meisje komt naar ons toegelopen 'he Kane' zegt ze terwijl ze met haar, haar speelt.

'Dag Hailey, twee aardbei milkshakes alsjeblieft' zegt hij zonder haar een keer aan te kijken. Ze loopt weer weg. 'Mag je haar niet ofzo?' Vraag ik na aanleiding van zijn gedrag naar haar toe.

'Babe er zijn nog zoveel dingen die je nog moet leren en weten over mij' zegt hij en pakt mijn hand. 'Hoe bedoel je?' Vraag ik. Opeens begin ik te twijfelen aan hem. 'Laat maar ik vertel het je nog wel ooit'

Ooit? Gaat er de hele tijd in mijn hoofd om. Wat houd hij voor mij achter? 'Ik moet even roken ben zo terug' zegt hij en neemt zijn telefoon mee. Ik kijk naar buiten en ik zie hem bellen met inderdaad een sigaret in zijn hand. Hij lijkt erg boos op de gene die hij aan de telefoon heeft. Ik houd een leg glas wat op tafel staat tegen het raam aan en probeer te verstaan wat hij zegt.

Ik kan het niet horen door het glas wat te dik is in het raam. Ik ga snel weer goed zitten wanneer ik zie dat hij naar binnen komt gelopen en ik neem snel een slokje van mijn milkshake.

Hij gaat weer tegen over mij zitten met een gemaakte glimlach. 'Is er wat?' Vraag ik achterdochtig. 'Nee wat moet er zijn dan?' Ik hoor aan zijn stem dat er zeker wel iets aan de hand is. 'We moeten zo gaan ik heb straks training en ik heb nog huiswerk' ik voel weer dat hij zo afstandelijk doet.

Waarom doet hij dat nou toch elke keer? Zijn humeur kan van het ene moment op het andere opeens omslaan. Heb ik dan iets verkeerds gezegd? Of is er iets anders aan de hand?

Misschien overdrijf ik wel weer gewoon en moet ik wat meer vertrouwen in hem hebben.

Bad influence (voltooid)Where stories live. Discover now