Tediore

440 29 11
                                    

Hoi, deze wou ik graag voor mezelf doen😜. Trouwens met je promps het zijn er niet heel veel en daarom mogen jullie ook zelf zinnen opgeven. Waar je je idee kan aanvragen is het hoofdstuk: one-shots/imagines (onderdeel 2). Er staat ook nog wat uitleg in: A/N. Hopelijk is het nu wat duidelijker. Nu komt er een stukje dat ik zelf graag wou schrijven:

"Vickie."

Dominique zwaaide met haar hand voor Victoire's gezicht. "Wat?" Vroeg Victoire geïrriteerd aan haar zusje.

"Ik weet dat hij aantrekkelijk is, maar kun je is een keer niet naar hem kijken?"
Meteen kreeg Dominique een woedende blik van haar zus naar haar toe geworpen.

Fred 2 en James keken van een afstandje toe, zij zaten nu in hun eerste jaar. Molly en Louis die in hun tweede jaar zaten keken lachend toe.

Dominique zat in haar derde jaar en Victoire in haar vijfde. Albus, Lily, Rose, Hugo, Lucy en Roxanne zaten waarschijnlijk thuis te luieren.

"Bemoei je met je eigen zaken," zei Victoire die het nog duidelijker wou maken, Dominique snoof afkeurend.

Victoire focuste ze zich weer op de jongen aan de Hufflephuf tafel. Teddy Lupins haar veranderde vaak, maar elke keer weer vond Victoire het mooi. Dit keer was zijn haar blond en de puntjes waren blauw.

Victoire was een beeldschone jongedame en werd vaak uitgevraagd, maar elke keer weer zei ze nee. Ze wachtte op hem, op Teddy Lupin. Ze wist dat hij waarschijnlijk niet zou komen, daar was hij veel te verlegen voor. Hij was ook populair, maar ookal was hij twee jaar ouder leek hij op naar Victoire.

Victoire was bang dat hij haar misschien zelfs een beetje eng vond. Ze kon namelijk heel zeker van haar zaak zijn en was een echte Weasley. Ook leek ze op haar moeder die ook bazig was, van beide kanten van de familie had ze het dus.

Victoire leunde met haar kin op haar smalle en sierlijke hand en staarde naar Teddy Lupin. Haar gigantische crush op hem was dat jaar jammer genoeg alleen maar erger dan minder geworden.

"Vickie, kom op," zei Dominique duidelijk geïrriteerd.
"Stop is met aan dringen Dominique," zei Victoire boos. Dominique griste haar boek van tafel en beende weg.
Victoire zuchtte even en stond toen op om achter haar zusje aan te gaan.

Wat Victoire niet wist was dat Teddy Lupin ook op haar lette. Vandaar dat hij enkele secondes na Victoire ook de great hall verliet en zich naar de Gryffindor tower snelde. Jammer genoeg wist hij de weg niet en raakte verstrikt in de gangen. Na zeven jaar verdwaalde hij nog steeds.

"Waar zoek je naar?" Vroeg een heldere stem. Teddy draaide zich om en stond tot zijn geluk oog in oog met Victoire Weasley.
"Jou," zei hij eerlijk.
"Ik?" Vroeg Victoire duidelijk van haar stuk gebracht.
"Ja, nou eh," hij begon ongemakkelijk te stamelen en de woorden kwamen er raar uit, zijn haar werd pardoes vuurrood. Wat zou ze van hem vinden? Waarschijnlijk niks, misschien zou ze wel heel verwaand reageren. Teddy had weleens verhalen gehoord over Fleur Weasley, voormalig Delacour, in haar vroegere jaren en dat was niet bepaalt positief.

"Wat is er?" Vroeg ze, maar het klonk niet geïrriteerd of boos, maar eerder nieuwsgierig.
"Wil je misschien een keer iets leuks doen met mij?"

En tot zijn grote verassing begon ze te glimlachen. Geen spottende glimlach, maar een echte. En tot zijn nog grotere verassing zei ze iets wat geen enkele andere jongen had gehoord.

Ze zei ja.

Harry Potter stuff ✔Where stories live. Discover now