Zobuď sa

622 81 8
                                    

(Lars)

Otočím sa, keď zistím, že mi niečo zoviera ruku. Teda, skôr niekto. Nie je to nikto iný, než Clio Jonesová, dievča, ktoré ma pred malou chvíľou rázne odmietlo. Cestoval som do Luxu a v Luxe aj som, no ostáva pre mňa záhadou, ako to, že Clio Jonesová prešla cez portál spolu so mnou. Ako to, že sa dostala do Luxu? To je nemožné! Je v bezvedomí. Jednoducho - krátko na to, ako sa ocitnem - teda - ocitneme v Luxe, sa zosunie k zemi ako kus papiera. Lenže to by sa nemalo stať! Clio Jonesovú by za žiadnych okolností nemal portál prijať! Vyhodil by ju! Je to čistý človek! Alebo nie?? A prečo...Prečo je v bezvedomí?

,,Clio! Clio!!" opatrne ju potľapkám po lícach, no nereaguje. Dýchať dýcha, i keď strašne slabo. Ostáva pre mňa otázkou, prečo ma chcela dobehnúť. Čo mi chcela povedať?

Už je to druhý deň, čo sa Clio stále neprebrala z niečoho, čo Raul nazval kómou

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Už je to druhý deň, čo sa Clio stále neprebrala z niečoho, čo Raul nazval kómou.

,,Ahoj. Hľadajú ťa policajti. Tvoja mama šalie. Benny jej robí psychickú oporu. Sedím tu. Nič nechápem. Hypnotizujem ťa pohľadom. Je veľa dôvodov, prečo by si sa mala prebrať, nemyslíš? Toto je len hŕstka z nich," snažím sa ju povzbudiť k tomu, aby otvorila oči a vstala. Aj keby ako prvé povedala niečo v zmysle "alebo skôr dôvodov, prečo sa neprebrať". Ona však naďalej robí nádychy a výdychy, ležiac v tej istej polohe, ako doteraz.

,,No tak, Clio! Máš jedinečnú príležitosť vidieť Lux tak, ako ešte nikdy predtým! Stačí ti len otvoriť oči. Prosím..."

Nič.

,,Mám prefarbené vlasy nazeleno!"

Isteže nie. Šmolkovská modrá mi zostala na hlave. Ale skúšam všetko, aby sa prebrala.

,,A mám v nich fialové pruhy!"

Ani pohnutie.

,,A si debil!" tento hlas však nepatrí Clio, i keď sa o to dotyčná osoba snaží. Otočím sa. Stojí tam Peter.

,,Veľmi vtipné."

,,Ale pravdivé. Ešte stále nič?"

,,Nie. Ani kamaráti nevedia prísť na to, ako je toto možné, a študujú staré knihy v knižnici."

,,Možno poznám niekoho, kto pozná odpoveď na to, prečo Clio prešla cez portál."

Vyskočím zo stoličky. ,,Naozaj? Kto je to?"

,,Eris. Mimochodom, bola dosť vystrašená z toho, že nevedela nikde nájsť Clio. Našťastie, zastihol som ju, keď bola sama. Ale to nič nemení na fakte, že ma od hnevu chcela zabiť, čo je smiešne, keďže to nedokáže."

,,Idem za ňou. Dostanem to z nej, prečo je Clio taká, aká je."

,,No, mne to povedať nechcela. Vraj sa chce rozprávať len a len s tebou. S tebou a s nikým iným. Dokonca sme sa pochytili, ale nakoniec sme to uzavreli remízou."

Cold shadow ✅Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt