Az Emlékek Tengerén

295 8 3
                                    

Sziasztok! Megjöttem az ú résszel. A következő szerintem egy kicsit később jön, valószínűleg 2 hét múlva, mert még semmi ötletem. De amint beugrik, elkezdem, és meg sem állok, míg kész nem leszek. Viszont tartani fogom magamat a határidőhöz. Nos, kitettem magamért megint egy több mint 2000 szavas résszel (pontosan 2329 szó), de van benne 1-2 ismétlődő rész más szemszögben. De azért megvan az ígért nagy durranás is. Szóval kitettem magamért tényleg. Akkor én most végeztem. Kellemes olvasást a legközelebbi fejezetig, ami még nagyobbat fog szólni, és vagy 3000 szóból fog állni.

Másnap már korán fenn voltam, hiszen újra elmehetek Hibbantra, és úgy döntöttünk, hogy fokozatosan leszünk egyre többen. Először Petra, Nóri és Niki (a kettes) jelentkeztek, hogy bevigyem őket, de előtte meg kellett csinálnom a hegedűt, ugyanis Hablaty megengedte és haza is vittem így. Egyre jobban kezdtem belejönni a hangolásába, majd miután végeztem, elkezdtem polírozni és fényesíteni, hogy legalább ne nézzen úgy ki, mint egy roncs. Megkértem Hablatyot, hogy készítsen még párat, mert szükség lesz rájuk, és ha jól láttam, akkor miután elmentem, hozzá is látott. Útközben ebédidő lett és azt terveztük a lányokkal, hogy egy éjszakát ott töltünk Hibbanton, de akkor 3-kor indulunk. Nem sokkal ebédidő után elkezdtem készülődni, mert idő közben már két óra lett. Mire elkészültem, addigra már annyi lett az idő, hogy ideje volt indulni. Pontban 3-kor értem a parkba és Nóri, Niki meg Petra már ott vártak engem.

-Bocsi, de más dolgom is volt, hogy meglátogattam tegnap Hibbantot - ezután elővettem a hegedűt, amihez - egy kissé messze kellett menni, de megérte, - csináltam egy vonót.

-Woaw. Ez mégis mire kell? - kérdezték szinte egyszerre.

-Nos ez egy titok és a titok miatt lett valami, amihez kell ez, hogy azt a valamit vissza lehessen fordítani - magyaráztam dióhéjban.

-Ahhaaa - láttam, hogy nem nagyon értették, de még nem mondhattam el nekik.

-Akkor... Mehetünk?

-Ühüm - majd ezután elkezdtünk hinni a másik világban és tessék, ott voltunk. Miután minden kitisztult előttem, megnéztem a lányokat. Petra szépen megváltozott: haja vállig érő, kissé ferdén vágott szőke, vasalt egyenes lett, szeme kéken ragyogott. Mármint szó szerint ragyogott. Szája rózsavörösnek látszott, de a fényviszonyok miatt cseresznyének is nézhettem. A ruhája is teljesen más lett. Vörös, közepesen hosszú póló volt rajta egy tapadós farmernadrág szoknyával együtt. Nem mondhattam Asztridosnak, de nagyon hasonlított rá. Nóri is nagyon megváltozott, jócskán más lett, mint ahogy eddig kinézett: Haja hosszú barna, enyhén hullámos lett, szeme pedig kristályként csillogott. Ezt is értsd szó szerint. Igazából barna a szeme, de a kristályos kinézet tényleg meg van benne. A felső, ami rajta volt közepesen hosszú ujjú, bézs színű felső lett, kevés fehér szőrmével. Nyakában egy „nemtudomkivennimilyen" formájú medál fénylett, ami be kell valljam, tetszett. Szintén tapadós farmer volt rajta - Mi ez? Valami viking szokás a tapadós farmer? De mindegy is. - és egy combig érő rövid barna-fekete szoknya. Lábán vastag csizma, ami elég jól nézett ki rajta - nem mint, ha lenne olyan csizma, ami nem állna jól neki és azon is volt egy kis szőrme. Majd Nikire futott tekintetem. Nagyon, nagyon megváltozott ő is. Haja narancssárga színű lett egy elég hihetetlen árnyalatban, s a háta közepéig ért. Szeme sötétzöld lett egy kis terepszínnel keverve. Felül tengerekék ujjatlan felső volt rajta és karvédő. Alul tapadó farmer lett neki is de szint úgy nem volt szoknya hozzá. Nyakában egy kis agyar nyaklánc díszelgett, karját pedig körül fonta egy hosszú lánc. Más szóval ő is sokat változott. Sőt, ő ment át a legnagyobb változáson. És amint rám vetettek egy pillantást, szemük lemerevedett. Nem hitték, hogy ilyen szépen meg tudok változni. Mikor pedig a falu felé emelték a tekintetüket, akkor már elhitték, hogy én nem egy álomban hittem. Ez maga volt a valóság. Nem hittek a szemüknek, hiszen azt a mondatot hallottam: „Mi a jó Thor... ez tényleg igaz." Azt hiszem ezt csak gondolták, mert a szájuk nem mozgott. Majd hirtelen bizsergető érzést éreztem a gerincemben, felfelé mozdulva és a nyakam után már megállt. Eközben észre vettem, hogy Nóri barna szemébe szürke felhők gyülekeznek majd lassan kitisztul. Ezután Petrával elkezdik:

Élet Hibbant-szigetén, avagy az Így neveld a sárkányodat másképpWhere stories live. Discover now