Пролог

119 19 10
                                    

Морето, както винаги тук е тихо, необятно и красиво. То обгражда земното царство от всички страни и пази магията затворена в него.

Разделен на четири континента и изпълнен с необятната мощ на хиляди заклинания, този свят се обитава от боговете и техните помощници.

Много истории за богове сме слушали. Още една едва ли ще навреди.

Боговете, както и хората, се раждат и живеят. Влюбват се и създават семейства. Обичат и мразят. Подобно на нас, те правят грешки. Случва им се да не живят живота, за който мечтаят, и да ронят сълзи за несбъднати желания, изгубени копнежи и потъпкани мечти. В името на нашият и на останалите светове, те правят жертви. Обричат се да ни служат до края на вечността. Всъщност, създадени са за това. Често грешките им или наранените им чувства, са причина за сериозни проблеми в нашия свят.

Първият бог, роден от малката светлина в мрака, е наречен Намджун - бог на сътворението и природните стихии. Той създал света с много обич и желание, но колкото бил ентусиазиран, толкова и непохватен. Неслучайно Земята е била кълбо лава в началото.

Веднага след това, по непохватност и разсеяност, се нарежда бога на съдбата Текун, с голямо сърце и още по-гляма липса на концентрация, смъртните от нашия свят са му слабост и ги обича безкрайно много. Отговорна работа има той. Искински отдаден е на нея и мисли доброто на всички. Само дето, някой път, Текун така се оплита с всички тия животи, любов, деца, минало, бъдеще, приятели, работа, че няма измъкване! Особено откакто в последните години се появиха и онлайн запознанствата - тотално се обърка! И макар неволно, често се случва да овърти нечий живот така че да вбеси не само стария си приятел Джун, но и всички други богове. Добре, де. Оплита по няколко живота. Окей, окей! Оплита всичките, като възел за рибарска мрежа, но както вече казахме - не е от лошотия. Обикновено, когато обърка нещо, после успява да постави нещата на мястото им с малко помощ от другите богове. Спасява както себе си, така и цялата вселена от гнева на Намджун. Обаче... този път нещата се случиха по друг начин.

Вижте. Работата е там, че Текун е един наистина зает бог и не може да проверява за грешки постоянно! Или поне такова оправдание си подготвяше за пред Джун след като бесния му вик огласи и четирите континента. Няма страшно. Текун е безсмъртен и твърде важен за заточение... нали?

МагияWhere stories live. Discover now