Deel 6 (herschreven)

2.8K 81 0
                                    

POV Claire
Als ik het irritante geluid van de wekker hoor kreun ik, ik wil dit lekkere warme bed niet uiiit.
Na nog 5 minuutjes kom ik er toch maar uit en pak wat kleren, een simpel grijze trui en een lichte skinny jeans en wat sokken en kleed me om.

Als ik de kamer uit stap rent een gehaastte Sam bijna tegen me aan 'kijk uit je doppen joh' snauw ik naar hem, hij mompeld een zachte sorry en loop/ rent half naar de keuken. Als ik in de woonkamer aankom zie ik de jongens als op me wachten ik pak mijn schoenen en trek die aan, ook pak ik mijn tas en loop met de jongens mee naar de cafetaria.
Als we de cafetaria inlopen is het meteen stil en kijkt iedereen me aan, het bloed stijgt naar mn wangen en Sven trekt me mee naar hun plek, ik plof neer op een stoel en zet me tas naast me neer.
'Wie wilt wat te eten' vraagt Martijn 'doe maar een broodje gezond' zeg ik terwijl ik naar mijn telefoon kijk 'maak daar maar 2 van' antwoorden Sven en Brody tegelijk waardoor ze moeten lachen 'doe mij maar een broodje kaas' zegt Sam terwijl hij me aankijkt.

'Urghh wat moet je heel de tijd kijk lekker ergens anders naar' zeg ik terwijl ik Sam boos aankijk. 'Sorry maar Claire je moet echt weten dat het me spijt' zegt hij gemeend, ik weet niet echt wat ik ervan vind, als hij mijn moeder die ene avond niet gebeld had was ze niet verongelukt en als hij nooit drugs aan mijn vader had gegeven was hij niet verslaafd en was ik nog thuis.
Ik zeg niks maar eet mijn broodje op die Martijn net gegeven heeft. Dan gaat de bel en loop ik samen met Brody de gang over want we zitten samen in de klas. We lopen de klas in en gaan samen achteraan zitten dan komt de docent binnen. 'We hebben een nieuwe leerling zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben, wil je je even voorstellen' zegt de docent terwijl hij me aankijkt. Ik sta op 'hoi ik ben Claire en ben 17 jaar' zeg ik en ga weer zitten. Vele ogen kijken me met lust aan maar ik trek me er niks van aan en ga weer zitten.

Na een blokuur het somste vak wiskunde gaat de bel en is het weer pauze, ik voel weer een bijtende pijn in mijn schouder en vermeld Brody dat ik even naar de wc ga. Ik trek mn trui wat naar beneden en verwissel het verbandje op beide schouders en gooi het oude weer weg.

Als de schooldag eindelijk voorbij is besluit ik om naar de stad te gaan. Eerst loop ik naar de kamer om een ander shirt aan te doen aangezien het best warm is. Ik pak mijn pinpas en wil de deur uitlopen. 'Waar ga jij naar toe' hoor ik iemand vragen, ik draai me om en zie Brody staan 'ik ga even naar de stad' antwoord ik hem 'mag ik mee ik moet nog wat nieuwe broeken hebben' vraagt hij, ik knik en samen lopen we de parkeerplaats op en stoppen we bij me auto, met grote ogen kijkt Brody me aan. 'Is dat jouw auto, nee dat meen je niet, weetje hoe duur die zijn' ratelt hij aan een stuk door. Ik moet er om lachen 'ja dit is mijn auto, ja dat meen ik wel en ja ik weet hoe duur die is' lach ik

Samen stappen we in en rijden we naar het winkelcentrum.

Jongensinternaat!! (Herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu