3.Bölüm

32 4 0
                                    

Güzel uykumdan abimin gıdıklamsıyla uyandım. "Ya abi bıraksana " "Hade uyan uykucu öğle oldu" "saat kaç ki" "on iki buçuk" "yuh epey uyumuşum" "Aynen kalk hade uykucu daha hazırlanıcanda şirkete gidicez" "ya abi sonra gitsek olmaz mı lütfen" "Hayır olmaz babam gelin dedi zaten geçte kaldık çabuk kalk yirmi dakan var" "ya abi bana yetmez" diyodum hala yataktan çıkmamıştım abim "hala yataktasın vede yirmi dakan başladı yeterde sana hade" "ya uff tamam be"dedim yataktan kalktım abim Kapıdan çıkarken "uflanmaz abiye" dedi ve odadan çıktı bende hemen banyoya geçtim ve hızlı bi duş aldım ve saçlarımı düzleştirdim , siyah danteli elbisemi giydim ,bordo topuklu , bordo çanta ve son olarak ta uygun bi makyaj yaptım ve kolye taktım çantama gereken eşyaları koydum ve hazırdım .

On beş dakikada hazırlandım aşağıya indim abim avluda oturuyodu "Abi hazırım gidebiliriz" dedim "Hayret buhren beş dakika erken iyi hade gidelim ha bu arada çok çirkin olmuşsun yalnızca" " Tabi tabi " evden çıktık "Abi arabam nerde" "Garajda bekle...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

On beş dakikada hazırlandım aşağıya indim abim avluda oturuyodu "Abi hazırım gidebiliriz" dedim
"Hayret buhren beş dakika erken iyi hade gidelim ha bu arada çok çirkin olmuşsun yalnızca" " Tabi tabi " evden çıktık "Abi arabam nerde" "Garajda bekle getirsinler"
" Tamam" abim görevliye söyledi iki üç dakika sonra geldi arabam.
"şirkete görüşürüz" "Arabayı dikkatli kulan" "Tamam abi" arabalara bindik yirmi dakika sonra şirkete gelmiştik arabaları park edip indik ve şirkete girdik.
Babamın odasına geçtik "o kaçaklar gelin gelin hoş geldiniz" "Hoşbulduk baba"
"Kızım işe biraz erken başlaman gerek bi iş aldık bizim gölün kenarındaki arazide site yapıcaz gitt bi bak araziye ona göre çizimlere başla ortagımızın oğluyla çalışıcaksın ayriyeten akrabamızda
"Peki baba ne zaman başlıycaz" "Bu gün bi bak araziye ona göre" "Tamam baba "
"Abin odanı göstersin yerleş" "Tamam baba"
dedim abimle odadan çıkıp üs kata çıktık biraz yürüdükten sonra bi kapının önünde durduk kapıyı açtı abim içeri geçtim ferah bi odaydı tam benim zefkime göre masaya geçtim oturdum .
"Ee abi sen napıyosun" "Bende sizinle beraber çalışıcam" "İyi ne güzel işte beraber çalışıcaz desene" abimde inşahat mühendisiydi anlıcanız ailecek mühendisiz.
Abimde odasına geçti odası alt kataydı biraz geçen sene çizilen çizimlere baktım .
İki saat geçmişti abim arıyodu "Efendim abi" "Buhren çantanıda al aşagıya gel"
"Tamam iki dakikaya ordayım" çantamı toparlayıp aşagıya indim abimin odasına geçtim "Ne oldu abi" "inşat alanına gidicez yagızda orda bekliyi" "o kim abi" "Çizimleri beraber yapıcanız kişi" "Tamam abi görüşürüz" dedim şirketen çıktım arabama bindim arazi yirmi beş dakka uzaktaydı.
Araziye gelmiştim iş makineleri ordaydı indim arabadan yagız denen kişiyi arıyodum ama görünürde kimse yoktu biraz daha yürüdükten sonra çalışan bir adama "Bakarmısınız" "Buyur kızım"
"Yağız bey nerde acaba" "Şu tarafta kızım" "Teşekkür ederim" dedim
O tarafa dogru gittim arkası dönüktü birisiyle konuşuyordu yanlarına yaklaşıp "Pardon yagız bey siz misiniz" arkasını döndü "Evet buyurun" beni bi süzdü "Siz kimsiniz" "Çizimleri yapıcak diger mimar"
"Hımm iyi o zaman ben size araziyi gezdireyim" "Gerek yok ben biliyorum burayı" "Nasıl biliyosunuz"
"Burası bizim oldu içi çok iyi bilirim"
"Sen fıratın kardeşimisin" " Evet" şaşırdı biraz "Tam olarak tanışmadık ben Yigit Kozanoglu" elini uaztı
bende elimi uaztım "Buhren Kaycanoglu" "İyu Buhren hanım o zaman birazcık etrafı gezelim"
"Öncelikle hanım deme birdr bina kaç katlı olucak onu de" "10 katlı ama daha da fazla olabilir tam beli degil"
"Hım anladım o zaman bu araziye en uygun üç artı bir ev güzelolur ama bir kata kaç daire olucana baglı" zaman geçmişti saat dört olmuştu beş saattir çalışıyoduk yoruldumu anlayınca "Yigit ben gider yoruldum yarın görüşürüz" "Tamam görüşürüz" dedi arabaya atladim evin yolunu tutum yarım saat sonra geldim arabayı park edip indim.

Konaga girdiğim de avluda annem ve bi kadın sohbet ediyodu annem beni fark edince "Kızım hoş geldin"
"Hoş bulduk anne" annemlerin yanına gitim kadına "Hoş geldiniz" dedim dügünde tanıştıgımız kadındı dogru hatırlıyorsam adı fatmay dı "Hoş bulduk kızım" dedi annem "Ee kızım nerden geliyosun" "işten anne" "İyi kızım yorgun görünüyosun biraz çık   dinlen" Tamam anne" dedim .

Odama çıktım kısa bi duş aldıktan sonra üzerime pijamalarımı giyip yattım biraz uyusam iyi olcaktı.

Telefonumun sesiyle uyandım "Arayan sevdaydı açtım "Efendim sevda" "Napıyosun canım" "Uyuyodum" "Hım iyi" "Sen napıyosun" "Hiç okuldan yeni çıktım son sınavlarıda verdim seni arıyım dedim
" "İyi yaptın" "Ee buhren gelicenmi istanbula" "Niye ki" "Ee diplomalar alınacak ya" "Ben onu unutum babamla bi konuşıyım cumartesiydi dimi" "Evet dört gün var zaten" "Tamam ben babamla konuşurum hade görüşürüz canım" "Görüşürüz kuzum"  dedi kaptık.
Ben nasıl unutmuştum ya yataktan kalktım elimi yüzümü yıkadım aşagıya indim.
Babamlar salondaydı salona geçtim annem
"Nasılsın kızım" "İyiyim anne" babam "Ee kızım nasıldı ilk iş günün" "İyiydi baba güzel geçti" babamla biraz sohbet etik babama
" Baba sana birşey diyebilirmiyim" "Buyur kızım" "Baba ben diplomamı almam için İsatnbula gitmem gerekli" "Tamam kızım kaç gün kalıcaksın" "Yarın gidersem pazartesi gelirim baba" "Tamam abine diyelim biletini alsın" "Tamam sagol baba" annem "Kızım gel masayı hazırlıyalım" "Tamam anne" masayı hazırladık yemegimizi yemiştik amcamlar gelmişti avluda kahve içiyoduk.

Nazla sohbet ediyoduk "Ee Buhren abla nasılsın" "İyiyim canım senin okul nasıl gidiyo" "Iyi güzel gidiyo" sohbet ederken abim geldi "Cimcimeler naber" "İyi inatçı abi" güldük biraz daha sohbet etikten sonra amcamlar gitti abimin yanına gittim "Abi bana yarın için bilet alabilirmisin"  "Alırımda nereye gidiyosun?" "İstanbula diplomayı almak için" "Tamam saat kaçta" "Üç uygun"
"Tamam ayrlayınca söylerim"  "sagol abi"
"Önemli degil cimcime" "Ya abi ben çocukmuyum  yirmi beş yaşında oldum"
"Sen okadar büyüdünmü ya allah allah"
"Hade abi neyse ben bavulumu hazırlıyayım"
"Ee gidişli gelişli alayım ne zaman döncen"
"Pazartesi dönücem" "Tamam".

Odama çıktım küçük bavulumu açtım içine gerekenleri koydum mezuniyete giyicem elbiseyide aldım bavul hazırdı saat geç olmuştu yorgundum yataga geçip yatım uykunun karanlık labirentinde kayboldum.
 
Bölümü okudugunuz için teşekürler.
Oy vermeyi unutmayın.

Aşkın Zor İmtihanı Where stories live. Discover now