~30~

91 1 2
                                    

Het is vandaag vier dagen na het overlijden. Over uur begint de begrafenis. Haar kist is wit en daar om heen zijn allemaal bloemen. Er komen vandaag aardig wat mensen. Heel magcon komt, inclusief Hunter, en een deel van de mensen van het bejaardentehuis. Ook familie komt. Bij de dienst mag iedereen wat zeggen waaronder ik ook. Na de dienst is koffie en thee. Het is erg moeilijk voor mij en de andere geweest de afgelopen dagen.

Jack komt naast mij zitten en daar naast komt Niki zitten. "Precies zoals ze wilde" zegt Jack. Hij kijkt mij aan en haalt de traan onder mijn oog weg. Ik glimlach. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder en pak Niki's hand vast. Er loopt iemand de zaal in. Ik draai mij om en zie dat het Jack G is. Ik laat Niki's hand los en loop naar hem toe. "Hey" zegt hij zacht. "Hey" zeg ik. De andere kijken ook naar hem. "Hey" zegt Jack J. "Sterkte allemaal" zegt Jack G. We knikken. We lopen met ze'n alle de zaal uit waar al meerdere mensen zich hebben verzameld.

Als iedereen op zijn plaats zit begint de dienst. Een vrouw begint te vertellen over tante José. Even later begint Niki een verhaal te vertellen daarna Jack. Dan ben ik aan de beurt. Ik loop naar de microfoon toe en begin te spreken. " het afgelopen jaar was een grote verandering voor iedereen. We hebben allemaal UPS en downs gehad maar met Tante José was het altijd wel gezellig. Toen mijn ouders overlijden zijn wij ingetrokken bij tante José. Ze had altijd medeleven met ons en was er altijd wanneer je haar nodig had. In goede en slechte tijden was zij er altijd. Ondanks dat het met haar niet zo goed ging bleef ze sterk. Want tante José was altijd sterk. Nooit gaf ze hoop op. Mijn leukste herinnering met haar was toen ik 13 was. We gingen naar de dierentuin. Het was heel gezellig tot een aap op haar schouder sprong. Ze geelde zo hard dat zelf de dolfijnen aan de andere kant van het park het konden horen." Vertel ik. Ik kijk rond de zaal en zie Hunter. We kijken recht in elkaars ogen. Ik ga veder met vertellen en zeg: " toen het uit ging met mijn vriendjes was zij er ook altijd voor mij. We bakte samen koekjes want bakken vond ze vooral leuk. Maar wat ik het belangrijkste vind is dat tante José nooit de hoop opgaf en altijd aardig bleef. Dank u". Ik loop terug naar mijn plaats naar Jack. "Goed gedaan" zegt hij in mijn oor. Ik knik.

Na de ceremonie lopen alleen ik, Jack en Niki naar het graf waar de kist in wordt gelegd. We leggen daar bloemen neer. Ik veeg de tranen van mijn wangen. "Ze is altijd bij ons net als papa en mama" zegt Jack en geeft ons een knuffel.

We lopen terug naar de theezaal. Ik ga naast Charles zitten en Niki naast Joey. Ze hebben allemaal een net pak aan. "Je ziet er goed uit" zegt Charles in mijn oor. "Drankje" zeg ik. Ik kijk om mij heen en zie allemaal mensen met elkaar praten en thee of koffie drinken. Ik krijg het warm. " ik ga even naar buiten" zeg ik tegen Niki en loop weg. Buiten ga ik op een bankje zitten voor het gebouw. Ik kijk over een heuvel naar een weide. Het heeft nog best mooi uitzicht. Ik hoor iemand naast mij zitten. "Hey" zegt de gene. Ik draai mij om en zie dat het Hunter is. "Hey" zeg ik. Ik heb nu geen moeite om boos te doen dus laat ik hem naast mij zitten. "Het spijt mij" zegt hij. "Het maakt niet uit, iedereen maakt wel eens fouten" zeg ik. "Ik dacht er niet bij na en het ging zo snel dat voor dat ik het wis thee uit de hand liep" zegt hij. Ik zeg niks. "Ik wil echt dat je weet dat het niet aan jou ligt" zegt hij. "Het is al goed. Blijkbaar had je wat meer in je leven nodig en ik begrijp het. Alleen de volgende keer zeg het dan gewoon dat kost misschien iets minder gedoe" zeg ik met een grinnik. Hunter lacht. "Ik zou t niet meer doen. Heb echt van mijn fout geleerd" zegt hij. "Maar over ons?" vraagt hij. "Ik denk dat ik nu vooral op mij zelf moet focussen. Ik ga weer in Nederland wonen en naar school. Het was een gek jaar en het was wel leuk maar nu is het gewoon tijd voor gewonen dingen zoals school." Zeg ik. "Ik begrijp het. Is het wel gewoon goed tussen ons?" Vraagt hij. "Ja" zeg ik.

Het is nu drie maanden na de begrafenis. Ik zit weer op school in mijn examen jaar. Dus dat wordt goed leren. Niki zit ook weer op school. Tussen mij en Hunter is t weer goed. Gelukkig maar want ik heb geen zin in ruzie en alles. Tussen Joey en Niki is het ook goed ze zijn nog vrienden maar een relatie zit er niet meer in. Ik heb nieuwe mensen leren kennen. Zoals Rosie een nieuwe vriendin en ook Alexander een vriend. Mijn klas is erg leuk. Ik wordt soms nog wel herkend op straat maar dat vind ik niet zo erg. Ik heb ook mijn insta verwijderd want ik vond t maar niks heb wel een nieuwe maar die is alleen voor vrienden. Met Jack gaat t ook goed hij is aan het touren met Jack en Jack. We wonen nu met ze'n drieën in Amsterdam. Ik zit nu ook op boksen samen met Rosie. Het is erg leuk maar ik ben niet echt een ster. Kwa vriendjes ben ik er wel een beetje klaar mee. Genoeg gehad en nu door met het leven.

Einde.

Ik heb je || ft. MagconWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu