Het ongeluk

21 3 0
                                    

"Lisa let je op?" Ik zat bij de dodelijk saaie les van mevrouw de Haan. Ik weet ook wel dat ik betere cijfers moet gaan halen voor wiskunde. De les was over vijf minuten afgelopen. "Het huiswerk voor de volgende les is opdracht 18 t/m 39" Mevrouw de Haan verstoorde haar dagdroom over Nils, die leuke jongen uit de andere klas. Wacht nee wat? "Dat zijn wel 21 opdrachten, dat kun je echt niet maken!" 21 opdracht kan dat kutwijf zelfs niet verzinnen, maar blijkbaar toch... "Hé dametje! Dat zeg jij niet tegen mij, ten eerste spreek je me aan met u en ten tweede ik kan dat wel maken hoor, ik beslis zelf welke opdrachten ik opgeef. Als ik nog een keer een weerwoord van je hoor heb je een heel groot probleem."
~
"Lisa, kun je even met me meekomen?" De rector kwam de klas binnen lopen, ik moet nooit naar de rector? Ik zou echt niet weten wat ik fout heb gedaan. "Lisa, het is belangrijk." Aan zijn stem en gezicht te zien is het geen goed nieuws. Dus ik loop maar met hem mee.
~
"Pap, wat doe jij hier?" Er was iets goed mis hier. "Papa wat is er aan de hand?" Papa begon te huilen. "Je moeder heeft een ernstig ongeluk gehad." zei de rector. "Mama ligt in het ziekenhuis en het is nog onzeker of ze het gaat redden of niet." Het eerste wat er in mijn hoofd omging toen papa dat zei was: gaat mama dood? "Papa, gaat mama dood?" Ik moest het nu weten. "We weten het niet meid." Papa wist het ook niet. "Kom meid we gaan naar het ziekenhuis. Wil je nog iets halen thuis?" Nee pap ik wil naar mama toe, nu meteen.
~
"Hallo, mevrouw ligt op kamer 32, aan de linkerzijde." We kwamen een verpleger tegen en liepen toen naar mama's kamer. "Mama ligt in coma Lisa..." Had papa dit maar eerder gezegd. "Wordt ze nog wel wakker?" Papa zal het ook wel niet weten. "De doktoren weten ook nog niks, we moeten maar gewoon hoop houden. En als we lief tegen haar praten zal dat ook invloed hebben."
~
"Lisa wil je pizza halen of patat?" Papa deed net alsof er niks aan de hand was. Ik weet eigenlijk wel dat hij zich groot wil houden voor mij. "Pizza!" Schreeuwde ik terug. Papa kwam een kwartier later weer terug met heerlijke pizza.

{ Hey, ik hoop dat jullie dit een beetje een leuk hoofdstuk vonden, ik doe mijn best :) vote en comment ❤️ xD}

The modern fairytale of snowhite❤️❄️जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें