İdollere Aşırı Saplantılı Fanlar

1.8K 118 81
                                    

Luhan'nın ilişkisini açıklamasından sonra 4 fan intihar etmiş eminim bunun ardı kesilmez, ben de konuyu toparlayıp bir yazı yazmaya karar verdim.

Öncelikle hiç işte rahmet eylesin falan diyemeyeceğim, sonuçta senden bir haber insan için sen kendini feda ettin sırf o insanın bir ilişkisi var diye ve büyük ihtimalle o insanın senin öldüğünden de haberi olmayacak çünkü baştan beri senin varlığının farkında değildi.

Ya şuan dünya üzerinde, savaşın ortasında kalmış insanlar, aç çocuklar, kanser gibi ölümcül hastalıklar ile debelleşen insanlar, psikolojik sorunları ileriye gitmiş ve hayatı boyunca tek bir iyi gün yüzü görememiş insanlar var. 

Ben en son sevdiğim bir oyuncunun ilişkisi olduğuna  üzüldüğüm de 12 yaşımdaydım, ve o bir asyalı bile değildi. Ve daha çocuktum, kendimi duvarlara vurmadım, bileklerimi kesmedim

Çünkü hiç bir zaman benim varlığımdan haberdar olmayan bir insan için kafayı sıyıracak kadar deli değildim ve hala değilim.

O insan bana ne katar? müziğini, rol yeteneğini, belki düşünce yapısı. Bir idolü bunun için sevebilirim. 

Ben bir çok gruba fan oldum ve en son bu konularla ilgili ağladığım şey kpop'ta fandomuna ilk girdiğim grubumum dağılmış olmasıydı. (4MINUTE)

İdollerin kendi hayatları var, çoğu fan (özellikle ülkemizdekiler) bunu düşünecek ve kavrayacak olgunluğa henüz sahip değil.

Yani bana komik geliyor neden bir insanı bu kadar saplantı haline getireyim? zaten bu kadar saplantılı olan insanların küçüklükten gelen bağımlılık hastalıkları, geçmişte yaşadıkları kötü şeyler vardır.

Ben o insanın müziğini dinledim, dinliyorum... Tamam bitti! niye hastalıklı gibi her anımı onu düşünerek geçirmeye çalışayım ki? Benim kendi hayatım yok mu? Gelecek hedeflerim, hayallerim, düzenim...

Özellikle Endonezya, Çin ve Türkiye'de ki fanlar gerçekten çok saplantılı ve korkutucular.

Çoğunun da yaşı küçük, her yer de görebilirsiniz onları bu bir gerçek.

Benim hayatım bir insan için ölecek kadar değersiz değil, eğer ben yeni bir güne daha uyanabiliyorsam bu demek ki hayatımda yapmam gereken şeyler için her gün yeni bir fırsat demek.

Bir çok gruba fan oldum, hiç birini saplantı haline getirmedim. Zaten ben genelde erkek gruplarına fan olabilen bir insan değilim ya da fandomlarla çok ilgili...

Yani biraz büyüdüğünüz de ve geniş bir çerçeveden baktığınız da bu düşündüklerinizin ve tüm gün bunlarla ilgili uğraştıklarınızın bir zaman kaybı olduğunu göreceksiniz... O insanlar bir şekilde hayatına devam eder, ama bu fanlar gibi acınası duruma gelmeyelim.

Belki çoğumuz çok iyi bir hayat yaşamıyoruz, ailesel, çevresel, geçinme sıkıntısı veya imkansızlık gibi sorunlar çekiyoruz ama hayatınızdaki boşlukları da bu adamlarla doldurmaya değmez değil mi?

Eğer kendi imkanlarınızı yaratabiliyorsanız, kendiniz için düzgün bir gelecek inşaa edebiliyorsanız, zamanınızı idollerin ilişkileri için üzülerek, onlar için kavga ederek, yada bileklerinizi keserek geçirmeyin. 

İyi geceler!





K-POP Eleştirileri (Kız Grupları)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin