Yeni Nesil Grupları Neden Bu Kadar Önde??

2.2K 139 231
                                    

Uyarı; Uzun bir bölüm olacaktır. Okuyun pişman olmayacaksınız.

Bölümü bilinki herhangi bir taraf tutmadan yazıyorum ve lütfen sizde ciddiyetle okuyun.

Eminim sizde bu yeni nesil grupların çok hızlı ilerlediğini görebilirsiniz. Önceden sevdiğimiz bir grubun Müzik Videosunun 100 milyona hatta 50 milyona erişebilmesi için projeler başlatır tüm fandom birbirimize yardım ederken şimdi grupların 1 hafta içinde 50 milyona hatta 1 ay içinde kliplerin 100 milyon izlenim aldığını görebilirsiniz. Ama asıl olay bu değil. İzlenme sayısı bir grubun popüleritesini belirlemez... Örneğin; Girl's Day Something , 2NE1 I Don't Care , Shinee Sherlock gibi şarkılar izlenme sayıları çok yüksek sayılmaz ama Kore'de ikon haline gelmiş şarkılardır.

Hallyu dalgası bu son 1-2 yılda çok hızlı yayılmaya başladı. Amerika , Avrupa'ya kadar bir çok ülkede K-pop kültürü etkin hale gelmeye başladı hepimiz farkındayız. Özellikle ülkemizde aşırı derecede büyük bir kitle var. Güney Kore nüfusu 50 milyon kadar arkadaşlar yani bu demek oluyor ki sizin de fark ettiğiniz üzere yeni nesil gruplarının izlenme sayılarını büyüklüğü derken bu şarkılar artık kore içi değil ulusal fanlara daha çok hitap ediyor. Örneğin yeni çaylak grup KARD ülke dışı turlar düzenliyor ve yurt dışından bir çok fanları var ama kendileride Korede pek bir hayranları olmadıklarını söylüyorlar.

Bu nesilin şarkıları hepimizin fark ettiği üzere artık daha çok Hiphop, Elektronik ağırlıklı şarkılar ve Batı tarzı. Yani daha çok yabancı hayranlara hitap eden şarkılar. Bu yüzden ulusal fanların bu kadar çok dikkatini çekiyor ama Kore'ye baktığınızda onlar hala eski nesilde ve bu harika bir şey benim için.

Bizim ülkemizdede hayran olan ve bu kpop dünyasına atılan fanların tanıdığı ilk gruplar genelde yeni nesilden oluyor mesela ben Kpop seviyorum dediğim zaman bana yöneltilen ilk soru BTS mi EXO mu TWICE mı seviyorsun? türünden sorular ve ben onlara ben V.I.P'yim ve aynı zamanda 4nia diyorum ve daha sonra Kara, INFINITE, Super Junior gibi gruplardan bahsediyorum ve bana onlar kim diyorlar..... Amacım kesinlikle herhangi bir grubu kötülemek değil ama bilinki T-ara gibi efsanevi grubu hiç tanımayan insanları görmek veya Kpop'un SNSD, 2NE1, Wonder Girls gibi kraliçeleri varken bunu Twice, BP gibi yeni nesil gruplarla karşılaştıranları görmek beni üzüyor.

Önceden müzik şovlarını, reality şovları, müzik videoları izlediğiniz ve sahnede o insanları gördüğünüz zaman aynen şöyle diyordunuz; evet işte bunlar idol, sahnede duruşlarından bile bir şarkıcı oldukları anlaşılıyor. Ama şimdi baktığınızda F(x)'in bir ikon haline gelmiş tenis eteği şimdiki hemen hemen her kız grubun üzerinde duruyor sanki belediye dağıtmış gibi,, önceden Girls Generation gibi gruplar kalabalık ve azınlıkta bulunurken artık şirketler neredeyse 10 üye sayısından az grup çıkarmıyor. Herkes birbirine benzemeye başladı tüm ülke idol olacam diye yırtınıyor resmen.

Yani demek istiyorum ki Super Junior'ın It's You şarkısını dinlerken verdiği o eşsiz hissiyatı veya T-ara Roly Poly dinlerken aldığım o zevki artık yeni nesil şarkılarda bulamıyorum çünkü fark ettiyseniz hepsi artık birbirinze benzer amerika tarzı olmaya başladı.

Youtube üzerinden ikonik şarkılar, en çok izlenen kpop müzik videoları, veya en popüler gruplar gibi videoları çok fazla izliyorum. Ama daha ne olduğu bilinmeyen grupların gelip en ön sıralara oturması ve o kral, kraliçe grupları arkaya itmesi beni üzüyor yani ben o videoları izlerken üzülüyorum çünkü eski bir kpop fanı olarak şimdiki fanların o nesilden haberdar olmaması beni üzüyor çünkü asıl kpop o zaman vardı.

Soruyorum size Wonder Girls Nobody, 2NE1 Fire gibi bir şarkı çıkar mı artık?? çıkması zor. Popüler olana yönelmektense değer verilmeyene değer vermeyi tercih ederim ben bu yüzden size bir çok nugu grubu sevmeye aşılıyorum ayrıca.

Kpop yayılsın ama bu kadar yayılmasın bence artık ya. Artık yetenek denen bir şey kalmadı önüne gelen şirket açıyor, insanlık dersi vermeden idol diye çıkış yaptırıyor. Artık ne sorunlu gruplar görüyoruz.

Ve artık resmen hangi grup dağılacak diye bekliyorum tedirgin bir şekilde. Eğer yeni bir kpop hayranı arkadaşınız varsa yenilerden değil eskilerden tanıtmaya başlayın lütfen çünkü hepimiz farkındayız ki eski nesili kaybediyoruz.

Arada parlak gruplar var mı? Tabiki var evet. Ama ben bu kadar çok elektronik müzik ve batı tarzı kliplerden se gerçek vokali tercih ederim. Bir CNBLUE dinliyorum sonra şimdiki erkek gruplara bakıyorum hepsi mi aynı olur kardeşim... Hepsinde bir elektronik müzik çılgınlığı almış başını gidiyor. Ben artık Band grupları görmek istiyorum. JYP Day6 çıkardı Allah Razı Olsun o grup sayesinde azıcık gerçek müzik dinleyebiliyorum. Kız grupları desen zaten almış başını aegyo maegyo gidiyor jsdhfjkdshgjf

Yani aslında şimdiki nesilin bu kadar yayılmış olması Kpopun tam olarak deniz aşırı ülkelerde şimdi popüleritesini kazanmaya başlamış olması. Millet 2008,2009,2011 ne bilcek Kpop'u bir Gangam Style geldi bakan o zaman baktı. Ama yazık oldu bence şimdilerde müzik mi var. Ay yaşlandım ayol sfjhsdjkgd

Dediğim gibi herhangi bir grubu kötülemiyorum yorum yapmak size kalmış. Sizleri seviyorum.

K-POP Eleştirileri (Kız Grupları)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin