An-Sızın!

1K 10 0
                                    

TANITIM YAZISI İÇİN İlknur Birdal'a sonsuz teşekkür ederim. 

An-Sızın!

Tanıtım

Yazar; Aslıhan Saranghae 

Küçük bir çocukken geleceğin bana neler getireceğini çok düşünürdüm... Ufak bir yetimhane odasın da payıma düşen lanet kaderimi birçok defa sorguladığım oldu.. Ben bu hayata bunları yaşamak için mi geldim? Çocuk olmanın ne olduğunu hiç bir zaman öğrenemedim.. Dışarıda her zaman koşan, türlü oyunlar oynayan yaşıtlarım gibi olmayı istesem de yapamadım... Annesi ve babası tarafından terk edilen ben! Bir gün sevilen ve değer verilen biri olmayı başarabilecekmiydim acaba? Ya da öz anne ve babamın yaptığı gibi her zaman istenilmeyen ve terk edilen mi olacaktım? Yetimhanede kıvrılıp yattığım, başımı yastığına koyup hayal kurduğum küçük ranzam beni bu hayatta kabul eden tek sığınağımdı her zaman... Kurduğum hayallerin gerçek hayattan oldukça uzak olduğunu büyüdükçe anladım.. Ve anladığım, bu hayattan öğrendiğim en önemli şey ise, büyüdükçe hayatın nefes alınmayacak ve yaşanmayacak bir yer olduğuydu.. Ama benim için artık çok geçti... Ben Il Sang hayatın koskoca bir yalandan ibaret olduğunu öğrenince kendi kaderimi sonunda kendim yazmaya karar verdim... ******************** Geçmişle gelecek arasında sıkışıp kalmış bir hayattı onunkisi.. Ne bir adım ileri gidebiliyor ne bir adım geri... Yaşadıkları belki de yaşayacakların küçük bir kesitiydi sadece... Çünkü hayat herkese adil davranmıyor... Bir ölüm bir insanın hayatını ne kadar değiştirebilirdi ki?

Ne demiş bir yazar, 

"Bazen ölüm öyle beklenmedik, öyle ansızın çalardı ki kapımızı buna inanmak, alışmak için bir ömür bile yetmezdi..." ( Aslıhan Saranghae) 

Bir gece bir cümle dökülmüştü dudaklarının arasından... Okuduğu bir kitabın sayfaların da göz gezdirirken ruhunda hissetmişti telaffuz ettiği kelimeleri... "Bu hayatta iyi yada kötü ne yaparsınız yapın mutlaka size geri döner." Okuduğu bir cümle sanki yaşayacaklarının bir işareti gibiydi... ********* Beklenmedik bir an da gelen bir ölüm... Ansızın tepe taklak etti hayatını... Ve bununla birlikte gelen sıkıştırılmış 10 küsür yıl . Bir gencin hayatı daha ne kadar kararabilirdi ki! Bir adamın kaderinin hayatla verdiği mücadelede nasıl bir yöne gideceğini öğrenmek ister misiniz? Bir anda herşeyin 360 derece nasıl döndüğüne, olayların nereden nereye geldiğine şaşırıp kalacak, okuduğunuz her satırla birlikte nefes almayı unutacaksınız... İnce ince işlenen duyguların arasında kaybolacak, kimi zaman gerilen sinirlerinize hakim olamayacaksınız... Ve duyguların her birini adeta yüreğiniz de yaşayacak, gözyaşlarınıza hakim olmayı başaramayacaksınız... Yazdığı, yüreğe işlediği her hikayeyle gönüllerde taht kuran Aslıhan Saranghae'nin kaleminden bambaşka, farklı mı farklı bir hayat daha... Kalemiyle yüreğe işlediği duygulara şahit olacak, bir insanın kaderinin bir an da, ansızın nasıl değiştiğine tanıklık edeceksiniz... Farklı kurgusu, farklı olayları sizi kendinizden alıp bambaşka hayatlara götürecek... An-Sızın! Bu hikaye ansızın bütün düşüncelerinizi ele geçirerek..

İLKNUR BİRDAL

An-Sızın!Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin