Prolog.

481 55 60
                                    

Bogăția, o aroganță pură. Sărăcia, o dificultate socială. Tripleții Tomlinson: William, Eleanor și Louis, întruchiparea bunurilor materiale.

Harry Styles - cerșetorul mizer pe care cei trei nu l-au observat niciodată. Două lumi diametral opuse ce se ciocnesc, rezultând într-o explozie de lumină, culoare, fericire și lacrimi amare. Bunul, răul și murdarul. Inocența unei vieți blestemate din naștere.

Se spune că fericirea este un lucru imaterial, că nu are un preț, însă, în societatea actuală, cum poți fi fericit fără câțiva bani? Cum poți să duci o viață decentă, lipsită de griji când principala sursă de existență îți lipsește cu desăvârșire? E oare fericirea abstractă sau are o definiție strictă? E oare mai bine să fi sărac și fericit? Există fericire fără bani? Dacă da, Harry Styles încă n-a descoperit-o.

Nici nu-și putea aminti când și dacă a avut o viață fericită. A fost abandonat de mic, căci părinții săi duceau lipsa aceluiași lucru după care fugea el acum: banii. I-ar fi plăcut să creadă că nu totul se rezumă la acele hârtii, că existau lucruri mai semnificative în viață, însă când ești format să gonești după bani, să-i vânezi folosind cele mai haine tertipuri, nu mai poți să te rezumi la o altă mentalitate.

În fiecare zi umblă din stradă în stradă, din bar în bar, cu speranța că i s-ar face cuiva milă de el și l-ar ajuta cu ceva, cât de nesemnificativ pentru ei. Însă tot ce primește sunt ocare, jigniri și bătăi usturătoare, vânătăi dureroase și cicatrici permanente.

Perspectiva lui William

Nu pot să cred ce lacomi pot să fie Louis și Eleanor. Sunt frații mei și îmi permit să le atac direct persoana pentru că îi cunosc de-o viață.
Aș vrea să pot să îi fac să perceapă faptul că nu banii sunt cei mai importanți. Unde lași fericirea sufletească? O dai la o parte doar din cauza celei materiale care te încălzește doar fizic?

Iubirea e importantă, fără ea nu te poți numi om, fără ea nu poți să vezi viața cum e cu adevărat. O vezi decât ca pe o lume crudă și coruptă. Una în care dacă ești bun, ești luat de prost, ești lovit din toate părțile din necesitatea de bani existentă.

Banii fac regulile, iubirea se pierde în abis. Banii își duc existența prin manipulare, spălarea pe creier a fiecărui conștient sau subconștient uman. Nimic nu poate opri mentalitatea care are impresia că banii aduc și fericire personală, decât inima.

Inima face toate învârtelile necesare pentru a nu lăsa banii să își creeze o lume în care se gândește doar cu mintea.

Chiar și o inimă înghețată se topește când apare o persoană care te face să zâmbești fără să vrei, să simți că banii nu sunt atât de importanți, astfel conștientul tău suferă o rotire bruscă de la nouăzeci la o sută optzeci de grade.

Sunt scos din gândurile mele atunci când văd un băiat cu hainele rupte, fața plină de sânge ce se prelinge pe gâtul unde se pot observa pete roșiatice imense, mâinile ce poartă tăieturile unor lame.

Înghit în sec și merg repede spre el, acesta prăbușindu-se mai apoi în brațele mele. Îmi duc palmele sub genunchii săi și îl ridic de la sol, mergând repede spre ușa ce duce în casă.

Aud claxonul șoferul ce a venit să mă ducă la firmă însă nu mă întorc iar când ajung lângă ușa imensă, bat cu piciorul puternic.

Servitoarea deschide alarmată apoi îi zic să meargă în baia mea pentru a aduce trusa de prim ajutor, un prosop și un recipient încăpător cu apă.
Aceasta aprobă după ce închide ușa în urma mea, eu încă având corpul băiatului creț în mâinile mele.

The good, the bad and the dirtyحيث تعيش القصص. اكتشف الآن