96★'Ron'un Doğum Günü'★

3K 277 153
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

✯★✯

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Subat ayından Mart'a geçerken, havada, hala olabildiğince ıslak bir şekilde rüzgarlı hale gelmesi dışında bir değişiklik olmadı. Genel kızgınlık, bütün ortak salonların panolarına asılan, gelecek seferki Hogsmeade gezisinin iptal edildiğini belirten yazıyaydı.

Biraz ilerimdeki Ron çok sinirlendi. "Benim doğum günümdeydi," dedi. "Ne zamandır bunu bekliyordum!"

"Yine de büyük bir sürpriz değil, değil mi?" dedi Harry. "Geçen sefer Katie'ye olanlardan sonra. Hala St.Mungo'dan dönmedi. Üstelik, Gelecek Postası, Hogwarts'daki öğrencilerin akrabalarının da içinde bulunduğu yeni ortadan kaybolmalar olduğunu söyledi."

Elimde ki kitabı yüzümü kapatacak şekilde yukarıya kaldırdım, sanırım yüzümde ki acı ve vicdan azabının görülmesinden korktum.

"Ama şimdi beklemem gereken şey aptal Cisimlenme!" dedi Ron aksice.

Üç ders sonra bile, birkaç kişi kendini serptirmeyi başarsa bile, cisimlenme hala her zamanki kadar zordu. Wilkie Twycross ve onun üç D kuralına karşı asabiyet artmıştı ve büyük miktarda hasta düşünceler oluşmuştu. Kendisine takılan lakaplardan en kibar olanları, 'Köpek Nefesli' ve 'Gübre Kafa'ydı.

İlk derste cisimlenmeyi başarmış olmama rağmen bu devam eden derslerde tam olarak geçerli olmadı. Çünkü geçen hafta ki derste bir anda dikkatim dağılmıştı ve bunun sonucunda da serptirmiştim, hem de kolumu. Kahretsin, bir daha o acıyı hissetmek istediğimden emin değilim. Ama serptirmek bana bazı avantajları da getirmişti, mesela, Draco bana karşı yumuşamıştı, Harry üzerime titrer olmuştu.

Ama tek kötü olayın benim serptirmem olduğunu düşünmüyorsunuz, değil mi?

Maalesef o gün gelmişti, Ron'un benim yüzümden zehirlendiği gün...

Ron'un doğum günüsünün olduğu sabah oldukça stresli bir şekilde Ortak Salon'da beklemeye koyuldum. Midemde kötü bir düğüm vardı, kalbim sıkışıyordu. Derken Harry ve Harry'i koşar adım takip eden Ron yatakhane merdivenlerinde göründü.

Harry Potter ve Kızıl KahinWhere stories live. Discover now