1.Bölük

1.3K 33 14
                                    

" Yine kaşlarını çatmışşın baba , sabahları hayat dolu olmalısın ." deldim kahvaltı
masasına otururken. " Şuna bakar mısın nasıl hayat dolu olmamı beklersin ." dedi elindeki telefonu bana göstererek. Telefona baktığımda mesaj gelmişti. Mesajda matematikten yirmi bir aldığım yazıyordu . Kesinlikle faka basmıştım. " Sana derslerine odaklan demiyormuyum ben Dünya ." dedi ağzına zeytin atarak. Hafifçe kafamı salladım." O zaman bu rezalet nedir?" dedi bana bakarak. Suçlu çocuklar gibi başımı eğip kaşığımla mısır gevreği evirip çevirdim." Ha bu arada dedi çantasından bir şey çırararak sana özel hoca tuttum ." Somurtarak arkama yaslandım.
"Ya baba ya kızının zeki ve güzel olmasından gurur duyman gerekirken sen bana hoca tutuyorsun remen haksızlık nasıl bir baba evladına böyle kıyar." dedim vazgeçmesini umarak . Bu adam benim ölüm fermanımı imzalıyordu . "Evet gerçekten çok zeki bir kızım var ." dedi telefonunu göstererek " Baksana matematikten  yirmi bir alıyor." .Babama laf yetiştirmek imkansızdı . Ama ben altta kalır mıyım ? " Güzel olduğumu kabul ediyorsun o halde ." dedim sırıtarak. Kaşlarını çatarak bana baktı " Konuyu değiştirmeye çalışma ." dedi parmağını sallıyarak. Her neyse ." dedim masadan kalkerken " Ben okula gideyim geç kalırım .
Babam" Ne?Nereye gidiyorsun Dünya daha kahvaltını bitirmedin ."dediğinde yanağımdan makas aldım." Okulda bir şeyler atıştırırım Babiş sen merak etme ."dedim çantamı koluma takıp giderken.

Dur bi dakika !" diye bağırdı  arkamdan "Okuldan sonra direk eve gel aile dostlarımızla yemek yiyeceğiz." dedi itiraz istemeyan bir ses tonuyla . " Ama baba- "dememe kalmaz "Aması falan yok geleceksin diyorum o kadar." dedi. 'Baba'dedim kolundan tutarak 'sınavlarım var .Kötü almamı istemessin herhalde okuldan sonra kurslar var oraya gitmem gerek lütfen ' dedim dudaklarımı büzerek . Babamı hassas noktasınından vurmuştum buna asla hayır diyemezdi. Derin bir nefes alıp bana döndü " Tamam izin veriyorum ama geç kalma ." dedi masadan kalkerken . Yanağını öpüp " Tamam babiş söz erken gelmeye çalışırım ." dedim . Kapının önüne  geldiğimde derin bir nefes çektim. Babam amigo takımına girdiğimi öğrenirse beni öldürürdü.


Okuldan çıkmıştık. Hayat ile birlikte spor salonuna amigo dansı derslerine gidiyorduk. Kapıdan girince  takım kaptanı elimize ponponları sıkıştırıp " Hadi kızlar geç kaldınız çabuk olun ." diyerek bizi soyunma odasına itekledi. İçeriye girdiğimizde Gönül ve yandaşlarını görünce sırıtan yüzüm düşmüştü . Bu kızları görmeye dayanamıyordum. Neyseki onlar da bizi görüp odadan çıkmışlardı. Dolabımın önüne gelince anahtarı eteğimin cebinden çıkarttıp dolaba taktım. Anahtarın çevirdiğimde sesi boş odada yankı yaptı. Amigo kıyafetlerimi alıp giydim. Saçlarımı toplarken aynada kendime baktım " Bu ne ya acaba kumaş mı yetmemişte altını dikmemişler bunun eteği yok " dedim aynadaki yansımamı süzerken . Hayat dolabını örtüp kilitledi . Sonra da  bana döndü . "Dünya , her zaman aynı şeyi söylemekten sıkılmadın mı hem bak çok yakışıyor  bu sana  sexsi oluyorsun ." demesiyle birlikte başına ayakkabımı yemesi bir oldu . Gözlerimi devirerek soyunma odasından çıktım ve amigo kızların yanına doğru ilerledim.

Yazar tarfından
Dört erkek spor salonundaki masada oturmuş kızları inceliyorlardı. İçlerinden birisi eliyle bir kızı göstererek " Baksanıza şu kıza çok güzel değilmi bir kaç gündür onu inceliyorum . Adının Dünya olduğunu duydum ."dedi çapkınca. Yanındaki arkadaşıda onay verircesine kafasını salladı " Yakıyor be bu ne güzellik" dedi sırıtarak. İçlerinden en düzgün olanı lafa atladı " Bence o kıza asılmayı düşünüyorsanız iki kere düşünün , eminim çok zordur duyduğuma göre bütün erkekler peşindeymiş ama yüz vermiyormuş." dedi arkasına yaslanarak. O anda arkadaşının bu sohbetle ilgilenmediğini gören Mehmet arkadaşını dürterek " Sen ne diyorsun bu duruma Yankı ." dedi. Yankı gözlerini kızın üzerine dikti o anda kızda oraya baktığı için gözleri kesişmişti sırıtarak arkasına yaslandı " En fazla iki dakikalık iştir." dedi. Arkadaşları aralarında bir 'ooo' çekerek gülüştüler. "Varmısın dedi içlerinden biri Yankı ' ya dönerek sen bu kızı tavla arabam senin olsun." Yankı sırıtarak "Arabana veda et bebeğim ." diyip yanlarından kalktı .

DÜNYA' DAN
Takım kaptanı yanımızdaki kızlarla konuruşurken biz de yerde oturmuş Hayatla dedikodu yapıyorduk. Hayat eliye bir yeri gösterip " Baksana ! dedi. Gösterdiği yer baktığımda konuşmasına devam etti. "Okulun pleyboyları ! Of ya ne kadar yakışıklılar hele ki Yankı içlerinden en yakışıklısı ." dedi ağzının sularını akıta akıta. Masaya dikkatli baktığım anda içlerinden biriyle göz göze geldim sırıtarak arkasına yaslandı . Hemen gözlerimi kaçırarak voleybol oynayan kızlara bakmaya başladım. Kolumu bir tutunca önce koluma sonra kolumu tutan kişiye baktım. Az önce göz göze geldiğim çocuktu . ' Ne var' dercesine başımı salladım. "Tanışıyor muyuz ?" dedi çapkın bir tavırla . Etrafa baktığımda bütün gözlerin bize baktığını gördüm. Hayır anlamında başımı salladım. "O zaman tanışalım ." dedi elini uzatarak " Ben Yankı EGEMEN sende - dedi kim olduğumu öğrenmek istercesine "Dünya GÜNDOĞDU " dedim elimi uzatırken. "Az önce göz göze geldiğimizde aramızda bir çekim kuvveti hissettim ." dedi elimi daha sıkı tutarak Kızgınca kaşlarımı çattım amacı neydi . Ellimi çekmeye çalıştım fakat bırakmıyordu . "Elimi bırakırmısın? dedim elimi ondan kurtarmaya çalışırken. Elimi avuç içim ona dönük olacak şekilde tutup cebinden kalemi çıkardı . Elime bir şeyler yazarken " şşşşş sessiz ol güzel kız ." dedi. Sinirle gözlerine baktım. " sanane be ! Sanane benim güzelliğimden ya!"
Elimi bırakıp giderken" Ararsın beni ." dedi eliyle işaret ederken. Dilimi çıkarıp "Çok beklersin çakma playboy." dedim. Bir an durdu bir şeyler mırıldandı sonra arkasına dönüp göz kırptı ve yürümeye devam etti.

YANKI'DAN
"Ara beni." dedim elimle aramasını işaret ederek. Arkamı dönüp giderken kızın " Çok beklersin çakma playboy " demesiyle olduğum yerde durdum. 'Kızım ortada ünüm ve araba olmasaydı senle uğraşacak değildimde hani bekle kendi ayaklarınla geleceksin '
.' dedim mırıldanarak sonra arkamı dönüp yalandan göz kırtım. Yürümeye devam edip bizimkilerin yanına gittim. Mehmet alkışlıyarak " Anasının gözü turnayı götünden vurdun." dedi . Sinirle " Allah belanı versin Mehmet bir deyimide doğru söyle sikicem belanı." dedim .Yağız somurtarak bana baktı. " Ama dedi bitmiş değil o kızla yemeğe çıkıp onu öptüğünü görmeden inanmam ." dedi . Sandalyeyi çekip otururken " O kolay iş dedim sen arabayı hazırla."

  Merhaba arkadaşlar bu benim ilk kitabım bu yüzden yanlışlarım varsa anlaşıyla karşılamanızı diliyorum. Hatalarımı yorum olarak yazabilirsiniz .
  Eğer beğenilirse hikayemi pazartesi ve cuma günleri yayınlamayı düşünüyorum siz ne dersiniz ?? Multimedyadaki DÜNYA GÜNDOĞDU

VÂRİSHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin