4. bölüm ~Komşu~

65 12 3
                                    

Multimedia = Gaye & Alas ♡♡♡

Serseri bana ne var? Bakışları atıyordu. Nasıl ya? İnşallah bizim yan komşumuz bunlar değildir. Allah korusun!!! Bu serseriyle komşu olacağıma maymunlar la komşu olurum daha iyi.

Düşünceleri bir kenara bırakıp yürümeye başladım. Serseri hala bana garip bakışlar atarken bende birşey yok bakışı attım. Oda başını salladı ve yürümeye devam etti.

Kapıya geldiğimiz de artık emindim. Bu serseri bizim komşumuz du. Şimdi ben her gün bunun yüzünü görmek zorunda kalacaktım.
Serseri yani yeni komşumuz Alas cebinden anahtarı çıkardı ve açmam için bana uzattı. Şaşkınlığımı hala üzerimden atamadığım için bir türlü kapıyı açamıyordum. Tabi serseri de söylenmeden edemiyordu.

"Hadi kızım ya alt tarafı bi kapıyı açacaksın,bankanın kasasını değil. "

"Sen bi sussana yaa"

Kapıyı açmayı başardığım da serseri sıkılmış olmalı ki kapıyı hızlı bir şekilde itirdi ve içeri girdi. Bende tam içeri giriyordum ki kapı hızlıca geldi ve yüzüme çarptı. Burnumun ağrısıyla inlerken serseri de hemen arkasından bana bakıp gülmeye başladı. Pislik ya insan bir gelir özür diler. İyi misin diye sorar falan.

Kapıyı kapatıp içeri girdim. Bir taraftan da burnumu tutuyordum. Ev aynı bizin ev gibiydi. Serseri merdivenlerden yukarı çıkarken ben de elimde ki çantaları uygun bir yere koydum. Merdivenleri çıktım ve serseriyi takip ettim. Bir kapının önünde durdu ve açmamı  istedi. Kapıyı açtım. Serserinin annesini yatırmasında yardımcı olduktan sonra doktor geldi ve annesini muayene etti...

Doktor gittiğinde bende salona geçtim. Tam çantamı alacaktım ki köpek sesini duyunca irkildim. Etrafa baktığımda mutfak kapısından bana doğru koşan köpeği görünce korkuyla koltuğun üzerine çıkıp bağırmaya başladım. Bir taraftan da saklanacak yer arıyordum.

Serseri gülerek içeri girdiğinde bende bağırmaya başladım.

"Al şu köpeği  !!!"

"Ne o korkuyor musun? "

Ona seni öldürürüm bakışları attım. Etrafa bakındığımda dışarı açılan kapıyı gördüm. Kapıya doğru koştum. Köpekte arkamdan koşarken,havuzun etrafında dönmeye başladım. Serseri de ellerini belini koymuş havuzun etrafında kahkaha atarak bizi izliyordu. Havuzun etrafında dönmekten yorulduğum için serserinin arkasına geçtim. Ellerimle  korkudan kollarını sıkarken masum ve yalvarır ses tonumla

"Lütfen al şu köpeği. Lütfen!!"

Arkasına dönerken beni biraz ittiği için  dengemi kaybettim havuza düştüm. Yani düştük. Düşerken onu da çekmiştim.
Suyun yüzeyine çıktığımda serserinin bana kötü kötü baktığını farkettim. Daha sonra da eliyle su sıçratmaya başladı. Bende kafamı sağa sola çeviriyordum. Ara da bir de bende sıçratmaya çalıştım.

Sudan çıktığımızda serseri saçlarını eliyle  düzelterek bana baktı ve

"Senin yüzünden gereksiz yere ıslandım."

Gözlerimi  kısarak

"Senin o köpeğin nereler de  acaba?"

Dedim,etrafı kontrol ederken. Eliyle bahçenin diğer tarafında ki köpek kulübesini gösterince biraz rahatladım. İçeri doğru yürümeye başladığında bende onu takip ettim. İçeri girdiğimiz de  yukarıya işaret etti.

"Banyo yukarı katta. Yanında kıyafet...."

Cümlesini tamamlanmasına izin vermeden

"Gerek yok ben eve giderim."

"Sen bilirsin."

Bende çantamı aldım ve kapıya yöneldim. Kapıyı açıp dışarı çıktığımda serseri eliyle üzerimi gösterip

"Bu halde nasıl eve gideceksin"

Elimle karşımızdaki daha doğrusu dibimizde ki evi gösterdim ve

"Evim."

Serseri şaşkınlıkla bana bakarken evimin kapısına doğru yürüdüm ve Kapıyı açıp içeri girdim.
Odama çıktım ve dolabım dan üzerime giyeceğim rahat kıyafetler aldım. Odamın içindeki bana ayrılmış olan banyoya girdim. Suyu açtım ve kendimi suyun altına attım.

Suyu kapattım. Üzerime bornoz geçirdim. Saçlarımı havluyla kurularken telefonum çalmaya başladığı için kapıyı açtım. Telefonumu elime alacağım anda gözlerim pencere de ki şokla  karşılaştı.

Allah kahretmesin. Perdeyi çekmediğim için karşı evdeki pencereden serseri bana bakıyordu. Sırıtarak tabi. Kim bilir neler düşünüyor pis sapık.

Hemen perdeyi çektim ve  banyoya gidip üzerimi giyindim. Yatağıma yattığımda uykumun geldiğini farkettim ve biraz uyumak için gözlerimi kapattım.

Gözlerimi annemin sesiyle açtım.

"Kızım kalksana misafirlerimiz gelecek şimdi. Kızımmm"

Tek gözümü açarak anneme baktım.  Sorgulayıcı  ses tonumla

"Ne misafiri ??"

" Hastanenin ortağı ailesiyle yemeğe gelecek...Hadi kalk!!"

"Tamam tamam kalkıyorum. "

Dedim ve yataktan kalktım. Annemde

"Biraz dan gelirler. Onlar gelinceye kadar hazırlan tamam mı bitanem."

Tamam der gibi  kafamı salladım. Annem de odadan çıkınca banyoya gidip yüzümü yıkadım. Saçlarımı  düzelttim ve biraz makyaj yaptım. Üzerime de rahat elbiselerimden birini giydim ve aşağıya indim. Annem masanın başında yemekleri kontrol ederken ben de yanına gittim ve yanağına bir öpücük kondurdum.
Annem beni süzdü ve gülümseyerek

"Çok güzel olmuşsun bitanem."

Dedi. Bende tam aynısını söyleyeceğim sırada kapı çalınca anneme "ben açarım "dedim ve  kapıyı açmaya gittim.
Kapıyı açtığımda karşımdaki misafirlerimizi görünce küçük bir şaşkınlık geçirdim..

Yeni bölümü beğemişsinizdir umarım.
Yorumlarınızı  ve voltlerinizi  bekliyorum.

Ilknur_akca




KEŞKEWhere stories live. Discover now