1.Bölüm ~SERSERİ~

141 33 6
                                    

Multimedya = Alas & Gaye

Yeni okul,yeni bir ev,koca şehir.Bana yabancı gelen bu şehirde hayatımın nasıl olacağını düşünüyorum...
İstanbula geldiğimizde büyük bir evin önünde durduk. Annem bu evin yeni evimiz olduğunu söyleyince biraz heycanlanmıştım. Evin içini ve kendi odamı çok merak ediyordum. Bizim evin tam karşısında aynı bizim yeni evimize benzeyen büyük bir ev vardı. Komşularımızı da merak ediyordum. Annem kapıyı açtığında valizimi alıp içeri girdim. Evimiz iki katlıydı. Muhtemelen benim odam da yukarı kattaydı . Annem benim odamı göstermek için yukarı çıkarken bende arkasından heyecanlı bir şekilde takip ediyordum. Annem beyaz bir kapının önünde durduğunda bana bakarak açtı ve odamı gösterdi. Odam da benim için ayrılmış bir çalışma masası ve yatak vardı. Yatağımın tam karşısındaki duvarın yarısı kadar,büyük bir pencere ile kapalıydı. Pencereden dışarı baktığımda karşıdaki evin de aynı bizim ev gibi olduğunu öğrendim. Benim odamdaki pencere ile karşı evin penceresi çok ama çok yakındı. Karşı pencereden atlayan bir kişi rahatlıkla benim pencereme ulaşabilirdi.
İçeri girdim ve valizimi açıp kıyafetlerimi yerleştirmeye başladım.
Daha sonra da üzerime rahat birşeyler giydim.
Aşağıya indiğimde annem koltukta oturmuş televizyon izliyordu . Bende yanına oturunca bana gülümsedi ve bir kutu uzattı.
"Bu senin için kızım"
Hemen merakla kutuyu açtım ve içindeki hediyeyi görünce çok sevindim. Annemin bana aldığı hediye bir arabaydı. Kutunun içindede anahtarı vardı. Ben hayranlıkla anneme bakarken annem;
"Yeni araban kapını önünde seni bekliyor"
"Yaaaa seni çok seviyorum "
Anneme sarıldıktan sonra hemen kapıya koştum. Kapıyı açtığımda karşımda kırmızı bir BMW duruyordu. Hemen arabaya bindim ve içine göz atmaya başladım. Annem de dışarı geldiğinde arabadan indim ve anneme sarıldım.
"Canım annem çok teşekkür ederim "
"Rica ederim bebeğim! Güle güle kullan "
"Şeyyy o zaman ben bir dolaşıp geleyim mi?"
Annem de gülerek ;
" Tabi kızım kendi arabana binmek için benden izin mi alıyorsun"
"O zaman ben uçtumm"
Diyerek arabama bindim ve çalıştırdım. Ehliyetim vardı ama benim hiç arabam olmamıştı. Çünkü ben lisedeyken izinsiz annemin arabasını alıp partiye gitmişim. Partiden dönerken de kaza yapmıştım. Annemde o yüzden bana araba almamıştı. Ama şimdi almıştı. Annem bazen böyle şaşırtabiliyor işte. Canım annem benim. Ben anneme iltifatlar saydırırken ,kırmızı ışıkta durmuş bekliyordum. Aniden arkadan bir şey çarpınca şaşkınlıkla
"Oha ..."
Dedim ve arabadan indim. Arabama çarpan son model arabanın içinden kendini beğenmiş bir erkek indi. Bende sinirle
"Körmüsün yaa? Görmüyorsun önündeki arabayı?"
"Sende niye bekliyorsun yolun ortasında?"
"Görmüyırmusun kırmızı ışığı?"
"Yooo görmüyorum. "
"Yaa tabi tabi işine gelmeyince görmemiş numarası yaparsın.Pis ukala seni!"
Sinirlenmiş olacak ki yanıma geldi. Kolumdan tutup çevirdi ve ışıklara bakmamı sağladı.
"Bak!"
Işığın yeşil yandığını görünce sinirlendim ve
"Az önce kırmızı yanıyordu bi kere "
"Şimdi de yeşil yanıyor. Bekleme yapmada siktir git "
"Arabama çarp...."
"Al o zaman "
Dedi ve elime para sıkıştırıp arabasına bindi ve uzaklaştı. Ben ise arkasından "serseri"diye bağırıyordum. En sonunda bağırmaktan vazgeçip arabama bindim ve eve doğru sürmeye başladım. Eve geldiğimde anneme herşeyi anlattım. Sonra da yatağıma yatıp uyudum.
Sabah alarmın sesiyle uyandım. Alarmı kapattım. Penceremdeki perdeyi açtım ve yüzüme vuran güneşe gülümsedim. Daha sonra da banyodaki rutin işlerimi hallettim. Üzerimi giyinip aşağıya indim. Anneme "günaydın" dedim ve birkaç şey alıştırıp evden çıktım. Bir taksiye bindim ve okulun adresini verdim.
Taksi durduğunda okula gelmiş olduğumu anladım ve taksiciye parasını ödeyip indim. Okul çok büyüktü. Girişinde de büyük yazılarla AKBULUT ÜNİVERSİTESİ yazıyordu. Okulun bahçesine girdiğimde herkez dışarıda gibiydi. Çok kalabalıktı. Merdivenlerden çıkıp kapıyı itip içeri girdim. Koridorda yürürken iki erkek önümü kesti ve pis pis sırıtmaya başladılar. Bende onlara ölümcül bakışlar atıyordum. Sonunda sarışın olan konuşmaya başladı
"Yenisin galiba güzelim"
Hiç cevap vermeden onları ittim ve yürümeye başladım. Ama sarışın olan eliyle arkadan sarılınca sinirle arkamı döndüm ve elini tutup kıvırdım. Sonrada tekme atıp yere düşürdüm ve tekmelemeye başladım. Diğer esmer olanda bana doğru yaklaşınca yerdekini tekmelemeye bırakıp esmere bir yumruk geçirdim oda yere düşünce onu da tekmelemeye başladım. Tekmelemeye bıraktığımda herkez bana bakıyordu.
Birinden bir ses gelince kafamı sesin geldiği yere çevirdim.
"Noluyo lan burda"
Bana doğru yaklaşırken onu tanıdığımı hatırladım. Yanıma geldiğinde şaşkınlıkla ona bakıyordum. Kaşlarımı çatarak ona baktım ve
"Sennn. ...."
Yeni hikayemin ilk bölümünü beğenmişsinizdir umarım.
Voltlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Ilknur_akca

KEŞKEWhere stories live. Discover now