3.BÖLÜM (DÜZENLENDİ)

29K 1.1K 206
                                    

Duru sabah her zaman olduğu gibi erkenden kalktığında Ece uyanmadan yerinden sessizce kalkarak misafir odadan çıktı. Kaldığı oda üst katta olmasına rağmen üst katında kendine ait olan geniş oturma odası olduğunu fark ederek aralık olan kapıyı tıklatıp tedirgince içeri girdi. İçeride Savaş, Gül ve küçük bir kız olduğunu görünce Savaştan gözünü kaçırıp Gül'e dönerek

"Şey rahatsız ettim ama Ece birazdan uyanır ona mama yapmam lazım ve birde bezleri..." derken Gül kızı susturarak "Merak etme tatlım ben cimcimenin maması için termosta sıcak su ayarladım bebek çantası ise burada" diyerek koltuğun yanında olan bebek çantasını alarak Duruya verdi. Duru çantanın içinden biberonu çıkarıp odanın ortasında olan orta büyüklükte olan sehpanın üstünden termosu alarak Ece için mamasını yaptı. Gül merakla "Kuzum su soğumamış değil mi? Yoksa hemen kaynatayım"

Duru buruk bir gülümseme ile "Hiç önemli değil zaten bazen onu babasından korumak için kendimizi odaya kapattığımız zaman ılık su bile olmuyordu" deyince Odada bulunan küçük kız lafa atlayarak "Hiiii yoksa siz odaya kapanayak saklaybaç mı oynuyordunuz?"

Duru kızın peltek konuşma tarzına gülümseyerek "Evet bizim en sevdiğimiz oyun saklambaçtır yoksa sende mi bu oyunu çok seviyorsun?"

Kız heyecanla kafasını sallayarak "Evet çok seviyoyum ama kimse benimle oynamıyo abimley çok sıkıcı!"

Duru kızın isyanına kıkırdayarak "Merak etme Ece ile ben senin ile seve seve oynarız bu işte ustayızdır" derken diğer odada bulunan Ece'nin çığlıkları evi doldurdu. Savaş merakla ayağa kalkıp Duruya yaklaşan kardeşine ithafen "Ayşe yanıma gel abicim hemen!" diyerek Ayşe'nin yanına gelmesini sağlarken Gül odadan endişeyle çıkacak olan Duru'nun duyacağı seste "Eceyi de buraya getir tatlım odaya tıkılmayın" diyerek Duru'nun yanlarına gelmesini kesinleştirdi. Duru kucağında olan kardeşiyle birlikte tekrar oturma odasına gelerek Savaşın etkileyici bakışlarıyla boş olan iki koltuğa geçti Eceyi kucağında rahat bir konuma getirip mamasını yemesini sağlarken Gül boğazını temizleyerek "Kuzum sen istemesen de bir süre burada kalacaksın bu yüzden lütfen burada rahat ol oğulum diye demiyorum ama çok suratsız ve soğuktur kime çektiyse çekmiyesice! Neyse çocuklarda bu evde kalıyor ama kendine stres yapma çünkü onlar zemin katta kendilerine ayrı bir dünya kurmuşlar bu katta ise sadece benim Ayşe'nin ve sizin odanız var ama aşağı katları da istediğin gibi kullanabilirsin zaten mutfağı dememe bile gerek yok"

Duru mahcupça "Lütfen kusura bakma Gül abla senin oğulunun inadı yüzünden seninde başına bela olduk sonuçta bu zamanda kimse akrabasına bile evini açmazken sizin bu yaptığınız büyük bir yük ama emin olun bir gün size bu borcumu ödeyecem" deyince Savaş kucağında oturan Ayşe'nin kafasından öperek "Saçmalamayı kes! Senin bize borcun falan yok eğer kendini yük olarak görüp bir şeyler yapmak istiyorsan bizim çocuklara iyi davran çünkü nedenini anlamasam da onlar seni kardeşleri olarak görüyorlar"

Duru Savaşın cümlesini bitirmesi ile elinde olmadan gözlerini devirerek "Ne kadar kaba bir adam olsan da dediğin gibi olsun Savaş Korel ve beni burada ne kadar zorla tutsan da her şey için teşekkür ederim cidden yaptıklarına minnetarım"

Savaş önemsiz der gibi elini oynatınca Duru mamasını bitiren kardeşine dönerek biberonu elinden aldı Ece bebekçe bir şeyler mırıldanınca Duru bu tatlılığa dayanamayarak kardeşini öpüp yanında olan çantadan bebek çarşafını çıkarıp ikili koltuğa serdi. Serdiği çarşafın üstüne Eceyi yatırarak hızlı bir şekilde kardeşini sadece bezle kalıncaya kadar soydu ve ıslak mendil yardımı ile vücudunun her yerini sildi Ece bezin ıslaklığı ile ellerini kollarını hareket ettirerek tepki verirken Duru rahat durmayan Ece'nin küçük ellerini öperek bezini değişti ardından ise günlük pembe elbisesini giydirerek Eceyi oturur pozisyona gelmesini sağlayıp Ece'nin yaşına rağmen uzun olan saçlarını çantadan çıkardığı tokalar sayesinde üç eşik şekilde bağladı son aşamaya geldiğinde rahat bir nefes alarak çantada olan bebek kremini çıkarıp morarmış olan yüzüne sürdü. İşi sonunda bittiğinde her zaman yanında taşıdığı poşete bezi ve ıslak mendilleri attıp Ece'nin önüne bir oyuncak kattı Ece oyuncakla oynamaya başlarken Duru kardeşine

BİLİNMEYEN Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin