Douăzeci și opt

5.6K 240 9
                                    

Cele patru persoane aleargă grăbite dintr-o parte în alta. Una îmi face părul, alte aranjează rochile domnișoarelor de onoare, alta se chinuie cu fermoarul rochiei, iar cealaltă îmi face machiajul. Aș fi vrut să fie și mama aici, mai ales astăzi, dar nu a fost să fie.

-Ai vorbit cu mama? o întreb pe Olivia.

-M-a sunat, dar nici măcar nu i-am răspuns, spune bosumflată în timp ce îmi rujează buzele. Dacă are figuri, apoi cu figurile să rămână.

-Dani, crezi că poți să tragi puțin burta ca să închid drăcia asta? vocea Eleonorei se aude din spatele meu.

-Da, stai două secunde.

Aștept câteva momente sub privirea amuzată a Oliviei, fără să fac nimic.

-Nu se întâmplă nimic, spune Eleonora din nou.

-Bineînteles că nu se întâmplă, tembelo! Biată fată are burta mai mare decât capetele noastre la un loc, îi răspunde Angela.

Sunt surprinsă că i-a vorbit în felul ăsta. De când o cunosc, nu am auzit-o să își numească copii nici măcar prostuți. M-a surprins și felul în care a reacționat când a aflat că micuța Jane e, de fapt, fiica lui Michael.

-Dacă tot trebuie să fiu înrudită că scorpia aia brunetă prin fiica lui Michael, măcar băiatul lui Bruce e făcut cu tine, ne-a spus.

Angela o îndrăgește mult pe Olivia, ba chiar i-a ținut partea când Michael și Olivia s-au certat ultima oară pe tema "ai copii cu alte două femei". După ce a intervenit Angela, cei doi au dat mâna și au decis să uite perioada în care au format un cuplu și să fie prieteni. Mulțumesc lui Dumnezeu, căci dacă trebuia să fug dintr-o parte în alta pentru că ei nu suportau să se privească îi dădeam cap în cap.

-Am reușit! strigă Eleonora fericită că a închis fermoarul.

-Bravo, șateno!

Luke bate palma cu Eleonora. Biata fată l-a chemat și pe Luke să ajute cu fermorul ăla nenorocit, dar el s-a plictisit la un moment dat și a renunțat.

-Arăți minunat, pisicuțo, spune fericit.

Îi zâmbesc recunoscătoare și simt cum mă emoționez.

-La dracu' cu ei de hormoni, Ela. Dacă plângi și îmi strici machiajul te bat până iese copilul din tine în pași de dans, mă amenință Olivia, iar eu clipesc repede pentru a alunga lacrimile.

-Aș plăti să văd asta, comentează Luke.

Îl lovesc ușor în umăr și chicotesc. Îmi așez mâinile pe burtă și mă gândesc la fiul meu. Oare părul va fi ca al meu, sau ca al lui Bruce? Ce culoare vor avea ochii lui? Va fi înalt, scund, slab, plinuț? Va zdrobi inimile fetelor sau ale băieților? Sau va fi norocos și va alerga după ambele sexe? Oricum ar fi, știu că Bruce și Luke îl vor ajuta în situațiile de genul acesta.

-Ești gata, spune Angela mândră.

Toți patru mă privesc și toți au lacrimi în ochi. Îmi depărtez brațele de corp și îi îndemn să se apropie. Ne îmbrățișăm cu greu, dar o facem din tot sufletul.

-Gata, îmbrăcați-vă și voi două, spun către Eleonora și Olivia.

Angela îmi așează voalul în păr în timp ce eu formez numărul mamei. Sună o dată, de două ori, de trei ori. După al patrulea sunet, apelul este închis. Mi-a închis. Au trecut șase luni, iar ea refuză să îmi vorbească. Nu știu ce am făcut, dar mă întristează foarte mult că nu e aici. Orice fată își dorește ca mama sa să fie prezentă la nunta ei. Să fie în primul rând cu lacrimi în ochi și să fie prima persoană care o îmbrățișează și o felicită.

-Ți-am spus să nu o mai suni. Dacă vrea să își piardă fiicele, tot ce trebuie să facă e să fie o scorpie.

-Dar eu nu vreau să ne pierdem mama, spun tristă.

-Scumpo, azi e ziua ta cea mare. Știu că îți este greu, dar te asigur că imediat ce îți vei vedea viitorul soț, vei uita de tot și de toate, încearcă Angela să îmi ridice moralul.

Aprob recunoscătoare și îi asigur că sunt gata să fac asta. Sunt gata să devin Daniela Korilian, sunt gata să îl iau pe Bruce de soț și să formăm familia pe care ne-o dorim amândoi.

-Să mergem, spune Angela și le scoate pe Olivia și Eleonora din cameră.

-Ești gata? mă întreabă Luke, întinzându-mi brațul.

-Doar nu mă lasă să cad în fața invitaților, spun cu respirația tăiată.

-De ce crezi că le-am convis pe Olivia și Eleonora să scape de tocuri.

Chicotesc amuzată, gândindu-mă la fețele pe care le-au făcut cele două fete. Ieșim din încăpere, în hol fiind așteptați de tata care începe să lăcrimeze când mă vede. Îi zâmbesc și îl apuc de braț. Cum mama refuză să vină și a trimis înapoi invitația la nuntă, voi fi condusă spre altar de tata și Luke.

-Ești foarte frumoasă. Sunt convins că tatăl tău e foarte mândru de tine.

Îi mulțumesc și gâbdul îmi zboară din nou la tata. De-a lungul sarcinii m-am gândit doar la și regret atât de mult că nu va apucă să își cunoască nepotul, nu îl va ține vreodată în brațe nu îl va învălui în iubire și nu îl va răsfăța.

Olivia și Eleonora ne așteaptă în fața ușilor maronii și ne zâmbesc amândouă. Emoțiile mă cuprind și sarcina le itensifică. Le strâng brațele celor doi bărbați care mă sprijină și îmi zâmbesc amândoi. Îi iubesc și sunt atât de recunoscătoare că fac parte din viața mea. A durat ceva până să mă acomodez cu amândoi, dar când am făcut-o nu am vrut să le mai dau drumul și mă bucur că nu am făcut-o.

Melodia care îmi anunță sosirea se aude vag de după ușile bisericii. Înghit în sec și pornesc cu pași greoi după Eleonora și Olivia.

Privirea îmi fuge prin încăpere și văd multe fețe cunoscute, dar cea care îmi atrage atenția este cea a Sarei și a mamei sale care ține în brațe un mic bebeluș. Zâmbesc când le văd din nou împreună și îmi mut privirea asupra lui Bruce. Îmbrăcat într-un costum negru și cămașa albă, Bruce mă prevește cu zâmbetul până la urechi ceea ce, inevitabil, mă face și pe mine să zâmbesc mai tare. Mă analizează din cap până în picioare și pot vedea ochii care îi lucesc chiar și de la distanța asta.

-Vezi câți copii faci. Vezi că vreau o echipă de fotbal, îi șoptește Luke viitorului meu soț, iar tata îl aprobă.

Chicotim amândoi și așteptăm ca pretoul să înceapă slujba care ne va uni destinele.

De-a lungul slujbei am ignorat cam tot ceea a spus pretoul și l-am privit pe Bruce în ochi cu zâmbetul pe buze. Poate că ne mișcăm prea repede, poate că acest mariaj va conduce la un divorț, poate că vom suferi mai mult decât anticipăm. Sau poate că acest mariaj va ține până ce moartea ne va despărți, poate că vom suferi, dar ne vom întoarce mereu unul la celălalt.

-Am înțeles că v-ați scris jurămintele, ne atrage preotul atenția.

-Încep eu, spun repede și fac câteva persoane să chicotească.

Scot foaia pe care mi-am scris jurământul și i-o înmânez lui Bruce.

-Bruce, știu că am trecut prin niște momente grele, chiar terifiante până să ajungem aici. Am fost împiedicați de logodna mea pentru o scurtă perioadă, apoi de propriile orgolii și temeri, am aflat că ai un copil cu o altă femeie, apoi că nu e adevărat, am trecut printr-un moment care ne-a marcat pe amândoi, dar cel mai frumos obstacol și cel care m-a bucurat cel mai tare a fost faptul că am rămas însărcinată cu un bărbat atât de minunat ca și tine. Îți jur că o să te iubesc, o să te frec la nervi și o să îți fac chiar și o echipă de fotbal, atâta timp cât ne vom iubi și sprijini reciproc, termin și îl îndemn să deschidă foaia din mâna lui pe care am scris cât de caligrafic am putut Te iubesc.

-Daniela, te iubesc. Am avut câteva dubii în legătură cu tine la început, dar chiar și atunci am știut că trebuie să te am. Nu mi-a păsat că aveai un logodnic, nu îmi păsa nici dacă aveai un copil. Ai ajuns în vizorul meu din prima zi de școală. Îți jur că voi face tot ce îmi stă în putință să te fac fericită, să te simți iubită și protejată.

Directorul Where stories live. Discover now