gerçekler

8K 301 15
                                    

3 gün sonra
Melek erkenden kalkmış boran la buluşmuşlardı.büyük gün gelmişti test sonuçları çıkmıştı.kafeye oturup zarfı masaya koydu boran.meleğe bakıyordu.
- abi içinden neler geçtiğini az çok tahmin ediyorum ama içini ferah tut bebekler Azat ve benden hadi aç zarfları çıksın ortaya gerçekler.
Boran zarfı açıp kağıdı meleğin duyabileceği şekilde okumaya başladı.en sona geldiğinde koyu yazıyla
% 99 uyumludur.
Yazıyordu boran ın mutluluktan gözleri yaşarmıştı.
- hadi hemen Azat a gidelim
diyip masadan kalkıyordu.
- dur abi otur Azat tan önce bebeklerime kavuşmak istiyorum . biliyorum Azat ta acı çekiyor ama önce yavrularım onlar bensiz bir gün daha geçirmesinler.
- ama Azat ta kötü durumda ya da haklısın hadi karakola gidelim
Deyip masadan kalktılar.karakola gidip hastaneden ve kadınlardan şikayetçi oldular.yarım saat içinde kadınlar ve bebekleri karakola getirdiler.kadınlar sorgudayken melek bebekleriyle ilgilendi altlarını değiştirdi, elleriyle besledi.kadınlar korkudan ne biliyorlarsa söylemişlerdi.doğumun olduğu gün bizde doğum yaptık hemşirenin biri gelip maddi durumlarımızı sordu ve bize bu teklifi sundu.bizde bu yoksulluk içinde kabul etmek zorunda kaldık.bebeğimi diğer bebekle değiştirdiler.bir hafta sonra bebeklerimizi getirdiler.getiren kişi Mehmet ağanın karısıydı.bize karşılığında para verdi.her ayda para göndereceğini söyledi.
Bizim suçumuz yok bir gelirimiz olmadığı için böyle bir suça ortaklık ettik.
Kadınların ifadesinden sonra hastaneye gidildi.kamera kayıtları alındı.kamera kayıtlarında da bebeklerin doğumdan sonra değiştirildiği görüküyordu.değiştiren hemşire her yerde aranmaya başlandı.ertesi gün bulunmuştu.
Benim annem hastaydı ameliyat olması gerekiyordu çok paraya ihtiyacım vardı.mehmet ağanın karısı behiye hanım bunu öğrenmiş.bana istediğim kadar para vereceğini ama karşılığında bebeklerin yerini değiştirmemi istedi.ilk zamanlar istemedim ama annemin durumu kötüleşince kabul etmek zorunda kaldım.melek hanım doğum yaptıktan sonra bileklikleri takılmadan bebekleri değiştirdim.akşamına behiye hanım paramı yolladı ve ortadan kaybolmamı söyledi.
İfadelerden sonra behiye hanımın ve cemal ağanın konağına polisler gitti.
Konağa polisler gelince herkes şaşırmıştı.berfin i tutuklamışlar Azat ı da yanında götürmüşlerdi.karakola geldiklerinde berfin teyzesini kelepçeli görünce korkmuştu.
- ben yapmadım herşey teyzemin planıydı.hatta meleği öldürmeyi bile düşündü.
Berfin karakolun ortasında bağırıyordu.Azat şaşkın şaşkın bakınıyordu.
- ne...ne diyorsun sen?
Boran karşıdan geliyordu.
- abi sen ne arıyorsun burda ne oluyor?
- anlatacağım Azat gel otur şöyle
Berfin ve teyzesini nezarethaneye atmışlardı.mehmet ağa olanları duymuş karakola gelmişti.
-ne oluyor komser bey karımı nden tutukladınız?
- buyurun şöyle oturun anlatacağım
Yanlarına Azat ve boran da gelip oturmuşlardı.komser olup bitenleri başından sonuna kadar anlatmıştı.en sonda Azat in eline dna raporlarını vermişti.evet görmek istediği sonuçları sonunda görüyordu.gözlerinden mutluluk göz yaşları akmıştı.
- nerdeler bebeklerim melek nerde abi.
- melek çok kırgın sana Azat bebekleri de alıp eski evlerine gitti.
- gideceğim affettireceğim abi.
deyip karakoldan koşarak çıktı.
Mehmet Ağa hala olanlara inanamıyordu.karısıyla görüşmek istediğini söyledi.
-mehmet kurtar beni
-ne yaptında burdasın
-bn sadece berfin e yardım etmek istedim kurtar beni
-sus kadın sen nasıl insansın biz yıllardır çocuk hasretiyle yanarken sen gidip başkasını çocuklarından ayırmaya çalıştın.bn seni çok sevmiştim ama sen beni değil paramı sevdin.bundan sonra seninle boşanma avukatım ilgilenecek şunu bil ki o çok sevdiğin paradanda bir kuruş alamayacaksın.
diyerek yanlarından uzaklaştı.
- mehmet mehmet gitme çıkar beni burdan
Azat evin önüne gelmişti.bahçe kapısından girdiğinde yerde yazılı halı üzerinde melek ve bebekletinin oynaştığını gördü.melek bebişleri gidıklıyo onlar katıla katıla gülüyordu.
- melek
diye bağırdı Azat.melek dönüp baktığında Azat ı gördü.Azat koşup meleğin boynuna sarıldı.
- sevdiğimmm
Bu seferde melek tepki vermiyordu.Azat geri çekilip
-bebeklerimiz
deyip onlara yönelmişti ki melek önüne geçti.
- ne oluyo melek
-lütfen Azat evimden çık.
- ne demek oluyor bu biliyorum bana kırgınsın ama testler öyle çıkınca...
-lütfen zamanında iki üç kağıt parçasına inanıp beni dinlemeyen sendin şimdi bnde seni dinlemek istiyorum. müsadenle bebeklerimle kaybettiğim 1.5 ayı telefi etmem lazım.
deyip Azat ı bahçeden çıkardı.

KUMA OLDUMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin