4 | Proceeding

65 0 2
                                    

•Lorcans perspektiv•

Jag vaknar av att James skakar om mig.
'Vad är klockan?' frågar jag trött.
'Halv 6,' svarar han och låter pigg. Det som passerar igenom mitt huvud här är vad som har hänt med min bästa vän.
'Varför väcker du mig nu, mate?' frågar jag halverst irriterat.
'Vi ska ju göra vårt prank! Alisha och Blossom väntar där nere!' utbrister han. Just det, vårt prank. Det kommer bli episkt, det enda som är mindre epislt är att kliva upp nu.
'Ssch! Väck inte dom andra?' säger jag men hoppar upp ur sängen. Jag klär på mig och vi går ned.
'Har ni limmet?' frågar James Alisha.
'Ja, antagligen! Vi är inte lika dumma som er,' säger hon och hon och Blossom bryter ut i ett litet skratt.
'Ska vi röra oss ned eller?' frågar jag. Alla andra nickar och vi rör oss ned.

När vi når fram till stora salen får jag uppdraget att öppna dörrarna. Stort, jag vet. Vi går fram till Slytherinbordet.
'Hur mycket är klockan nu?' frågar jag.
'Ungefär 6,' svarar Blossom.
'Då är det bäst att vi sätter igång,' säger James och vi andra nickar instämmande. Jag tar en pensel och doppar den i lim, som jag sedan drar längs Slytherinbordets bänkar.
'Du får säga till din bror och hans vän att sätta sig vid vårt bord, James,' säger jag. Albus, James bror, går i Slytherin. Han och hans vän Scorpious är riktigt sjyssta så vi får varna dom, utan att avslöja vad som ska hända.
'Ja, eller så låter jag honom limmas fast vid bänken,' skrattar James, men vi alla vet att han faktiskt inte gjort det mot sin bror.

När vi äntligen är klara studerar vi vårt verk snabbt innan vi går ut ur salen. Vid 8 går vi in igen, först av alla. Snart fylls salen på. James får syn på Albus så han går fram till honom och ber honom sätta sig vid oss. Efter en stunds övertalande har han med sig Al och Scorpious till Gryffindorbordet. Snart är salen full och alla Slytherinare är på plats. Frukosten dyker upp framför mig och jag tar för mig ordentligt.
'Försiktigt, Lorcan. Du kanske inte blir mätt, du borde ta ännu mer,' säger Alisha och skrattar. Jag rycker på axlarna och tar ett bett av min macka.

När alla har ätit klart och ska gå till sina lektioner har Slytherinarna det lite svårt att kliva upp från sina platser. Dom alla sitter där och drar sig fram och tillbaka. Jag, James, Blossom och Alisha bryter ut i gapskratt. Alla stirrar på oss, och dom flesta fattar nog att vi gjort något. Efter ett tag hör jag utspridda skratt i salen och tillslut skrattar alla, förutom Slytherinarna då. Dom ser för himla roliga ut där dom sitter och försöker ta sig ut. Jag utbyter en blick med min enäggstvilling, Lysander. Han går i Ravenclaw. Han ger mig en road blick och skrattat. Jag ser upp mot lärarbordet. Jag skymtar en road glimt i McGonagalls ögon innan hon viftar med staven och Slytherinarna kommer upp. Dom alla ser surt på mig, James, Blossom och Alisha. Men vi kommer inte få några poäng avdragna, för det finns inget bevis emot oss. Det här var en bra start på året.
°○°
Hej!
Nu får ni veta vad deras episka prank var:) Hihi, jag tyckte att det var ganska roligt ändå!
Hejdå alla, kram å puss:)

Next generation | Harry PotterWhere stories live. Discover now