Hoofdstuk 10

28 0 2
                                    

'Jordan?' Ik zat in de wachtkamer en werd uit mijn gedachte gehaald door de dokter die mijn naam riep. Ik stond op en liep naar de dokter toe en schudde de dokter de hand en begroette haar vriendelijk. We liepen naar een kamertje in de hoek van de praktijk en liepen naar binnen. De dokter sloot de deur en ging achter haar bureau zitten en ik nam plaats op een stoel bij het bureau. 'Dus ik hoorde dat je de laatste weken nogal misselijk bent, klopt dat?' Ik knikte. 'Ja dat klopt, ik ben al 2 weken aan het overgeven en ik heb ook last van stemmingswisselingen. En nou ja..mijn periode is ook al aan de late kant dus ergens zou ik een vermoeden hebben alleen ik ben erg bang om nou ja een test te nemen.' De dokter schreef op en keek daarna weer op. 'Ik denk dat het toch slim is als je dat doet, want heb je een vaste vriend of ben je misschien getrouwd?' Ik kijk even naar mijn handen die op mijn schoot en kijk dan weer op en schud mijn hoofd. 'Ik heb net 2 maanden een relatie, daarom durf ik ook geen test te nemen. We zijn waarschijnlijk nog niet toe aan kinderen..maar laten we eerst maar een test doen denk ik.' De dokter staat op en pakt een potje uit de kast en geeft hem aan mij. Ik sta op en ze knikt vriendelijk naar mij. 'Je kan hier naar het toilet en dan kan je het hier brengen en kunt u weer even gaan zitten in de wachtkamer. En dan roep ik u als ik de resultaten heb. Ik knik en loop naar de wc's op de gang. Als ik klaar ben met plassen kijk ik een keer naar het potje en zucht. Ik loop terug naar het kamertje waar ik zat en loop naar de dokter. Ze pakt het potje en lacht vriendelijk naar mij en glimlach zwak terug. Ik loop naar de wachtkamer en neem plaats op een stoel. 

Het lijken uren te duren, en ik wordt alsmaar zenuwachtiger. Als ik mijn naam hoor sta ik meteen op en loop achter de dokter het kamertje in. Ik neem plaats op de stoel en merk dat ik een beetje snel adem dus probeer wat te kalmeren. 'e..en b..ben ik zwanger?' De dokter kijkt me aan en knikt. Ik zucht en kijk naar mijn handen. Ik zucht en sta op. 'Nou bedankt voor de hulp en ik zal wel een afspraak maken voor een afspraak bij de verloskundige'. De dokter knikt en verteld me dat ik dat bij de balie kan doen en wenst mij nog een prettige dag. Nadat ik een afspraak heb gemaakt rijd ik naar huis en open de deur van het appartement. 'Hee daar'. Daniel loopt de slaapkamer uit en loopt op me af. Hij neemt me in zijn armen en de knuffel had ik echt even nodig. Als hij zich weg wil trekken, laat ik niet los en Daniel grinnikt. 'Love, ik weet dat ik een geweldige knuffelaar ben maar als je eten wil moet je me toch loslaten.' Ik trek me een beetje terug zodat ik  Daniel aan kan kijken en glimlach een beetje. 'Ik wil vandaag weer eens koken maar eerst wil ik even praten'. Hij knikt en we lopen samen naar de bank. 'Oke, ik weet dat dit heel snel gaat maar ik ben zwanger'. Hij kijkt me met grote ogen aan maar begint opeens te stralen. 'Meen je dit?' En ik knik. Hij omhelst me en ik begin langzaam helemaal bang van hem te worden. 'Dat is geweldig. echt wauw'. Ik wordt gewoon vader'. Ik kijk hem echt verbaasd aan. 'Ben je niet boos?' Hij schud zijn hoofd. En nu begin ik zelf ook te lachen. 'Er is een probleem' en Daniel kijkt me met vragende ogen aan. 'Het flatje is te klein voor een kind en daarbij we zijn pas net 2 maanden samen.' Daniel haald zijn schouders op, 'en wat dan nog? We houden van elkaar en we hebben een goede relatie of niet soms en daarbij we kennen elkaar al langer als 2 maanden. Ik glimlach 'we krijgen een baby'. 

Die avond sta ik heerlijk in de keuken, om het te vieren maak ik lasagna wat we alsnog hadden gegeten en nu het in de oven staat sta ik even een krantje.Daniel en ik hadden afgesproken binnenkort samen voor een huis te gaan kijken en ergens keek ik er al best wel naar uit. Tijdens het lezen voel ik opeens 2 armen om mijn middel heen slaan en lach. Daniel kust me in mijn nek en ik draai me naar hem toe, Ik sla mijn armen om zijn nek en hij zoent me liefdevol en vurig. Hij tilt om op zodat ik op het aanrecht zit en sla mijn benen om zijn middel. Ik woel met mijn handen door zijn haar en hij laat zijn hand onder mijn t-shirt glijden. Als de bel gaat duw ik hem van me af en kom even op adem. Daniel mompelt wat maar ik versta niet wat, hij loopt naar de deur en opent hem. Ik spring van het aanrecht af en als ik me om draai zie ik mijn ouders staan. 

'Mam, pap ik had jullie niet verwacht' en ik bloos een beetje want ik zie er niet meer zo netjes uit door de zoen-sessie tussen mij en Daniel. Ik strijk mijn kleding glad en loop naar ze toe. Ik omhels ze beide en ze nemen plaats op de bank. Daar gaat het etentje van mij en Daniel.. Ik  ga bij Daniel op schoot zitten. 'Mam, pap we moeten jullie wat vertellen. Ik ben zwanger. Mijn ouders kijken me aan en er valt een hele ongemakkelijke stilte

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe zullen de ouders van Jordan regelen. Het heeft eventjes geduurt voordat ik kon updaten ben erg druk bezig geweest. Hopelijk kan ik snel weer verder werken! En laat zeker een berichtje achter en volg me ook op mijn account!!! :)

upside downWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu