Hoofstuk 12

20 0 0
                                    

De auto stond op 5 minuten loopafstand van de Bagels and Beans vandaan. Tijdens het lopen dacht ik aan wanneer ik hier voor het laatst was geweest en zoals ik mij dat kan herinneren was dat al een tijdje geleden. Aangekomen bij Bagels and Beans zie ik Noortje al binnen zitten, ik glimlach als ik zie dat ze naar een schattig klein meisje zit te kijken en haar hele dag lijkt goed te maken, aan de blik van haar gezicht te zien. Ik loop naar binnen en Noortje kijkt meteen op, ze glimlacht en staat op. Ik loop naar haar toe en we omhelzen elkaar.

'Zo leuk dat je zin had om af te spreken'. Noortje glimlacht en ik kijk verbaasd. 'Waarom zou ik dat in vredesnaam niet willen, hartstikke gezellig en genieten van mijn vrije dag bij Bagels and Beans is toch geweldig'. Noortje grinnikt en knikt, we nemen plaats en bestellen. Het is zo gezellig en besluiten naar het eten naar mijn huis te gaan.

We lopen lachend binnen en ploffen beide op de bank neer.

'Wil je iets te drinken?' Noortje knikt en ik loop naar de keuken. 'Wat wil je? Ze denkt na en glimlacht naar me. 'Een wijntje alsjeblieft'. Ik knik en pak de rode huiswijn uit de kast en een wijnglas. Nu ik zwanger ben mag ik natuurlijk geen alcohol dus voor mezelf pak ik een lekker glas sinaasappelsap. Ik loop terug naar de bank en Noortje kijkt me aan. 'Jij geen wijn?' Ik schud mijn hoofd.

'Nee, ik mag zo'n 9 maanden geen geen alcohol dus ja..' Noortje slaat haar hand voor haar mond. 'Ben je..'Ik hoef alleen maar te knikken en ze begint helemaal te lachen maar opeens kijkt ze heel boos. 'En dat vertel je nu pas!!' Ik grinnik, en haal mijn schouders op. 'Tja, het was een best mooi moment om het te vertellen' en ik glimlach. 

'Vraagje, wat gaan jullie doen met woonruimte, want dit appartement zal waarschijnlijk niet groot genoeg zijn voor een baby?' Ik knik 'Ja, dat klopt maar Daniel en ik hebben besloten om samen een nieuw huis te kopen. Ook al weet ik niet eens zeker of het gaat werken tussen mij en Daniel.' Noortje knikt. Nadat Noortje en ik het nog over haar zwangerschap hebben gehad en ook nog een beetje over die van mij, gaat Noortje naar huis. We nemen afscheid en niet veel later daarna komt Daniel thuis.

'Liefje, ik ben thuis'. Ik hoor de deur dichtvallen en sleutels die in het bakje gegooid worden. Ik ben druk bezig met koken dus heb geen tijd om me om te draaien, plotseling voel ik twee handen om mijn mijn middel glijden. Ik lach 'Hee daar, je liet me een beetje schrikken. Doe dat niet als ik sta te koken.' Daniel grinnikt,  kust me op mijn wang en loopt daarna weg naar de tv blijkbaar, want die gaat opeens aan. 

'Kan jij de tafel eventjes dekken alsjeblieft? Het eten is bijna klaar.'Ik draai me om en zie Daniel opstaan maar met moeite. Ik denk dat hij een drukke dag heeft gehad op het werk. Ik giet de spagethi af en als de tafel is gedekt zet ik de pannen op tafel. Daniel en ik schuiven aan en scheppen beide op.

'Dus hoe was het op het werk?' 'Ow prima hoor, en hoe was jouw dag?' Ik glimlach 'Erg leuk, Noortje en ik zijn bij Bagels and Beans wezen eten en dat was erg gezellig. En daarna zijn we hier nog wezen kletsen en net nadat zij weg ging kwam jij thuis.' Daniel glimlacht en daarna eten we onze maaltijden in stilte op. Na het eten ruimen we af en Daniel ruimt de vaatwasser in wat mij de kans geeft om eventjes douchen. 

Als ik klaar ben met douchen en terug kom in de woonruimte zie ik Daniel op de bank met de laptop op een huizensite kijken, ik neem plaats naast hem en kruip lekker tegen hem aan. We kijken de hele avond naar huizen en het is zo gezellig, we lachen over de ideeen die we aan elkaar vertellen over hoe we vroeger wouden dat onze huizen er uit zagen.

Na lang kijken komen we een huis tegen en het neemt mijn adem weg, het is gewoon het perfecte huis. Het is in een woonwijk en de huizen staan los van elkaar. Je komt binnen in een gang met aan de linkerkant van de gang een trap. Als je verder doorloopt heb je een deur die uitkomt in de leefruimte. Het is een 3 verdieping leefruimte. Je staat eigenlijk op een looppad en kan de woonkamer al zien alleen hij ligt een stuk naar beneden. Je kan alleen naar rechts bij het looppad en je komt langs een trapje van 2 treden wat naar bovenleid, waar je dan in de keuken terecht komt en de eetruimte. Je hebt uitzicht op water. Als je verder door loopt naar rechts heb je een trapje van 3 treden die naar beneden leid en dan heb je daar de woonkamer. Het is een huis van drie verdiepingen. Dit is de eerste verdieping. Op de 2e verdieping heb je 4 kamers. Een badkamer en 3 kamers en op de 3e verdieping heb je eerste een overloopje en daarna heb je nog een erge grote kamer met een walk in closet. De tuin is echt groot en ligt aan het water. Het is gewoon perfec. Ik aan Daniel kijken elkaar aan en we denken precies hetzelfde, we besluiten er heen te gaan in het weekend en ik kan niet gelukkiger zijn.  

Op bed praten Daniel en ik nog over hoe mooi het huis is, maar ook waar we bang voor zijn als we het zouden kopen. Wat als er iets mis zou gaan, we zijn nog niet lang samen dus het is een best grote beslissing. Daniel gelooft dat het allemaal goed komt dus met die gedachte val ik dan ook in slaap. 

Weekend:

Ik wordt wakker van een deur die wordt geopend, ik open mijn ogen en zie Daniel met natte haren en een handdoek om zijn middel de douche uitkomen . Ik kan nog steeds niet geloven dat alles zo snel is gegaan tussen ons en dat hij er gewoon nog steeds is. Daniel ziet dat ik wakker ben en glimlacht. 'Zie je iets wat je bevalt? Ik knik 'ja, heel veel'. Daniel grijnst en pakt wat kleding en loopt terug naar de couche. Ik gooi de dekens van me af en ril eventjes maar sta daarna op en zie dat de zon al fel schijnt. Ik glimlach, jeetje wat hou ik toch van de zomer. Ik loop naar de kast en kies voor een wit jurkje met bloemetjs en daaronder doe ik mijn witte stilleto's aan die aan de voorkant open zijn. Op de eettafel staat een heerlijk ontbijtje op me te wachten. Ik eet mijn ontbijtje op, poets mijn tanden en daarna vertrekken ik en Daniel. We gaan kijken naar het perfecte huis en man wat ben ik zenuwachtig..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Had opeens zo veel inspiratie, hope you guys liked it! En vertel me zeker wat je ervan vind :)

upside downWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu