4. Kapitola- Dohoda

27 1 0
                                    


,,Tady zaboč doprava a budeme tam,'' ukázal Sebastien a Silwia zabočila dle jeho instrukcí.

,,Kam ty chodíš vlastně na školu?'' zeptá se Silwia zamyšleně, když si uvědomí, že ho vůbec nezná.

,,Ehm... Chodíme na ni spolu. Vídávám tě často na chodbě nebo v jídelně a tak...'' odpoví Seb a zakaboní se.

,,Ježiši to je ale trapný! Promiň, já měla pocit, že tě vůbec neznám!'' začervenala se zahanbená Silwia.

,,Tak a tady ten zelený dům hnedka to je,'' ukáže Seb na dvoupatrový rodinný domek z jehož okna už vykukuje jeho kamarád Scott. Silwia jen přikývne a zastaví u domu. 

,,Jinak já jsem zvyklý na to, že jsem pro většinu lidí neviditelný, takže si nedělej starosti,'' mrkne na Silwii a vystoupí z auta.

,,Jinak díky za svezení,'' usměje se a rozejde se směrem k domu.

,,Tak třeba ve škole! Ještě jednou se ti omlouvám, že jsem tě srazila!'' vykřikne Silwia ještě, než zmizí Sebastien uvnitř domu. 

,,Blbko! Blbko! Blbko!'' nadává si Siw po cestě zpět a stále dokola si přehrává scénu, ve které ho srazila. Vážně mu nic není?

***

Sebastien se pozdraví se Scottem a zmizí s ním uvnitř domu. Po cestě k němu se necítil moc dobře, cítil velkou bolest hlavy a občas měl trochu závrať, ale namlouval si, že to nic není a návštěva doktora není nutná. 

,,Co se ti stalo? Upřímně kámo, vypadáš děsně,'' řekl Scott hned za dveřmi, když uviděl všechny Sebovi šrámy na těle.

,,To nic není, nedělej si s tím hlavu,'' odpověděl Seb, a když viděl jak Scott dále zírá na jeho zraněnou ruku tak dodal: ,,Je to jen škrábnutí.''

,,No jak myslíš. Pojď za mnou, aspoň si na to dej náplast. Mám tu nějaký větší,'' pokynul Scott rukou Sebovi aby ho následoval. Ten jen protočil oči s mírným úsměvem, nad kamarádovou starostlivostí a následoval ho do koupelny, kde vytáhl Scott ze skříňky lékárničku a z ní několik náplastí.

Sebastien náplasti mlčky přijal a zalepil si pár zakrvavených míst na těle. Jednu větší si musel dát i na čelo blízko spánku a díky tomu vypadal ještě víc pomláceně, než se cítil. Oba se vydali po schodech do druhého patra, kde byl Scottův pokoj, pracovna, koupelna a ložnice jeho rodičů. Seb u něj byl vždycky rád. To prostředí ho uklidňovalo. Scott má spořádanou a vzorovou rodinu. Oba rodiče spolu, oba mají dobrou práci a Scott je vzorový syn, na kterého jsou jeho rodiče pyšní. Perfektní rodinka jak vystřižená z nějaké reality show. On mu to ale nikdy nezazlíval. Přál mu to a byl rád, že může být jeho kamarád. Scott měl více přátel než Seb, ale nikdy nevyhledával 'uctívače' jako měla například Silwia. A i když mezi jeho dalšími přáteli jsou úspěšnější a sofistikovanější lidi než Seb, tak tráví nejvíce času s ním. 

Došli do Scottova velkého pokoje s balkónem a oba se posadili na velký gauč u kterého stál nízký stolek a za ním byl stojan s velkou obrazovkou sloužící pro hraní mnoha her, které Scott tak rád sbírá. Jeho rodiče ho v tom nepodporují, byli by raději kdyby čas trávil lepším způsobem, ale jelikož má Scott dobré známky a věnuje se i jiným aktivitám, nemohou mu říct ani slovo. 

Scott se začal podezřele culit a usmíval se od ucha k uchu. Otočil se směrem k Sebovi a dál na něj  koukal. 

,,Ty vole kámo, ty mě děsíš!'' Vyvalil oči Seb a zasmál se. Čekal, až Scott prozradí, na co zase myslí.

,,To byla Silwia Cutting!!! Nejhezčí holka na naší škole a tys s ní seděl v té luxusní káře!'' začal nadšeně Scott a pokračoval: ,,Nechceš ty mi náhodou něco říct?'' usmál se šibalsky a mrkl na Seba.

,,Co?? Prosím tě, co tě zase napadá?''

,,Hmh...'' chtěl začít Scott ale Seb mu skočil do řeči.

,,Ne, ne já to nechci vědět! Zase samé prasárny je mi to jasný!'' zasměje se Seb.

,,Takže s ní nic nemáš jooo?'' vyzvídá dál Scott až příliš aktivně.

,,Pane bože, Scotte! Já a mít něco s ní? Vážně se mě na to ptáš?'' zvedne Seb obočí a podívá se na Scotta tak, aby vypadal ublíženě.

,,Neshazuj se tak pořád! Ty kdybys vylezl ze svojí kukly, tak bys mohl být oblíbenější než ten náfuka Callum!'' 

,,Ale nechápej mě špatně, to není tak, že bych na ni neměl. Ale proč bych chodil s někým jako je ona? Přijde mi to stejný, jako kdybych si měl začít s Callumem! Vždyť jsou oba stejní! A co hůř, bydlí spolu, tudíž kdo ví, co spolu mají ti dva.'' začne vytvářet Seb své vlastní teorie s úsměvem na tváři. 

,,To mi nedělej... Víš přece, že jsem  do Silwie zabouchlý už od prvního ročníku,'' řekne posmutněle Scott.

,,Tak víš co? Až ji příště uvidím, domluvím ti s ní schůzku!'' vypadlo ze Seba dřív, než mu došlo do čeho se právě teď uvrtal.

,,Platí! To chci vidět, jak si od tebe nechá poradit. Jak by se mnou mohla někam jít? V popularitě jí nesahám ani po pas.'' 

,,Však já už to nějak vymyslím,'' usmál se Sebastien.

Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Jan 24, 2018 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

Happy PillsKde žijí příběhy. Začni objevovat