3. Kapitola- Mlha

40 3 8
                                    


Silwia otevřela oči a zkusila zaostřit. Byla stále unavená a na nic si nepamatovala. V hlavě měla přeházené myšlenky a nevěděla kde hledat včerejší noc. Bavila se se spolužáky, a pak tančila s Callumem... od té chvíle má černo a na nic si nevzpomíná. 

Posadila se na posteli a porozhlédla se kolem. Dveře byly zavřené, peřinu měla na půl na zemi, což u ní bývá normální, ale na sobě neměla nic. Její růžové šaty ležely na zemi vedle postele. Přeběhla ke skříni, vytáhla osušku a omotala si ji kolem sebe. 

Uvědomila si co možná dělala, ale nevěděla s kým, a ani by ji nenapadlo, že proti její vůli. Stáhla z postele povlečení, prostěradlo, vzala oblečení a přes chodbu přešla do prádelny, kde vše nacpala do prádelního koše. Rukou se chytla za horké čelo, děsně ji třeštila hlava. Ta nevědomost ji opravdu štvala. Měla silnou kocovinu a řekla si, že piva se už dlouho nedotkne.


Přešla do koupelny a vlezla do sprchy, kde pustila horkou vodu a důkladně ze sebe smyla všechnu špínu. Sbírala kelímky od piva a jiné věci, které pak házela do koše. Má štěstí, že doma nejsou rodiče. 

Přešla ke křeslu u schodů a vedle něj, pod stolkem na zemi uviděla růžový prášek na kterém bylo napsáno: pro tebe. Nemusela přemýšlet, takové už viděla u mnoho lidí. I Callum je jeden čas měl. Běžela po dvou schodech až do třetího patra, kde vletěla do svého pokoje a zabouchla dveře. 

Sedla si ke stolu na kterém měla notebook a vyhledala si pojem 'extáze'. Klikla na odkaz na wikipedii a přešla do části účinky. Začala číst nahlas: "Účinky se dostavují obvykle po 20 minutách a trvají tři až šest hodin. Způsobuje dobrou náladu a veselost, citové pouto k přátelům i k cizím osobám, zvyšuje sebejistotu a impulzivní chování, které někdy vede i k náhodnému sexu. Osoby pod vlivem extáze necítí únavu a vydrží na party tancovat hodiny bez přestávky."

Hmmm... náhoda? Je přesvědčená, že ji včera musel někdo zdrogovat. Na pár věcí si pamatuje, jako například jak dlouho vydržela tancovat, jak byla rozjařená, vysmátá a cítila ke všem náklonnost. K tomu náhodnému sexu se v myšlenkách raději vracet nechtěla... jelikož věděla, že na tu část si nepamatuje. Zavřela notebook a chvíli jen seděla a koukala z okna. Musí něco dělat, nesmí jen tak nečinně sedět. Převlékla postel, uklidila nepořádek, a pak se rozhodla zajít si pro něco k jídlu.

***

Sebastien seděl na posteli a pobrnkával si na elektrickou kytaru, kterou mu kdysi koupil táta, písničku od Stevena Wilsona. Pak ji odložil do rohu za postelí, a přes hlavu si natáhl černou mikinu s kapucí. Vzal mobil a zavolal jeho kamarádovi Scottu Davisovi se kterým byl domluvený že se staví.

,,Čau Sebe, tak co, kdy přijdeš?" ozve se zpěvavý hlas jeho kamaráda.

,,Ahoj... právě se chystám vyrazit, jsi doma?" ozve se Seb unaveně.

,,Trochu života do toho umírání kámo, a jasně že jsem doma, čekám až dorazíš. Tak přijď budu čekat. Zatím," řekne Scott a Seb ukončí hovor. 

Vloží si telefon do kapsy u džínsů, do druhé si dá pár dolarů a sejde do přízemí, kde je jeho táta.

,,Kam jdeš?" řekne jeho otec mezi koukáním se na fotbal a hlídáním pánve, na které něco smaží nejspíš k večeři.

,,Za Scottem, možná u něj přespím tak jen abys to věděl," trochu se pousměje a když mu to Brandon odkýve tak se vyprovodí z domu.

                                                                                   ***

Silwia právě přejížděla z ulice, kde je jejich dům do vedlejší ulice, když jí začal zvonit mobil.

,,Ale no ták... kdo zase otravuje?" převrátí oči v sloup a začne se prohrabovat v kabelce. Snaží se dál dívat na cestu, ale stále věnuje víc času kabelce.

,,Tak kde je ten krám?" konečně chňapne mobil a zvedne hovor.

,,Hmm?" zabručí do telefonu.

,,Hej Siw... tys vzala moje auto?" ozve se z telefonu hlas Calluma.

,,Ehm... jo, jedu si něco nakoupit. Proč?" řekne nevinným hlasem.

,,Nechci ti do toho mluvit, vlastně je mi to docela volný, ale zrovna teď fakt nutně potřebuju auto. Takže sem prosím tě co nejrychleji přijeď," řekne Callum klidným hlasem.

,,Ou... aha, tak fajn. Jedu zpátky," řekne Silwia a začne couvat.

,,Díky zlato," řekne Callum a ukončí hovor.


Dál couvá, podívá se dolů, aby našla kabelku a dala do ní mobil, když zezadu do něčeho narazí. Mobil jí vylétl z ruky a ona se rychle otočí dozadu a uvidí kousek něčí siluety. Co nejprudčeji zabrzdí. Vždyť ona srazila člověka!!!

***

Sebastien šel po chodníku, okolo projíždělo nějakým zvláštním zadrhávajícím tempem nějaké auto, a tak počkal než přejede a vydal se na silnici, aby přešel na druhou stranu. Než si toho ale dokázal všimnout, to auto najednou začalo rychle couvat a dokázal jen tak tak uhnout, i když ho to trochu odhodilo stranou. Děsně ho bolela ruka a jedna noha. Na silnici byly hrubé kameny, takže si roztrhl jednu nohavici a ze škrábance na ruce mu pomalu stékala krev.

,,Proboha! Jsi v pořádku? " vyřítila se z auta nějaká holka. Seb už stál a podíval se na ni. Fakticky neví jak reagovat na situaci kdy ho někdo srazí na silnici. Nic neříkal.

,,Jsi zraněný! Nemám někoho zavolat? Sanitku.. nebo tak něco?" šílela dál.

,,Co?.." koukne Seb na ruku. 

,,Ajo... ne to je dobrý, je to jen škrábnutí," ušklíbne se a opět se jí podívá do jejích panenkovských vyděšených očí.

,,Ale..." přichystá se k dalšímu komentáři, ale Seb ji zastaví.

,,Fakt je to v pohodě, nedělej si starosti... já na to neumřu," řekne a naznačí 'jako že už půjde'.

,,Děláš si srandu? Není to v pohodě! Nechceš aspoň někam hodit? Někam jsi měl namířeno ne?" zvedne jedno obočí a poprvé ho přejede pohledem od shora až dolů a zase nazpátek.

,,Fajn... pokud máš tolik času, jdu za kámošem, je jen dvě ulice odtud," sundá si kapuci.

,,Nasedni," usměje se Silwia a sedne za volant. Sebastien si sedne na místo spolujezdce a zabouchne dveře.

,,Dost dobrý auto, to je tvoje?" zeptá se.

,,Mmm.. ne, je to mého spolubydlícího, syna kamaráda mého otce Calluma," zamrká.

,,Callum... aha," samozřejmě, že toho náfuku zná. 

,,Já jsem Sebastien," otočí k ní hlavu.

,,Silwia," usměje se. ,,Těší mě."

Happy PillsWhere stories live. Discover now