6.Bölüm

9.5K 130 12
                                    


Sıla gittikten sonra Kuzey paltosunu almış ve ağır adımlarla dışarı çıkmıştı.Gecenin karanlığı çökeriken Duru ise kendine özenle yaptığı sütlü kahvesini aldıktan sonra balkona çıkıp kahvesini yudumlayarak şehrin manzalarını izlemeye başladı. Duru en son ne zaman bu kadar güldüğünü , içinin huzurla dolduğunu hatırlamaya çalışarak zamanın nasıl geçtiğiini anlamadan manzara karşısında derin düşüncelere dalmıştı. .Bir anda çalan kapı zili ile irkilen Duru. Kuzey'e söylenerek kapıyı açmaya gitti.Kapıyı açtığında karşısında uzun boylu , yapılı sarışın saçlarını arkadan toplayan takım elbisesini giymiş yüzü hafif toplu ela gözlü bir adam vardı.Duru adama şaşkın bir ifadeyle bakarak kim olduğunu anlamaya çalışıyordu.

"Merhaba hanımefendi alt kata yeni taşındık , tabloyu duvara asıcaz malesef çivimiz eksik çıktı büyük ihtimalle eski evimizde unuttuk . Eğer sizde küçük boylu çivilerden varsa bir kaçtane alabilirmiyim? "

"Tabiki .Beni burada bekleyin ,ben bir bakayım."

Duru tv ünitesinin dolaplarını karıştırdıktan sonra bulamamış ve mutfağa yönelmişti. Mutfaktaki çekmeceleri tek tek aceleyle karıştırırken. Bir anda kapısının çarpma sesiyle Duru olduğu yerde kalakalmıştı .Bir eli çekmecede arkasına bile bakamıyor olduğu yerde korkudan tir tir titriyordu gözlerini sımsıkı kapadı ve dişlerini sıkmaya başlamıştı. Arkadan bir el uzandı Durunun omuzundan tuttu ve hızlıca kendine çevirdi.

"Beeeen Geldim!"

Duru şaşkınlıktan kalmış ve korkmuşcasına Kuzeye bakıyordu.

"Demin bir adam geldi!Kuzey"
"Biliyorum , biliyorum karşılaştık. Alt kata yeni taşındığını ve çiviye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.Bende evimizde çivinin olmadığını söyledim.O da gitti. "

Kuzey elindeki birkaç poşeti Duruya yönelterek "Bak sana ne aldım? Hadi bugün mor poşettekileri giy. Eski kıyafetlerini makinaya at bunlar senin için daha rahat olur." Duru Kuzey'in elindeki kıyafetleri alarak merakla yatak odasına gitti .Mor poşotte Bir beyaz t shirt ve siyah pantolon vardı.Diğer poşete hiç bakmamıştı bile. Direk üstünü giyinip luna parka gitmek istiyordu. Üstündeki Kuzey'in kokusunun sindiği tshirtlerini çıkarırken içinde bir burukluk oluşmuştu ama bunu kabullenmek zor oluyordu Duru için.Üstündeki Kuzeyin tshirti çıkardıktan sonra Duru kendine aldığı kıyafetlerin bedenine baktı , doğru tahminleri yakalayan Kuzey'e kendi kendine sesizce söylenerek giyinmeye başladı.
"Allah bilir kaç kıza hediye aldıda beden biliyor.."
" İki ya da üç .ben aşağıda arabada bekliyorummm!"
" Radar radar."

önce beyaz tshirti sonrada pantolonu giydikten sonra Duru aynanın karşısına geçti ve saçlarına baktı. Birbirine girmiş saçlarını kurtarmanın zor olacağını düşününce basit bir topuz yapıp evden çıktı.

Aşağıda siyah camları içeriyi göstermeyen, pırıl pırıl temiz duran arabasında Kuzey Duru'yu bekliyordu. Duru arabanın ön kapısını hızlıca açtı ve arabaya atladı.Kuzey'e baktığında kendine aldığı kıyafetlerin aynısnı onun üzerinde görmüştü.
"Sanırım iyi bir takım olduk." dedi hafif bir tebessümle.

Kuzey kafasını hafifçe salladyarak " Öyle oldu galiba küçükhanım" dedi.

Kuzey iki elide direksiyonda dalgın bir şekilde kullanmaya başlamıştı arabayı. Ne tabelaları görüyor ne ışıkları. Yeşil ışıkta duruyor kırmızı ışıkta geçiyordu. Sadece yolu izliyordu. Bu durum Duruyu biraz ürkütmüttü . İki kere kaza yapmaya yakın durumlar yaşanmıştı ve Kuzey dikkatini arttırıp yola verdikten sonra kazasız belasız Luna park'a gelmişlerdi.Önce Duru arabadan inmiş ve Kuzey arabayı müsait bir yere parkettikten sonra inip arabasını kilitlemişti.Kuzey Duruya doğru yaklaştı ve elini durunun omuzuna attı ve konuşmaya başladılar.

O GECEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin